“Bursa’da Bir Cumhuriyet Kumpanyası” seyirciyle buluştu
 “Bursa’da Bir Cumhuriyet Kumpanyası” seyirciyle buluştu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde hazırladığı “Bursa’da Bir Cumhuriyet Kumpanyası” oyununun prömiyeri yapıldı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen prömiyere Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ali Sait LİMAN Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever Bursalı katıldı. Türk tiyatro tarihinde en fazla sahnelenen ve seyircilerin hafızasında önemli bir yer edinen oyunlardan seçilen sahneleri yansıtan “Bursa’da Bir Cumhuriyet Kumpanyası”, 100. yıl etkinliklerine tiyatro penceresinden bakan anlamlı bir seçki niteliği taşıyor. Müzik, dans ve eğlenceli diyaloglarıyla yüzlerde tebessüm bırakmayı amaçlayan oyunda, Cumhuriyet tarihine damga vuran yazar ve oyuncular da saygı ve minnetle anıldı.

Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Tülay Yıldız Akgül ve Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ali Bircan Teke’nin yönetmenliğini üstlendiği “Bursa’da Bir Cumhuriyet Kumpanyası” oyunu, 27. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında 15 Kasım 2023 Çarşamba saat: 20.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde yeniden seyirci ile buluşacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [626]