U.Ü.Ziraat Fakültesi
"Eğitimde Özgün, Düşüncede Özgür"
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Akademik Yapı
  • Öğrenci Rehberi
  • Haberler
  • İletişim-Ulaşım
  • Bize Sorun

TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ YAYIN LİSTESİ

2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

    2012 YILI YAYINLARI

  • VURAL,H. ve EFECAN İ (2012) An analysis of energy use and input costs for maize production in Turkey. Journal of Food, Agriculture & Environment 10(2): 613-616.

  • VURAL, H (2012) Tarım ve Gıda Ekonomisi İstatistiği. Uludağ Ün. Ziraat Fak. Ders Notları no.107, Bursa , Pp:116

  • GÜRLÜK, S, ATANUR G, TURAN Ö. (2012) Economics of limiting congestion in urban forest recreation areas. Scandinavian Journal of Forest Research, 27(5): 449-459.

  • GÜRLÜK, S (2012) Sustainable Management opportunuties in an urban forest of Turkey. 3rd International Sustainability Conference. 29-31 August 2012, Basel, Switzerland.

  • ŞİMŞEK, D, GÜRLÜK S (2012) Dünya’da ve Türkiye’de Seçilmiş Tarım Ürünlerinde Arz ve Talep Değişimlerinin Zaman Serisi Analizi İle İncelenmesi. 10. Tarım Ekonomisi Kongresi, 5-7 Eylül 2012, Konya. 2. Cilt. s. 790-796.

  • GÜRLÜK, S (2012) Avrupa Birliği ve Türkiye’de İnorganik Gübre Kullanım Düzeylerinin Karşılaştırılması: Bir Çevresel Kuznets Eğrisi Analizi. 10. Tarım Ekonomisi Kongresi, 5-7 Eylül 2012, Konya. 2. Cilt. s. 1262- 1266.

  • VURAL, H (2012) Örgütlenmenin Tarihsel Gelişimi ve Kooperatiflerin Önemi. Köy-KoopHaber Gazetesi. Sayı (10).

  • VURAL, H (2012) Honey Production İn Turkey And The Effects Of Beehive Types İn Honey Production: The Cointegration Analysis With Bounds Test Approach. World Academy of Science, Engineering and Techology. 69: 1726-1735

  • 2011 YILI YAYINLARI

  • TURHAN Ş , GÜRSES S.T (2011) Organik Tarım Sektörünün Dış Satım Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi. GAP VI. Tarım Ekonomisi Kongresi, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa.

  • VURAL H, TURHAN Ş (2011) Bursa İlinde Şeftali Üretiminin Ekonometrik Analizi, U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi. 25(2): 1-6.

  • DEGIRMENCOGLU N, GOCMEN D, INKAYA A, AYDIN E, GULDAS, M. A, GONENC S (2011) Influence of modified atmosphere packaging and potassium sorbate on microbiological characteristics of sliced bread, Journal Of Food Scıence And Technology-Mysore. 48(2):236-241.

  • GÖNENÇ S (2011). Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye Zeytincilik Sektör Raporu ve Fizibilite Çalışması, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yayınları, Hatay.

  • VURAL H (2011) Küreselleşme Politikaları Çerçevesinde Avrupa Birliği Üyelik Sürecinin Tarıma Etkileri. Bursa Kent Sempozyumu 29-30 Nisan 2011 Bursa.

  • GÜRLÜK S, ATANUR G, TURAN Ö (2011) Environmental Management options for mitigation of congestion impacts in the Ataturk Urban Forest of Bursa, Turkey. 5 th International Conference on Sustainable Development and Planning. 12-14 July 2011, New Forest Southampton, UK.

  • GÜRLÜK S (2011) Chapter 8: Economic Growth and Environment Interactions. In: Theories and Effects of Economic Growth (Ed. Richard L. Bertrand) Nova Science Publishers Inc. USA. pp.171-185.

  • 2010 YILI YAYINLARI

  • REHBER E, GÖNENÇ S (2010) Organik Hayvansal Ürünlerin Üretim Ekonomisi ve Sözleşmeli İlişkiler. Türkiye I. Organik Tarım Kongresi 1 – 4 Temmuz 2010 Kelkit-Gümüşhane.

  • ÇETİN B, TURHAN Ş, PARSEKER Z (2010) The Competitiveness of Turkish Broiler Sector in Transition Period to European Union (EU) Membership. World’s Poultry Science Journal, 66:247(Abstract).

  • VURAL H (2010) Organik hayvansal ürünler pazarlaması. Türkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi 1-4 Temmuz 2010 Kelkit Gümüşhane.

  • VURAL H (2010) Yaş meyve ve sebze pazarlaması ve toptancı haller. Bursa Tarım Kongresi 7-9 Ekim 2010 Bursa.

  • VURAL H (2010) Türkiye’de hayvansal üretimin ekonomik yapısı ve pazarlama sorunları. Bursa Tarım Kongresi 7-9 Ekim 2010 Bursa.

  • GÜRLÜK S (2010) Sürdürülebilir kalkınma gelişmekte olan ülkelerde uygulanabilir mi? Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5(2): 85-100.

  • GÜRLÜK S (2010) Economic value of an environmental management plan: Case of Uluabat Lake. Journal of Biological and Environmental Science 4(11): 59-65.

  • TURHAN Ş, ÇETİN B, B. CANAN ÖZBAĞ B (2010) Implementation Of The Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) System In A Frozen Fruit Company, Journal of Food Agricultural & Environment 8(2):60-67.

  • TURHAN Ş, ÇETİN B, PARSEKER Z (2010) Marketing Channels and Swot Analysis of Broiler Sector in Turkey, World’s Poultry Science Journal 66:241(Abstract).

  • TURHAN Ş, PARSEKER Z, ERDAL B, ÇETİN (B 2010) E-Ticaret’in Pazarlama Üzerindeki Etkileri: Meyve Sebze İşleme Sanayi Örneği. 9. Tarım Ekonomisi Kongresi Şanlıurfa s.421-419.

  • TURHAN Ş, ERDAL B, ÇETİN B (2010) Türkiye’de Kırmızı Ette Fiyat Oluşumu ve Etkileyen Faktörler. 9. Tarım Ekonomisi Kongresi Şanlıurfa s.387-395.

  • PARSEKER Z, TURHAN Ş, ÇETİN B (2010) Contract Farming and Marketing: A Case Study of Turkish Broiler Sector, World’s Poultry Science Journal. 66:244(Abstract).

  • GÖNENÇ S, GÜLDAŞ M (2010) Gıda Firmalarının Kriz Dönemi Pazarlama Stratejileri. Türkiye IX. Tarım Ekonomisi Kongresi Harran Üniversitesi 22- 24 Eylül, Şanlıurfa 1:386-379

  • 2009 YILI YAYINLARI

  • VURAL H, KARAMAN S (2009) Socio-economic analysis of beekeeping and the effects of beehive types on honey production. Not. Bot. Hort. Agrobot. Cluj. 37(2):223-227

  • VURAL H, FİDAN H (2009) Land marketing and hedonic price model in Turkish markets: case study of Karacabey district of Bursa province. African Journal of Agricultural Research 4(2):71-75.

  • TAMER C.E, UYLAŞER V, İNCEDAYI B, VURAL H, ÇOPUR Ö.U (2009) Hedonic price model of table olive in turkish markets: a case study of bursa province. Not. Bot. Hort. Agrobot. Cluj. 37(1):219-223.

  • VURAL H (2009) Kriz döneminde tarım ve gıda ürünleri dış satımının önemi ve geliştirilmesi. Çiftçi ve Köy Dünyası Dergisi 293: 48-50.

  • GÖNENÇ S, YAVUZ O, REHBER E ve ÇAVUŞOĞLU Ç (2009) Organik Ürünlerin İşlenmesine Yönelik Düzenlemeler. 1. GAP Organik Tarım Kongresi 17 – 20 Kasım 2009 Şanlıurfa.

  • GÜRLÜK S, WARD F. A (2009) Integrated basin management: water and food policy options for Turkey. Ecological Economics 68(10):2666-2678

  • GÜRLÜK S (2009) Economic growth, industrial pollution and human development in the Mediterranean Region. Ecological Economics 68(8-9):2327-2335.

  • GÜRLÜK S, REHBER E (2009) Manyas Gölü’nün çevresel değerlemesi üzerine bir araştırma. Tarım Ekonomisi Dergisi 15(1-2): 9-15.

  • GÜRLÜK S, ATANUR G (2009) Bursa’da yeşil alan planlanmasında ve yönetiminde ekonomik yaklaşımların kullanılmasına yönelik bir araştırma. Bursa Kentine Çözümler Sempozyumu 6-7 Mart 2009 Bursa.

  • TİPİ T, YILDIZ N, NARGELECEKENLER M, ÇETİN B (2009) Measuring the technical efficiency and determinants of the efficiency of rice (Oryza sativa) farms in the Marmara region of Turkey. New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science 37(2):121-129.

  • TİPİ T, ÇETİN B, VARDAR A (2009) An analysis of energy use and input costs for wheat production in Turkey. Journal of Food Agriculture & Environment 7(2):352-356.

  • GÜRBÜZ B, TURHAN Ş (2009) Türk Gıda Sanayiinin Avrupa Birliği Rekabet Politikalarına Uyumu. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 23(1):61-70

  • CANAN ÖZBAĞ B, TURHAN Ş (2009) Türkiye’de Organik Ürün Talebi ve Pazarlama Potansiyeli. 1.GAP Organik Tarım Kongresi 17–20 Kasım 2009 Şanlıurfa s.1053-1059.

  • KUŞÇU H, ÇETİN B, TURHAN A (2009) Yield and Economic Return of Drip Irrigated Vegetable Production. New Zealand Journal of Crop and Horticulture 37(1):51-61.

  • VARDAR, A, ÇETİN B (2009) Economic Assessment of Using Different Types of Wind Turbine in Turkey. Energy Sources Part B 4:1-9.

  • 2008 YILI YAYINLARI

  • CETIN B, PARSEKER Z, AKPINAR BAYIZIT A, TURHAN Ş (2008) Using E-Commerce as an Information Technique in Agri-Food Indusrty, Bulletin of the Szent Istvan Univ. Special Issue Part II. Research in Agricultural and Applied Economics.

  • ÇETİN B (2008) Tarımsal Finansman Nobel Yayınları No: 1321, Ankara. ÇETİN B (2008) Gıda Sanayi İşletme Ekonomisi, Nobel Yayınları No:1296 Ankara.

  • ÇETİN B, KARAMAN S, OGUZLAR A, YAGDI K (2008) Hedonic Price Estimation for the Turkish Bread Wheat Characteristics. J. Quality & Quantity, 43:895-902.

  • UYLAŞER V, TAMER C.E, İNCEDAYI B, VURAL H, ÇOPUR Ö.U (2008) The quantitative analysis of some quality criteria of Gemlik variety olives. Journal of Food, Agriculture and Environment 6(3&4):26-30.

  • VURAL H (2008) Türkiye’de bal üretim ve pazarlaması. 1.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi. 25-27 Kasım 2008 Muğla Üniversitesi, Muğla

  • VURAL H (2008) Bal üretimine kovan tiplerinin etkisi: sınır testi yaklaşımı ile eşbütünleşme analizi. 8. Türkiye Tarım Ekonomisi Kongresi 25-27 Haziran 2008 Bursa.

  • VURAL H (2008) Tarımsal üretimde sürdürülebilirlik için üretici örgütleri, örgütlenme ve pazarlama modelleri. Bursa Tarım Paneli 16-17 Eylül 2011 Bursa.

  • GÖNENC S, TANRIVERMİŞ H (2008) An overview to Turkish dairy sector. International Journal of Dairy Technology 60(1):3–10.

  • GÜLDAŞ M, GÖNENC S, GÜRBÜZ O (2008) A statistical approach to predict the sterilization value for canned olives, Journal of Food Process Engineering 31(3):299-316

  • GÜRLÜK S, REHBER E (2008) A travel cost study to estimate recreational value for a bird refuge at Lake Manyas, Turkey. Journal of Environmental Management 88(4):1350-1360.

  • GÜRLÜK S, TURAN Ö (2008). Dünya gıda krizi, nedenleri ve etkileri. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22(1):63-74.

  • GÜRLÜK S, WARD F. A, GÜNGÖRDÜ A (2008) Su kaynakları yönetiminde hidro-ekonomik modelleme yaklaşımı: Nilüfer Çayı Örneği. Su tüketimi, Arıtma ve Yeniden Kullanım Sempozyumu 3-5 Eylül 2008 İznik Bursa.

  • GÜRLÜK S, F. WARD (2008) Hydroeconomic modeling for water resources management: The Nilufer Basin, Turkey. Third International Conference on Water Observation and Information System for Decision Support 27-31 May 2008 Ohrid-MACEDONIA.

  • GÜRLÜK S (2008) The challenges of Turkey on River Basin Management in the implementation of European Union Water Framework Directive. Third International Conference on Water Observation and Information System for Decision Support 27-31 May 2008 Ohrid-MACEDONIA.

  • TURHAN Ş, CANAN ÖZBAĞ B, REHBER E (2008) A comparison of energy use in organic and conventional tomato production. Journal of Food, Agriculture & Environment 6(3&4):318-321.

  • TURHAN Ş. (2008) Türkiye’de Makarna Sektörünün Rekabet Gücü Analizi. Verimlilik Dergisi 4: 115-125.

  • TURHAN Ş, A. ATAY (2008) Dünyada ve Türkiye’de Ekolojik Tarım (5. Bölüm) Ekolojik/Organik Tarım ve Çevre. Ekolojik Yaşam Derneği Yayın No:1, Bursa s.48-68.

  • TURHAN Ş, CANAN B (2008) Türkiye’de Organik Tarımda Yasal Düzenlemeler Üzerine Bir Araştırma. III. Organik Tarım Sempozyumu 1-4 Kasım 2006, Yalova.

  • 2007 YILI YAYINLARI

  • ÇETİN B, TİPİ T (2007) Tarım Muhasebesi (Uygulamalı Örneklerle), Nobel Yayınları, Ankara. ÇETİN B (2007) Tarım Sigortaları Nobel Yayınları, Ankara.

  • ÇETİN B, PARSEKER Z, AKPINAR BAYIZIT A, TURHAN Ş (2007) Using E-Commerce As an Information Technique in Agri-Food Industry, Tradition and Innovation Congress, 3-5 December 2007 Gödöllö, Hungary.

  • VARDAR A, ÇETİN B (2007) Cost Assessment of The Possibility of Using Three Types of Wind Turbine in Turkey. Energy Exploration & Exploitation, Multi-Science Publishing Co. Ltd. 25(1):71-82.

  • ÇETİN B, VARDAR A (2007) An Economic analysis of energy requirements and input costs for tomato production in Turkey. Renewable Energy Elsevier Science, 33:428-433.

  • VURAL H, KARASU A (2007) Variability studies in cowpea (Vigna unguiculata (L) Walp.) varieties grown in Isparta, Turkey. Revista Cientifica UDO Agricola 7(1):29-34.

  • VURAL H (2007) A quantitative approach to classification of agricultural regions in Turkey. Journal of Food, Agriculture & Environment 5(3&4):468-470.

  • VURAL H, KARASU A (2007) Agronomical characteristics of some chickpea ecotypes (Cicer arietunum) grown in Turkey. Not. Bot. Hort. Agrobot. Cluj. 35(2): 33-38.

  • VURAL H, KARASU A (2007) Agronomical characteristics of some Cowpea ecotypes (Vigna unguiculata (L) Walp.) grown in Turkey; vegetation time, seed and pod characteristics. Not. Bot. Hort. Agrobot. Cluj. 35(1):43-47.

  • VURAL H (2007) Tarımda örgütlenme ve arıcılık. Uludağ Arıcılık Dergisi 4:122-125 VURAL H (2007) Bursa tarımının sosyo-ekonomik yapısı. TMMOB Bursa Kentine Çözümler Sempozyumu. 5-7 Nisan 2007 Bursa.

  • VURAL H (2007) Türkiye’de arazilerin kıymet takdiri üzerine kantitatif bir yaklaşım: Bursa ili Karacabey Ovası örneği. U.Ü.Zira. Fak. Dergisi 21(2):13-20.

  • VURAL H, FİDAN H (2007) Türkiye’de hayvansal üretim ve hayvancılık işletmelerinin özellikleri. Tarım Ekonomisi Dergisi 13(2) : 49 – 59.

  • GÖNENÇ S, REHBER E (2007) Privatization in agro-food sector: the case of Turkish dairy industry. British Food Journal 109(9):662-674

  • GÖNENÇ S, TANRIVERMİŞ H (2007) Factors affecting informal economy of rural Turkey. Journal of Applied Sciences, Asian Network for Scientific Information 7(21):3138-3153.

  • GÖNENÇ S, REHBER E (2007) Tarım satış kooperatiflerinin yeniden yapılanması. Koop-Mer Ulusal Kooperatifçilik Sempozyumu, T.C. Gazi Üniversitesi, Kooperatifçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü Yayını No: 1:58-69.

  • GÖNENÇ S (2007) Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Tüketimi ve Kooperatif Markalarının Tüketici Tarafından Algılanması: Bursa İli Örneği, Kooperatifçilik Dergisi 42(4): 64-76.

  • GÖNENÇ S (2007) Gıda ve Tarım Sektöründe Coğrafi İşaret Korumasını Etkileyen Faktörler, Gıda Mühendisliği Dergisi 10 (25):45-54

  • TURHAN Ş, CANAN B, ÇETIN B (2007) Factors Affecting Location Decisions of Food Processing Plants. Journal of Applied Sciences 7(13):1734-1740

  • TURHAN Ş, AKPINAR BAYIZIT A, PARSEKER Z, ÇETİN B (2007) The Aspects of Electronic Commerce on Turkish Food Industry, Tradition and Innovation Congress, 3-5 December 2007 Gödöllö, Hungary.

  • TURHAN Ş, REHBER E (2007) Etlik Piliç Endüstrisinde Sözleşmeli Üretim ve Fiyatlandırma, AB Keriterlerine Uyum Sürecinde Türkiye Tavukçuluğu Sempozyumu 15.11.2007, İzmir.

  • 2006 YILI YAYINLARI

  • KARASU A, VURAL H (2006) Bazı nohut genotiplerinin (Cicer arietunum L.) Isparta şartlarına adaptasyonu üzerine kantitatif bir yaklaşım. U.Ü.Zira. Fak. Dergisi 21(2):9-13

  • GÖNENÇ S, TANRIVERMİŞ H, BÜLBÜL M (2006) Economic assesment of hazelnut production and the importance of supply management approaches in Turkey. Journal of Agriculture and Rural Development in the Tropics and Subtropics 107(1): 19-32.

  • GÖNENÇ S (2006) Gıda sektöründe yabancı sermayeli ortak girişimler, Türkiye VII. Tarım Ekonomisi Kongresi 13-15 Eylül Antalya.

  • GÖNENÇ S (2006) Avrupa Birliği ve Türkiye Zeytin Sektöründe Coğrafi İşaretler ve Kooperatiflerin Rolü. Kooperatifçilik Dergisi 41(4):42-52.


  • GÖNENÇ S (2006) Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Üretici Motivasyonu ve Verimlilik İlişkisi. Hasad Hayvancılık Dergisi 22(261): 50-57.

  • GÜRLÜK S, REHBER E (2006). Evaluation of an integrated wetland management plan: case of Uluabat (Apollonia) Lake, Turkey. Wetlands 26(1):258-264.

  • GÜRLÜK S (2006) The estimation of ecosystem services' value in the region of Misi Rural Development Project: Results from a contingent valuation survey. Forest Policy and Economics 9(3): 209-218.

  • GÜRLÜK S, KARAER F (2006) Contingent valuation method in the sustainable basin management: Case of the Lake Manyas, Turkey. 10th International Specialized Conference on Diffuse Pollution and Sustainable Basin Management 18-22, 2006 İstanbul-TURKEY.

  • TİPİ T, REHBER E (2006) Measuring technical efficiency and total factor productivity in agriculture: the case of the South Marmara region of Turkey. New Zealand Journal of Agricultural Research 49(2):137-145.

  • TURHAN Ş, CANAN B, ÇETIN B (2006) Analysis Of The Turkish Broiler Sector: The Case Of Price Competition. New Zealand Journal of Agricultural Research 49(4):1-7.

  • TURHAN Ş, CANAN B (2006) The Evaluation of The Turkish Broiler Industry: The Degree of Market Power. World’s Poultry Science Journal 62:181-182.

  • TURHAN Ş, CANAN B (2006) The Evaluation of The turkish Broiler Industry: The Degree of Market Power, XII European Poultry Conference Verona, Italy.

  • ÖZER M.H, AKBUDAK B, ÇETİN B (2006) Controlled Atmosphere Storage of Fresh Black “Gemlik” Olives. Journal of The Japanese Society Horticultural Science 75(1): 85-90.

24.01.2013 tarihinde güncellenmiştir.

DERS NOTLARI

FAKÜLTE DERGİSİ

TEZLER

BÖLÜM YAYINLARI ↓

  • Bahçe Bitkileri
  • Bitki Koruma
  • Biyosistem Mühendisliği
  • Gıda Mühendisliği
  • Peyzaj Mimarlığı
  • Tarla Bitkileri
  • Tarım Ekonomisi
  • Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  • Zootekni