U.Ü.Ziraat Fakültesi
Eğitimde Özgün, Düşüncede Özgür...
  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
  • Akademik Yapı
  • Öğrenci Rehberi
  • Haberler
  • İletişim-Ulaşım
  • Bize Sorun

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ YAYIN LİSTESİ

2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006

    2012 YILI YAYINLARI

  • Barut, E., Mert, C. 2012. Orhangazi’de zeytincilik ve geleceği. Orhangazi Sempozyumu, 1-2 Haziran 2012, Bildiri Kitabı, 54-63.

  • Ipek, A., Barut, E., Gulen, H., Ipek, M. 2012. Assessment of inter-and intra-cultivar variations in olive using SSR markers. Sci.Agric., 69 (5): 327-335.

  • Cansev, A., Gulen, H., Ipek, M. and Barut, E. 2012. “Determination of non-phytotoxic doses of glycine betaine and choline in Olea europaea L.,”. New Biotechnology, Abstracts of the 15th European Cogress on Biotechnology, 23-26 September, Istanbul, Turkey, Volume 295:175.

  • Akbudak, B., Akbudak, N., Seniz, V. and Eris, A. 2012. Effect of pre-harvest harpin and modified atmosphere packaging on quality of cherry tomato cultivars “Alona” and “Cluster”. British Food Journal, 114(2): 180-196.

  • Şeniz, V. ve Özgür M. 2012. Orhangazi’de sebze üretimi ve geleceği. Cumhuriyet’in 100. yılında Orhangazi Sempozyumu, 1-2 Haziran, Orhangazi /Bursa :64-68.

  • Ipek, M., Ipek, A. Cansev, A., Seniz, V., Simon, P.W. 2012. Development of EST based SSR markers for the garlic genome. 6th International Symposium on Edible Alliaceae “Innovations in Agriculture and Food Science for Edible Alliaceae”, 21-24 May, Fukuoka, Japan, Abstract Book, p.85.

  • Sivritepe, H. Ö., Şentürk, B. ve Teoman, S. 2012. mısır tohumlarında canlılık ile farklı güç testleri arasındaki ilişkiler. 9. Sebze Tarımı Sempozyumu, 12-14 Eylül, Konya.

  • Sivritepe, H. Ö., Şentürk, B. ve Teoman, S. 2012. mısır tohumlarında elektriksel iletkenlik testleri. 9. Sebze Tarımı Sempozyumu, 12-14 Eylül, Konya.

  • Sivritepe, H. Ö., Şentürk, B. ve Teoman, S. 2012. domates ve biber tohumlarında elektriksel iletkenlik testleri. Bursa Tarım Kongresi, 27-29 Eylül, Bursa.

  • Sivritepe, H. Ö., Şentürk, B. ve Teoman, S. 2012. domates tohumlarında solubor ile yapılan priming ve kurutma uygulamalarının fide kalitesi ve performansı üzerine etkileri. Bursa Tarım Kongresi, 27-29 Eylül, Bursa.

  • Sivritepe, H. Ö. and Demirkaya, M. 2012. Does humidification technique accomplish physiological enhancement better than priming in onion seeds? Acta Horticulturae. 960: 237-244.

  • Akbudak, B., Ozer, M. H. and Yener, T. 2012. Effect of postharvest treatments on storage period and quality in persimmon (Diospyros kaki L.). 2nd Symposium on Horticulture in Europe (SHE 2012). 01-05 July, Angers, France, Abstract Book, p. 362.

  • Akbudak, B., Ozer, M. H. and Altioglu, I. 2012. Effect of hot water and modified atmosphere packaging treatment on some quality changes of persimmon (Diospyros kaki L.) during storage. 2nd Symposium on Horticulture in Europe (SHE 2012). 01-05 July, Angers, France, Abstract Book, p. 362.

  • Akbudak, B., Ozer, M.H., Akbudak, N. and Murat S. 2012. combined effects of 1-methylcyclopropene and modified atmosphere packaging on the quality of freesia during storage. XI. International Symposium on Flower Bulbs and Herbaceous Perennials, 28 March-01 April, Antalya, Turkey, Abstract Book, p. 301.

  • Akın, İ., Özer, M.H., Türkben, C. ve Akbudak, B. 2012. 'Aromas' çilek çeşidinin modifiye atmosferde muhafazası. 5. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, 18-21 Eylül, Bornova, İzmir, s. 33.

  • Ertürk, Ü., Sivritepe, N., Yerlikaya, C. 2012. böğürtlenlerde kurağa dayanımın in vitro koşullarda belirlenmesi. IV. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 3-5 Ekim, Antalya.

  • Sivritepe, N., Ertürk, Ü., Yerlikaya, C. 2012.böğürtlende besin noksanlığı ve tuz stresi etkileşiminin in vitro koşullarda belirlenmesi. IV. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, 3-5 Ekim, Antalya.

  • Pirzad, A., Darvishzade, R., Bernousi, I., Hassani, A. and Sivritepe, N. 2012. Influence of water deficit on iron and zinc uptake by Matricaria chamomilla L. Chilean Journal of Agricultural Research. 72(2):232-236.

  • Türkben, C., Gül, F. ve Uzar, Y. 2012.Türkiye’de bağcılığın tarım turizmi (agro-turizm) içinde yeri ve önemi. KMÜ Sosyal ve Ekonomi̇k Araştırmalar Dergi̇si, 14(23):47–50.

  • Çelikkol, I. and Türkben, C. 2012. Effects of postharvest applications on berry quality, microbial population and morphological (epicuticular wax) deterioration of ready-to-eat table grapes. Journal of Food, Agriculture & Environment, 10(3&4):213-220.

  • Cansev, A., Gulen, H., Celik, G. and Eris, A. 2012. Alterations in total phenolic content and antioxidant capacity in response to low temperatures in olive (Olea europaea L. “Gemlık”). Plant Archives, 12(1):489-494.

  • Ergin, S., Kesici, M. ve Gülen, H. 2012. Changes in H2O2 and peroxidase activities in strawberry plants under heat stress. J. Agric.Fac.HR.U. 16(1):25-35.

  • Gulen, H., Ipek, A. and Turhan, E. 2012. Effects of antioxidant enzymes on heat stress tolerance of pepper (Capsicum annum L.) seedlings. International Symposium on Biotechnology and Other Omics in Vegetable Science. April 29- May 2, Antalya, Turkey.

  • Cansev, A., Kesici, M., Ergin, S. and Gulen, H., 2012. Effects of high temperature stress on total phenolic content and antioxidant capacity in strawberry plants. 15th. European Congress on Biotechnology, 23-26 Sept., Istanbul, Turkey, Abstract Book, p. 120.

  • Kesici, M., Cansev, A., Ergin, S. and Gulen, H., 2012. Protein and peroxidase activity in strawberry plants under the combined effects of drought, low and high temperature. 15th. European Congress on Biotechnology, 23-26 Sept., Istanbul, Turkey, Abstract Book, p. 185.

  • Ergin, S., Gulen, H., Turhan, E., Ipek, A., Koksal, N. and Kesici, M. 2012. Proteins in strawberry plants (Fragaria x ananassa Duch.) under heat stress. 15th. European Congress on Biotechnology, 23-26 Sept., Istanbul, Turkey, Abstract Book, p. 22.

  • Zaimoglu, Z., Gulen, H., Bostan Budak, D., Ergin, S. and Kesici, M. 2012. The assessment of the behavior of nanoparticles in environmental systems for sustainable development. 15th. European Congress on Biotechnology, 23-26 Sept., Istanbul, Turkey, Abstract Book, p. 220.

  • Akbudak, B. 2012. Comparision of quality characteristics of fresh and processing tomato. International Journal of Food, Agriculture & Environment 10 (2): 133-136.

  • Akbudak, B. and Murat, S. 2012. Effect of different treatments on plant growth in potted gerbera (Gerbera jamesonii). XI. International Symposium on Flower Bulbs and Herbaceous Perennials, 28 March-01 April, Antalya, Turkey, Abstract Book, p. 301.

  • Akbudak, B. and Murat, S. 2012. Effect of different preharvest and postharvest treatments on vase life of gerbera (Gerbera jamesonii). XI. International Symposium on Flower Bulbs and Herbaceous Perennials, 28 March-01 April, Antalya, Turkey, Abstract Book, p. 301.

  • Akbudak, B. and Murat, S. 2012. Effect of 1-methylcyclopropene on storage period and vase life of gerbera (Gerbera jamesonii). 2nd Symposium on Horticulture in Europe (SHE 2012), 01-05 July, Angers, France, Abstract Book, p. 362.

  • Akbudak, B. and Murat, S. 2012. Effect of preharvest biopreparat treatment on storage of gerbera (Gerbera jamesonii). 2nd Symposium on Horticulture in Europe (SHE 2012), 01-05 July, Angers, France, Abstract Book, p. 362.

  • Akbudak, B. and Murat, S. 2012. Effects of preharvest and postharvest calcium and modified atmosphere treatments on vase life of gerbera. Journal of Food, Agriculture and Environment, 10(3-4):968-971.

  • Murat, Ş. ve Akbudak, B. 2012. Gerberada hasat öncesi mycorrhiza ve trichoderma uygulamalarının muhafaza süresi ve kalite üzerine etkisi. 5. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, 18-21 Eylül, Bornova, İzmir, s. 5.

  • Yener, T. ve Akbudak, B. 2012. 1-metilsiklopropen ve modifiye atmosferde paketleme uygulamalarının ‘Hachiya’ ve ‘Moralı’ trabzonhurmalarının muhafazası üzerine etkisi. 5. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, 18-21 Eylül, Bornova, İzmir, s. 12.

  • Çetin, M. ve Akbudak, B. 2012. Muhafaza öncesi sıcak ve soğuk su uygulamalarının kestanelerin normal ve modifiye atmosferde muhafazası üzerine etkisi. 5. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, 18-21 Eylül, Bornova, İzmir, s. 31.

  • Isık, E., Izli, N. and Akbudak, B. 2012. Microwave heat treatment of dent corn (Zea mays var. indentata sturt.): Drying kinetic and physical properties. African Journal of Biotechnology, 11(11):2740-2751.

  • Akca, Y., Ozgen, M., Erturk, U., Ercisli, S. 2012. The effects of AVG and GA3 treatments on pistillate (female) flower abortion in “Sebin” walnut cultivar. Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus, 11(4):179-185.

  • Yerlikaya, C., Yucel, S. Erturk, U., Korukluoğlu, M. 2012. Proximate composition, minerals and fatty acid composition of Juglans regia L. genotypes and cultivars grown in Turkey. Brazilian Archives of Biology and Technology, 55:677-683.

  • Mert, C., Cansev, A., Erturk, U., Yerlikaya, C. 2012. Influence of mycorrhizal fungi and liquid organic fertilizer on the mineral nutrition and growth of chestnut seedlings. Fifth International Chestnut Symposium, 4-8 Sept., USA.

  • Ertürk, Ü. 2012. Yeni elma çeşitleri. Tarım Türk, 33:64-65.

  • Ipek, M. and Ipek, A. 2012. “Screening garlic EST sequences for SSR motifs”. International Symposium on Biotechnology and other Omics in Vegetable Science, 29 April- 2 May, Antalya, Turkey. 34 p.

  • Ipek, M., Ipek, A., Aydogan, C., Gunaydin, O., Senalik, D. and Simon, P. W. 2012. “differentially expressed genes in leaf, meristematic and flower tissues of garlic”. 6th International Symposium on Edible Alliaceae, 21-24 May, Fukuoka, Japan, 40 p.

  • Galmarini, C. R., Cavagnaro, P. F., Ipek, M., Ipek, A. and Simon, P. W. 2012. “Phenotypic and genetic analysis of health-enhancing attributes in a garlic (Allium sativum L.) F2 family”. 6th International Symposium on Edible Alliaceae, 21-24 May, Fukuoka, Japan, 32 p.

  • İpek, M., Cebe, K. ve İpek, A. 2012. Bursa Karacabey ilçesinde soğan yetiştiriciliği. 9. Ulusal Sebze Tarımı Sempozyumu, 12-14 Eylül, Konya, (poster bildiri). s.532-536,

  • Gokce, A.F., Basar, N., Candar, A., Kaderlioglu, E., Akbudak, N. 2012. Onion breeding program in Turkey. 6th International Symposium on Edible Alliaceae, 21-24 May, Fukuora, Japan, Abstract Book, p. 53.

  • Basay, S. and Akbudak, N. 2012. Pepper seedling cultivation in soil with leonardite. 2nd Symposium on Horticulture in Europe, Angers, France, Abstract Book, p. 83.

  • Serdar, U., Ceyhan, V., Hazneci, K., Akyuz, B., Mert, C., Er, E., Ertan, E., Coskuncu, K.S., Uylaser, V., Bucak, C. An overview of chestnut production in Turkey. Fifth International Chestnut Symposium, September 4-8, Shepherdstown, West Virginiana (United States of America), Abstracts, 27-28 p, (2012).

  • Mert, C., Vardar Kor, C. 2012. Use of some disinfectants to control of post harvest decay in chestnut fruits. Fifth International Chestnut Symposium, September 4-8,Shepherdstown, West Virginiana (United States of America), Abstracts, 36 p.

  • Mert, C., Cansev, A., Ertürk, U., Yerlikaya, C. 2012. Influence of mycorrhizal fungi and liquid organic fertilizer on the mineral nutrition and growth of chestnut seedlings. Fifth International Chestnut Symposium, September 4-8, Shepherdstown, West Virginiana (United States of America), Abstracts, 36 p.

  • Uylaşer, V. Yıldız, G, Mert, C., Serdar U. 2012. A general assessment of candied chestnut industry in Turkey. Fifth International Chestnut Symposium, September 4-8, Shepherdstown, West Virginiana (United States of America), Abstracts, 41 p.

  • Soylu, A., Mert, C. 2012. Bursa kestane yetiştiriciliğinde son gelişmeler. Bursa Tarım Kongresi, 27-29 Eylül 2012, Bursa.

  • Coşkuncu, K.S., Mert, C. 2012. Monitoring of seasonal fluctuation of Cydia splendana (Hbn) in chestnut plantations of Bursa, Turkey. Semıo-Chemıcals: The Essence Of Green Pest Control -IOBC/WPRS Working Group “Pheromones and other semio-chemicals in integrated production”, 1-5 December, Bursa, Turkey, Abstracts.

  • Mert, C. 2012. Studies on the structure of flowers and inflorescences of cornelian cherry (Cornus mas L.). Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 40(2): 53-57.

  • Özgür, M. 2012. Salata-Marul yetiştiriciliği. Tarım Gündem Dergisi (10):32-34.

  • Atak, A., Altındisli, A., Gökce, A.F. and Ozer, C. 2012. Molecular and ampelographic characterization of some grape hybrids (Vitis vinifera L.) African Journal of Agricultural Research, 7(33):4596-4606.

  • Gökçe, A.F., Ozokutanoğlu, E., Kemikler, N. ve Odabas, İ. 2012. Türkiyede yerli soğan (Allium cepa L.) ıslahı ve ilk hibrit çeşit geliştirme. Bursa X. Tarim Fuarı (Kongresi), 26-27 Ekim.

  • Gökçe, A.F,, Kaderlioğlu E., Başar Kemikler, N. 2012. Türkiyedeki yerli soğanlarda (Allium cepa L.) ilk erkek kısır ana, idameci baba hat ıslahı ve hibrit tohum üretimi. 9. Sebze Tarımı Sempozyumu, 12-14 Eylül, Konya, s. 678.

  • Gökçe, A.F., Kaderlioğlu, E., Başar Kemikler, N. 2012.Hibrit soğan (Allium cepa L.) ıslahında kendileme veya melezleme için tozlayıcı böcek olarak karasinek üretimi, kullanımı ve bombus ile balarısına karşı üstünlüğü. 9. Sebze Tarımı Sempozyumu, 12-14 Eylül, Konya, s. 679.

  • Cansev, A. 2012. Physiological effects of high temperature treatments on leaves of olive cv. Gemlik. Plant Archives, 12(1): 521-525.

  • Cansev, A., Gulen, H., Celik, G., Eris, A. 2012. Alterations in total phenolic content and antioxidant capacity in response to low temperatures in olive (Olea europaea L. “Gemlik”). Plant Archives, 12(1):489-494.

  • Şahan, Y., A. Cansev, A. N. Dündar, E. Aydın, D. Dülger, H. B. Kaplan, G. Çelik, D. Göçmen, Ş. Güçer,. 2012.“İğde ununun kimyasal ve mineral içeriğinin belirlenmesi”, 11. Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Özet Kitabı, s.131.

  • Cansev A., Y. Şahan, D. Dülger, A. Çınar, G. Çelik. 2012.“Konvansiyonel ve organik olarak yetiştirilen kiraz meyvelerinin antioksidan kapasite ve organik asit içerikleri bakımından karşılaştırılması”, 11. Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, Özet Kitabı, s.406.

  • Sahan, Y., A. Cansev, A., N. Dundar, E. Aydin, D. Dulger, B. F. Kaplan, A. Kilci, G. Celik, D. Gocmen, S. Gucer. 2012. “Studies on bioactıvities of pericarp and mesocarp fraction of fresh Eleagnus angustifolia L. fruit”, 3rd PAK-TURK Conference on Chemical Sciences, Bursa/Turkey. September, 13-15 2012, Abstract Book. p.144.

  • Kesici, M., A. Cansev, S. Ergin, H. Gulen. 2012.“Protein and peroxidase activity in strawberry plants under the combined effects of drought, low and high temperature”, 15th European Congress on Biotechnology, September, 23-26 2012, Istanbul, Turkey, New Biotechnology, (29): Issue S., pp.185.

  • Sahan, Y., Cansev, A., Inkaya, A.N., Aydin, E., Dulger, D., Kaplan, F. B., Gocmen, D., Celik, G., Gucer S. 2012. Functional food ıngredient: oleaster flour. 1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Science(ICNaCS), 22-23 October, Kuala Lumpur, Malaysia. Abstract Book. pp.32.

  • Cansev, A., Alibas, I., Dulger, D., Kaplan, F. B., Sahan, Y., 2012. Comparison of functional properties of linden flowers by different drying methods. 1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Science (ICNaCS), 22-23 October, Kuala Lumpur, Malaysia, pp.52.

  • Ergin, S., Kesici, M., Gülen, H. 2012. Changes in H2O2 and Peroxidase Activities in Strawberry Plants Under Heat Stress. J.Agric.Fac.HR.U. 16(1):25-35.

  • Ergin, S., Gulen, H., Turhan, E., İpek, A., Koksal, N., Kesici, M. 2012. Protein in strawberry plants (Fragaria x ananassa Duch.) under heat stress. 15th European Congress on Biotechnology, 23-26 September, 2012, Istanbul, New Biotechnology, Abstract Book, p, 22.

  • Zaimoglu, Z., Gulen, H., Bostan Budak, D., Ergin, S., Kesici, M. 2012. The assessment of the behavior of nanoparticles in environmental systems for sustainable development. 15th European Congress on Biotechnology, 23-26 September, 2012, Istanbul, New Biotechnology, Abstract Book, p, 220.

    2011 YILI YAYINLARI

  • Ercişli, S., Ipek, A., Barut, E. 2011. SSR marker-based DNA fingerprinting and cultivar ıdentification of olives (Olea europea). Biochem Genet., DOI 10.1007/s10528-011-9430-z.

  • Barut, E., Gülen, H., Cansev, A., Kesici,M. 2011. Bursa ilinin meyve üretim potansiyeli. TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Bursa 3. Kent Sempozyumu, 29-30 Nisan, Bildiriler Kitabı, 82-87.

  • Barut, E., Gülen, H., Cansev, A., Ergin, S., Kesici, M. 2011. Marmara Bölgesi Meyveciliği. 6.Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, 4-8 Ekim, Şanlıurfa) Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü 16059 Görükle, Bursa.

  • İpek, A., Gülen, H., İpek, M., Cansev, A., Ergin, S., Kesici, M., Eriş, A., Şeniz, V., Barut, E., 2011. Bahçe Bitkileri Bölümü Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Labratuvarlarında Gerçekleştirilen Analizler. Uludağ Üniversitesi, Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Poster Sunumları, 15-16 Kasım, S. 115.

  • Gülen, H., İpek, A., İpek, M., Cansev, A., Ergin, S., Kesici, M., Eriş, A., Şeniz V., Barut, E. 2011. Bahçe Bitkileri Bölümü Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Labratuvarı Araştırma Projeleri. Uludağ Üniversitesi, Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Poster Sunumları, 15-16 Kasım, S. 115.

  • Demirkaya, M. ve Sivritepe, H.Ö. 2011. Yaşlanma esnasında soğan tohumlarında meydana gelen fizyolojik ve biyokimyasal değişimler. Tarım Bilimleri Dergisi (Journal of Agricultural Sciences). 17(2):105-112..

  • Sivritepe, H.Ö. 2011.Tohum Canlılığının Değerlendirilmesi. Alatarım. 10(2):94 105.

  • Isık, E., Sahin, S., Demir, C. and Turkben, C. 2011. Determination of total phenolic content of raspberry and blackberry cultivars by immobilized horseradish peroxidase bioreactor. Journal of Food Composition and Analysis, 24: 944–949.

  • Gülen, H. 2011. Kiraz çeşitlerinde genetik farklılık ve S-allellerinin PCR yöntemi ile belirlenmesi. U.Ü. I.Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri Poster Sunumları, 15-16 Kasım 2011, Bursa, s119.

  • Erturk, U., Mert, C., Turkben, C. 2011. Influence of frozen storage on the some quality criteria of raw and boiled chestnut fruits (Castanea Sativa Mill.) collected from habitat in Bursa, Turkey. Second Balkan Symposium on Fruit Growing September 63-64, Pitesti, Romania, Abstracts, 5-7 p.

  • Coşkuncu, K.S., Mert, C. 2011. Bursa, Balıkesir ve Kocaeli İlleri Kestane Üretim Alanlarında Değişik Kestane Çeşitlerindeki Meyve Kurtlanma Oranları Üzerine Araştırmalar. Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi.1(2): 31-39.

  • Şahan, Y., Cansev, A., Göçmen, D., Çelik G., Dündar, A.N., Aydın, E., Dülger,D., Kaplan, H. B., Güçer, Ş. 2011. İğde Meyvesinin unlu mam uller sanayiinde kullanım olanaklarının araştırılması. Uludağ Üniversitesi, Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Poster Sunumları, 15-16 Kasım 2011. S. 166.

  • Cansev A. 2011. Zeytin bitkisinde (Olea europae L.) soğuğa toleransın moleküler karakterizasyonu. Uludağ Üniversitesi, Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Poster Sunumları, 15-16 Kasım, S. 118.

  • Çınar, A., A. Cansev, Y. Sahan. 2011. “Phenolic compounds of olive by-products and their function in the development of cancer cells”, Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 4: 55-58.

  • Kesici, M. 2011. Bazı Çilek (Fragaria x ananassa) Çeşitlerinin Yüksek Sıcaklığa Toleranslarının Belirlenmesi. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve AR-GE Günleri Poster Sunumları, 15-16 Kasım, Bursa, s.120.

  • Turhan A, Ozmen N, Serbeci M.S, Seniz V (2011) Effects of grafting on different rootstocks on tomato fruit yield and quality. Hort.Sci. (Prague), 38(4): 142-149.

  • Barut E, Gülen H, Cansev A, Kesici M (2011) Bursa ilinin meyve üretim potansiyeli TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Bursa 3. Kent Sempozyumu Bildiriler Kitabı, 82-87.

  • Sivritepe H.Ö, Şentürk B (2011) Biber tohumlarının fizyolojik olarak iyileştirilmesi için su ve tuz çözeltileri ile yapılan priming ve kurutma uygulamalarının karşılaştırılması. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(1): 53-64.

  • Sivritepe H.Ö, Şentürk B (2011) NaCl ile yapılan ozmotik koşullandırma ve kurutma uygulamalarının bezelye (Pisum sativum L.) tohumlarında tuza tolerans yeteneğinin geliştirilmesi üzerine etkileri. Türkiye IV. Tohumculuk Kongresi, Samsun.

  • Sivritepe H.Ö, Şentürk B, Teoman S (2011) Biber tohumlarında yapılan organik priming ve kurutma uygulamaları fide kalitesi ve performansını iyileştirmektedir. Türkiye 6. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa.

  • Sivritepe N, Tuğ Y (2011) Hayward ve Matua kivi çeşitlerinde mikro çoğaltım. Uludağ Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi, 25(1): 97-108.

  • Işık E, Şahin S, Demir C, Türkben C (2011) Determination of total phenolic content of raspberry and blackberry cultivars by immobilized horseradish peroxidase bioreactor. Journal of Food Composition and Analysis, 24: 944–949.

  • Köksal N, Gülen H, Eriş A (2011) Dormancy in tulip (Tulipa gesneriana L.) bulbs and freesia (Freesia refracta Klatt.) corms: Changes in soluble proteins and APX activity. J. Food Agr. Environ., 9(2): 535-539.

  • Gülen H, Ergin S, Kesici M, Turhan E, İpek A, Köksal N (2011) Çilekte yüksek sıcaklığa bağlı çiçek tozu canlılığı ve çimlenme oranı. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, Eskişehir, Bildiriler Kitabı, 1: 811-815.

  • Gülen H, Cansev A, Kesici M, Ergin S, Turhan E, İpek A, Köksal N (2011) Çilek yaprak dokularının toplam fenolik içeriği ve antioksidan kapasitesi. Uluslararası Katılımlı I. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, Eskişehir, Bildiriler Kitabı, I: 817-822.

  • Altıoğlu İ, Akbudak B, Özer M.H (2011) Sıcak su ve modifiye atmosferde paketlemenin Trabzonhurmasının muhafazası üzerine etkisi. Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa, s:116.

  • Ertürk Ü, Dalkilic Z (2011) Determination of genetic relationship among some walnut (Juglans regia L.) genotypes and their early-bearing progenies using RAPD markers. Romanian Biotechnological Letters, 16(1): 5944-5952.

  • Yıldız H, Ertürk Ü, Yerlikaya C (2011) The Effect of calcium treatments on fruit quality and some physiological disorders on Granny Smith (Malus Domestica Borkh) apple cultivar. Second Balkan Symposium on Fruit Growing. Pitesti- Romania.

  • Ertürk Ü (2011) Effect of variety on successful grafting and development of nursery trees of potted walnut. Second Balkan Symposium on Fruit Growing. Pitesti- Romania.

  • Ertürk Ü, Mert C, Türkben C (2011) Influence of long cold storage period on carbohydrate, sugar, protein, moisture content of raw and boiled chestnut fruits. Second Balkan Symposium on Fruit Growing. Pitesti- Romania.

  • Ertürk Ü, Mert C, Şengül E (2011) Bazı yerli ve yabancı ceviz çeşitlerinin yaprak kalınlığı ve stoma yoğunluklarının belirlenmesi. Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa.

  • Ertürk Ü, Mert C, Şengül E (2011) Cevizlerde farklı çöğür anacı kaynaklarının gelişim performansları I. Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa.

  • İpek M, Sarımsak Yetiştirciliği (Allium sativum L.)ve Pırasa Yetiştiriciliği. Şeniz V. ve Erdoğan B. (editörler), Bahçe Tarımı II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eylül 2011, Eskişehir, S:171-175.

  • İpek M, Pırasa Yetiştiriciliği (Allium porrum L.). Şeniz V. ve Erdoğan B. (editörler), Bahçe Tarımı II. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eylül 2011,Eskişehir, S:175-179.

  • Akbudak N, Akbudak B (2011) Effect of vacuum, microwave and convective drying on selected parsley quality. International Journal of Food Properties, (Baskıda).

  • Akbudak N, Şeniz V (2011) Domatesde farklı ortamların embriyo kültüründe kullanım olanakları. Uluslararası Katılımlı 1. Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi, Eskişehir. Özet Kitabı s: 37.

  • Akbudak N, Başay S, Tezcan H, Şeniz V (2011) Biberde Tricoderma uygulamalarının Botrytis cinerea uygulamaları üzerine etkisi. Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Özet Kitabı, s: 116.

  • Murat Ş, Akbudak N, Özer M.H, Akbudak B (2011) Frezyanın normal ve modifiye atmosferde muhafazası üzerine 1-MCP uygulamasının etkisi. Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa, s:116.

  • Uzar Y, Akbudak N, Başay S, Şeniz V (2011) Farklı oranlarda Leonardit içeren topraklarda biber fidesi yetiştiriciliği. Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Özet Kitabı, s:116.

  • Başay S, Akbudak N (2011) Patlıcan tohumlarında tetrazolium testi kullanılarak canlılık tespiti. Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Özet Kitabı, s:116.

  • İpek A, Gülen H, Akçay M.E, İpek M, Ergin S, Eriş A (2011) Determination of self-incompatibility groups of sweet cherry genotypes from Turkey, Genet. Mol. Res., (ISI) 10: 253-260.

  • Ercişli S, İpek A, Barut E (2011) SSR marker-based DNA fingerprinting and cultivar identification of olives (Olea europaea), Biochem Genet., (ISI) 49: 555–561.

  • İpek A (2011) Ispanak yetiştiriciliği. Şeniz V. ve Erdoğan V. (editörler), Bahçe Tarımı II, Anadolu Üniversitesi Yayınları s: 179-183, Eskişehir.

  • İpek A (2011) Havuç Yetiştiriciliği. Şeniz V. ve Erdoğan V. (editörler), Bahçe Tarımı II, Anadolu Üniversitesi Yayınları s: 183-187,Eskişehir.

  • Coşkuncu K.S, Mert C (2011) Bursa, Balıkesir ve Kocaeli illeri kestane üretim alanlarında değişik kestane çeşitlerindeki meyve kurtlanma oranları üzerine araştırmalar. Türkiye IV. Bitki Koruma Kongresi Bildirileri, Kahramanmaraş, Bildiri özetleri Kitabı, s: 189

  • Vardar Kor C, Mert C, Türkben C (2011) Kestane meyvelerinin hasat sonrası hastalıklarının kontrol için bazı dezenfektanların kullanımı Türkiye VI Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, 04-08 Ekim, Şanlıurfa). Bildiri özetleri Kitabı (Özet)

  • Mert C, Barut E, Uysal T (2011) Gemlik zeytin çeşidinde (Olea europaea L.) erkek ve hermafrodit çiçeklerin bazı yapısal özelliklerinin belirlenmesi. Türkiye VI Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi. Bildiri özetleri Kitabı, s. (2011). (Özet)

  • Mert C, Barut E, Uysal T (2011) Gemlik zeytin (Olea europaea L.) çeşidinin pistil yapısı üzerine bir araştırma. Türkiye VI Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa). Bildiri özetleri Kitabı, s. (Özet)

  • Coşkuncu K.S, Susurluk İ.A, Mert C (2011) Bazı entomopatojen nematod türlerinin kestane hortumlu böceği Curculio elephas (Gyllenhal) (Coleoptera: Curculionidae)’ın üzerindeki etkinliği ve üreme potansiyeli. Türkiye VI Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa). Bildiri özetleri Kitabı, s. (Özet)

  • Cansev A, Gülen H, Eriş A (2011) The activities of catalase and ascorbate peroxidase in olive (Olea europaea L. cv. ‘Gemlik’) under low temperature stress. Hort. Environ. Biotechnol., 52(2):1-6.

  • Cansev A, Şahan Y, Çelik G, Özbey H (2011) Chemical properties and antioxidant capacity of Elaeagnus angustifolia l. fruits. Asian Journal of Chemistry, 23(6): 2661-2665.

  • Zaimoglu Z, Koksal N, Basci N, Kesici M, Gulen H, Budak F (2011) Antioxidative enzyme activities in Brassica juncea L. and Brassica oleracea L. plants under chromium stress. Food, Agriculture & Environment (JFAE), 9(1): 676-679.

  • 2010 YILI YAYINLARI

  • Turhan A, Şeniz V (2010) Farklı tuz konsantrasyonlarının türkiye’de yetiştirilen bazı domates genotiplerinin çimlenmesi üzerine etkileri. U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 24(2):11-22.

  • Şeniz V, Akbudak N, Gökçe A.F (2010) Türkiye Yemeklik Soğan (Allium cepa L.) Üretimi ve Dünyadaki Yeri. Bursa Tarım Kongresi, Bursa.

  • Abak K, Düzyaman E, Şeniz V, Gülen H, Pekşen A, Kaymak H.Ç (2010) Sebze üretimini geliştirme yöntem ve hedefleri. Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Anakara, Bildiriler Kitabı 1: 477-492.

  • Türkeli Y, Barut E (2010) Bodur ve yarı bodur anaçlar üzerine aşılı elma ağaçlarında BA (benzyladenine) uygulamasının meyve seyreltmesi ve kalitesi üzerine etkileri. Alatarım Dergisi, 9(1): 37-44.

  • Sivritepe H.Ö (2010) Tohum filizi teknolojisi. Bursa Tarım Kongresi, Bursa.

  • Sivritepe H.Ö, Şentürk B, Teoman S (2010) Su ve tuz çözeltileri ile yapılan priming uygulamalarının biber tohumlarında canlılık ve güç üzerine etkileri. Bursa Tarım Kongresi, Bursa.

  • Demirkaya M, Dietz K.J, Sivritepe H.Ö (2010) Changes in antioxidant enzymes during ageing of onion seeds. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 38(1): 49-52.

  • Sivritepe N, Sivritepe H.Ö, Çelik H, Katkat V.A (2010) Salinity response of grafted grapevines: effects of scion and rootstock genotypes. Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 38(3): 193-201.

  • Türkben C, Uylaşer V, İncedayı B, Çelikkol I (2010) Effects of different maturity periods and processes on nutritional components of rose hip (Rosa canina L.) International Journal of Food, Agriculture & Environmen,t 8 (1): 26-30.

  • Türkben C, Sarıburun E, Demir C, Uylaşer V (2010) Effect of freezing and frozen storage on phenolic compounds of raspberry and blackberry cultivars. Food Anal. Methods, 3: 144–153.

  • Türkben C, Uylaşer V, İncedayi B (2010) Influence of traditional processing on some compounds of rose hip (Rosa canina l. ) fruits collected from habitat in Bursa, Turkey. Asian Journal of Chemistry, 22(3): 2309–2318.

  • Sarıburun E, Şahin S, Demir C, Türkben C, Uylaşer V (2010) Phenolic content and antioxidant activity of raspberry and blackberry cultivars. Journal of Food Science, 75(4): 328–335.

  • Türkben C (2010) Sofralık üzümlerin muhafazası. ISBN 978–975–8377–74–9, s:48. Gülen H, İpek A, Ergin S, Akcay M. E, Eriş A (2010) Assessment of genetic relationship among 29 introduced and 49 local sweet cherry accessions in Turkey using AFLP and SSR markers. J. Hort. Sci. Biotech., 85(5): 427-431.

  • Oz A. T, Gülen H, Eriş A (2010) The effect of harvest maturity stage on ACC synthase activity and total proteins profile in kiwifruits during normal and controlled atmosphere storages. Int. J. Agr. Biol., 12: 828-832.

  • Köksal N, Gülen H, Eriş A (2010) Total soluble sugars in tulip bulbs and freesia corms during storage. 6th Postharvest Symposium Acta Hort., 877: 1791-1797.

  • Akbudak B (2010) Effects of harvest time on the quality attributes of processed and non-processed tomato varieties. International Journal of Food Science and Technology, 45(2): 334-343.

  • Işık E, Akbudak B, Izli N (2010) mantarda farklı ön soğutma yöntemlerinin işletim ve kalite özellikleri üzerine etkisi. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 24(2): 49-58.

  • Ertürk Ü, Akçay ME (2010) Genetic variability in accessions of ‘Amasya’ apple cultivar using RAPD markers. Not. Bot. Hort. Agrobot. Cluj, 38(3) 2010, 239-245.

  • İpek M, İpek A, Günaydın Ö, Aydoğan Ç (2010) Sarımsakta farklı gelişme dönemlerinde transkript profilininin cDNA-AFLP yöntemi ile belirlenmesi. I. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Antalya. s:33.

  • İpek M (2010) Sarımsakta moleküler markırların geliştirilmesi ve kullanımı. I. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Antalya. s:90.

  • Akbudak N, Bolkan H (2010) Diagnostic method for predicting tomato seedling emergence. Journal of Food, Agriculture & Environment, 8(1):170-174.

  • Akbudak N, Gökçe A.F, Şeniz V (2010) Bursa’da sebze tarımı ve sorunları. Bursa Tarım Kongresi, Bursa.

  • Gökçe A.F, Kaya C, Serce S, Özgen M (2010) Effect of scale color on the antioxidant capacity of onions. Scientia Horticulturae, 123:431-435.

  • İpek A, Barut E, Gülen H, İpek M (2010) Genetic diversity among some currants (Ribes spp.) cultivars as assessed by AFLP markers. Pak. J. Bot., (ISI) 42: 1009-1012.

  • İpek A, Gülen H, Akçay M.E, İpek M, Ergin S, Eriş A (2010) Bazı yerel kiraz çeşitlerimizde S-allellerinin PCR yöntemi ile belirlenmesi. 1. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Antalya s:6.

  • İpek A, Barut E, Gülen H, İpek M, (2010) Ülkemizde zeytin üretiminde kullanılan bazı yerel zeytin çeşitlerimizin çeşit içi ve çeşitler arası genetik varyasyonu. 1. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi Antalya, s:7.

  • Mert C (2010) Proximate content and starch granule structure in raw and boiled chestnuts with different aptitude to candying. Acta Hort. (ISHS), 866:667-674.

  • Mert C, Soylu A (2010) Shoot location and collection time effects on meristem tip culture of some apple rootstocks. Pakistan Journal of Botany, 42(1): 549-557.

  • Mert C (2010) Anther and pollen morphology and anatomy in walnut (Juglans regia L.). HortScience, 45(5): 757-760

  • Cansev A, Özgür M (2010) Grafting cucumber seedlings on Cucurbitacea: Comparison of different grafting methods, scions and rootstocks planted on soil contaminated with Meloidogyne incognita. Journal of Food Agriculture and Environment, 8 (3-4): 804-809.

  • Cansev A, Gülen H, Çelik G, Eris A (2010) Changes in total phenolic content and antioxidant capacity in response to low temperatures in olive (Olea europaea L. “Gemlik”). Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods. Abstract Book: 30.

  • Cansev A, Şahan Y, Çelik G, Özbey H (2010) Determination of various chemical properties and mineral content in Eleagnus angustifolia L. Fruits. 5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovak Republic. Abstract Book: 76

  • Cansev A, Şahan Y, Çelik G, Çınar A (2010) Determination of organophosphorus pesticide residues in olives grown in Bursa, Turkey. 28 th International Horticultural Congress, Lisboa, Portugal.

  • Cansev A, Özgür M (2010) Aşılı hıyar yetiştiriciliğinde aşı uygulamalarının meyve kalitesi üzerine etkileri. VIII. Sebze Tarımı Sempozyumu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van s: 61.

  • Çetinkaya C, Kesici M, Ergin S, Gülen H (2010) Kuraklık ve geri kazanım uygulamalarında bazı çilek çeşitlerinin prolin ve peroksidaz aktivitesi 1. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Antalya s:13.

  • 2009 YILI YAYINLARI

  • Turhan A, Seniz V, Kuşcu H (2009) Genotypic variation in the response of tomato to salinity. African Journal of Biotechnology, 8(6):1062–1068.

  • Turhan A, Şeniz V (2009) Estimation of certain chemical constituents of fruits of selected tomato genotypes grown in Turkey. African Journal of Agricultural Research, 4(10):1086–1092.

  • Ercişli S, Barut E, İpek A (2009) Molecular characterization of olive cultivars using amplified fragment length polymorphism markers. Genetics and Molecular Research, 8(2): 414-419.

  • Barut E, İpek A, Gülen H (2009) Distribution of olive (Olea europaea L.) genotypes in the Southern Marmara region of Turkey. Pak. J. Bot., 41(3): 1077-1080.

  • Barut E, İpek A, Gülen A (2009) AFLP markırları kullanılarak bazı böğürtlen (Rubus spp.) çeşitleri arasındaki genetik farklılığın belirlenmesi. 3.Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Bildiriler Kitabı, 211-215.

  • Gencer NS, Kumral NA, Sivritepe HÖ, Seidi M, Susurluk H, Şentürk B (2009) Olfactory response of the ladybird beetle Stethorus gilvifrons to two preys and herbivore-induced plant volatiles. Phytoparasitica, 37(3): 217-224.

  • Sivritepe N, Kumral N.A, Ertürk Ü, Yerlikaya C, Kumral A (2009) Responses of grapevines to two-spotted spider mite mediated biotic stress. Journal of Biological Sciences, 9 (4): 311-318.

  • Türkben C (2009) Meyve bahçelerinde doğru fidan dikimi. Tarım Türk, 19 (4): 12–14.

  • Gülen H, Cansev A, Eriş A (2009) Cold-hardiness of olive (Olea europaea L.) cultivars in cold-acclimated and non-acclimated stages: Seasonal alteration of soluble sugars and phospholipids. J. Agr. Sci., 147: 459-467.

  • Gülen H, Turhan E, Köksal N, Cansev A, Zaimoğlu Z, Eriş A (2009) Physiological and molecular effects of high temperature on plant growth and development. Proceeding of 1st. International Congress on Global Climate Changes and Agriculture, Tekirdağ, Turkey, 247-253.

  • Turhan E, Gülen H, İpek A, Eriş A (2009) Antioxidative enzyme activities in onion (Allium cepa L.) genotypes. Proceedings of International Conference On Evironment: Survival and Sustainability, Near East University, Nicosia, Northern Cyprus. 2: 459-466.

  • Gülen H, Atlar S, Kesici M, Köksal N (2009) Soğuğa alıştırma uygulamasının çilek bitkisinin düşük sıcaklığa toleransına etkisi. III. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Kahramanmaraş, Bildiriler Kitabı, 240-246.

  • Gülen H, Cansev A, Kesici M, Atlar S, Aydoğan Ç (2009) Düşük sıcaklık uygulamasının çilek bitkisindeki bazı fenotipik özelliklere etkisi. III. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Kahramanmaraş, Bildiriler Kitabı, 233-239.

  • Akbudak B, Tezcan H, Eris A (2009) Evaluation of messenger plant activator as a preharvest and postharvest treatment of sweet cherry fruit under a controlled atmosphere. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 60 (5): 374-386.

  • Akbudak B, Bolkan H, Cohen N (2009) Determination of physicochemical characteristics in different products of tomato varieties. International Journal of Food Sciences and Nutrition 60 (S1): 126-138.

  • Akbudak B, Özer M.H, Ertürk Ü, Çavuşoğlu S (2009) Response of 1-MCP treated ‘Granny Smith’ apple fruit to air and controlled atmosphere storage conditions. Journal of Food Quality 32 (1): 18-33.

  • Işık E, Akbudak B, İzli N (2009) Taze soğan, maydanoz ve terenin ön soğutulmasında bazı işletim ve fizyolojik parametrelerin belirlenmesi. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 23 (1): 43-53.

  • Akbudak B (2009) Meyve-sebze muhafazası ve ihracatında dikkat edilecek kriterler. Tarım Türk Dergisi, 17: 30-32.

  • Akbudak B, Akbudak N (2009) Effectiveness of polyethylene on storage of cherry tomatoes. New Challenges in Food Preservation, Budapest, Hungary. p:366

  • Ertürk Ü, Çetin M (2009) Effects of Different Treatments on Rooting of Chestnut Hardwood Cuttings.1 st European Congress on Chestnut. Cuneo, Italy, Acta Hort:866:321-324

  • Serdar Ü, Demirsoy H, Macit İ, Ertürk Ü (2009) Grafting compatibility in some Turkish chestnut genotypes (Castanea sativa Mill.). 1st European Congress on Chestnut. Cuneo, Italy Acta Hort:866:285-290.

  • İpek M, İpek A, Günaydın Ö, Simon P.W (2009) Sarımsakta farklı ifade olan genlerin analizi. XVI. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Antalya. s:136-138

  • Akbudak N, Tezcan H (2009) Incidence of verticillium and plant development in pepper as affected by the bioactivator harpin. International Journal of Vegetable Science, 15(3): 253-263.

  • Akbudak N, (2009) The effects of harpin on fruiting and Botrytis cinerea resistance of three pepper cultivars. Biological Agriculture & Horticulture, 26: 391-398.

  • Akbudak N, Seniz V (2009) In vitro and in vivo behviour of gamma-irradiated pollen. New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science, 37(4): 361-367.

  • Akbudak N, Basay S (2009) Biber tohumlarında canlılık tespitine yönelik kullanılan tetrazolium test metodunun modifikasyonu. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 23(1):21-25.

  • İpek A, Barut E, Gülen H, İpek M (2009) genetic diversity among some blackberry cultivars and their relationship with boysenberry assessed by AFLP markers. Afr. J. Bitechnol., (ISI) 8: 4830-4834.

  • İpek A, Barut E, Gülen H, Oz A.T, Tangu N.A. İpek M (2009) SSR analysis demonstrates that olive production in the southern marmara region in Turkey uses a single genotype. Genet. Mol. Res, (ISI) 8: 1264-1272.

  • Mert C, A Soylu (2009) Variations and abnormalities of stamen morphologies in cornelian cherry (Cornus mas L.) cultivars. Horticultural Science (Prague), 36(3): 109-116.

  • Mert C (2009) Pollen morphology and anatomy of cornelian cherry (Cornus mas L.) cultivars. HortScience, 44(2): 519–522.

  • Soylu A, C Mert (2009) Proceedings of the International Workshop on Chestnut Management in Mediterranean Countries: Problems and Prospects. (Eds: A. Soylu; C. Mert), ISHS Acta Horticulturae 815, (ISBN: 978-90-66051-78-2). (Kitap Editörlüğü)

  • Soylu A, Serdar Ü, Ertan E, Mert C (2009) Following chestnut footprints (Castanea spp.)-cultivation and culture, folklore and history, tradition and uses: Sulle orme del castagno (Castanea spp.)- coltura e cultura, folclore e storia, tradizioni e usi. TURKEY. (Ed: D. Avanzato), Scripta Horticulturae, 9: 155-160. ISBN 978-90-6605-632-9 p:175.

  • Mert C (2009) Temperature responses of pollen germination in walnut (Juglans regia L.). Journal of Biological & Environmental Sciences, 3(8):37-43.

  • Mert C, Barut E, Uysal T (2009) Farklı anaçlar üzerine aşılı elma çeşitlerinde stoma morfolojilerinin araştırılması. (1.Ulusal Elma Sempozyumu, Karaman), Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, 2(2): 61-64.

  • Soylu A, C Mert (2009) The future of chesnut breeding work in Turkey. Acta Hort. (ISHS), 815: 27-31.

  • Mert C, A Soylu (2009) Shoot apex culture of dormant buds in chestnut. Acta Hort. (ISHS), 844: 145-152.

  • Cansev A, Gülen H, Eriş A (2009) Cold-hardiness of olive (Olea europaea L.) cultivars in cold-acclimated and non-acclimated stages: seasonal alteration of antioxidative enzymes and dehydrin-like proteins. Journal of Agricultural Science, 147: 51-61.

  • 2008 YILI YAYINLARI

  • Eriş A, Gülen H, Turhan E, Cansev A, İpek A (2008) Studies on cold, heat and salinity stress in some horticultural crops. Proceeding of 2nd Annual YOK-SUNY Collaboration Symposium- Scientific Collaboration for Sustainable Development, Adana, 50-58.

  • Eriş A, Gülen H, Turhan E, Köksal N, Cansev A (2008) Bağcılık ve küresel ısınma. Ulusal Bağcılık-Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Bildiriler Kitabı s:51-57.

  • Eriş A, Lang G.A, Gülen H, İpek A (2008) Proceedings of 5th. International Cherry Symposium, Vol. I and Vol. II. Acta Horticulturae, 795 (Kitap Editörlüğü)

  • Barut E (2008) Meyvecilik Tekniği (Genel Meyvecilik, Ed: R.Gerçekçioğlu, Ş.Bilgener, A.Soylu) Nobel Yayınları, No 1280, 107-153.

  • Demirkaya M, Sivritepe H.Ö (2008) Soğan tohumlarında humidifikasyon tekniği fizyolojik olarak iyileştirmeyi ozmotik koşullandırmadan daha iyi mi başarmaktadır? 7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova.

  • Sivritepe N, Erturk Ü, Yerlikaya C, Turkan I, Bor M, Özdemir F (2008) Response of the cherry rootstock to water stress induced in vitro. Biologia Plantarum, 52(3): 573–576.

  • Sivritepe N, Sivritepe H.Ö, Türkben C (2008) Determination of moisture content in grape seeds. Seed Sci. & Technol., 36(1): 198–200.

  • Sivritepe N, Sivritepe H.Ö (2008) Organic priming with seaweed extract (Ascophyllum nodosum) affects viability of pepper seed. Asian Journal of Chemistry, 20(7): 5689–5694.

  • Sivritepe N, Sivritepe H.Ö, Türkan I, Bor M, Özdemir F (2008) NaCl pre-treatments mediate salt adaptation in melon plants through antioxidative system Seed Sci. & Technol., 36(2): 360–370.

  • Sivritepe N, Ertürk Ü, Yerlikaya C, Türkan I, Bor M, Özdemir F (2008) Response of the cherry rootstock to water stress induced in vitro. Biologia Plantarum, 52(3): 573–576.

  • Sivritepe N, Sivritepe H.Ö, Türkben C (2008) Determination of moisture content in grape seeds. Seed Sci. & Technol., 36(1): 198-200.

  • Sivritepe N, Sivritepe H.Ö, (2008) Organic priming with seaweed extract (Ascophyllum nodosum) affects viability of pepper seed. Asian Journal of Chemistry, 20(7): 5689–5694.

  • Sivritepe N, Sivritepe H.Ö, Türkan I, Bor M, Özdemir F (2008) NaCl pre-treatments mediate salt adaptation in melon plants through antioxidative system Seed Sci. & Technol., 36(2): 360-370

  • Türkben C, Barut E, İncedayı B (2008) Investigations on population of blueberry (Vaccinium myrtillus L.) in Uludag (Mount Olympus) in Bursa, Turkey. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 21(1): 41–44.

  • Türkben C (2008) Propagation of strawberry plants in pots: effect of runner order and rooting media J. Bıol. Envıron. Scı., 2(4): 1-4.

  • Turhan E, Gülen H, Eriş A (2008) The activity of antioxidative enzymes in three strawberry cultivars related to salt stress tolerance. Acta Physiol., Plant. 30: 201-208.

  • Gülen H, Çetinkaya C, Kadıoğlu M, Kesici M, Cansev A, Eriş A (2008) Peroxidase activity and lipid peroxidation in strawberry (Fragaria x ananassa) plants under low temperature. J. Biol. Environ. Sci., 2(6): 95-100.

  • Gülen H, İpek A, Burak M, Eriş A (2008) Assesment of Genetic Diversity and Relationship Among Some Sweet Cherry Cultivars Using AFLPTM Markers. 5th International Cherry Symposium, Bursa-Turkey, Acta Hort., 795: 127-130.

  • Akbudak B (2008) Effect of polypropylene and polyvinyl chloride plastic film packaging materials on the quality of ‘Yalova Charleston’ pepper (Capsicum annuum L.) during storage. Food Science and Technology Research, 14(1): 5-11.

  • Akbudak B, Tezcan H, Eriş A (2008) Effect of low-dose gamma irradiation on quality in sweet cherry during storage. Italian Journal of Food Science, 20(3): 381-390.

  • Akbudak B, Tezcan H, Eriş A (2008) Determination of controlled atmosphere storage conditions of sweet cherry cultivar ‘0900 Ziraat’. Acta Horticulturae, 795: 855-859.

  • Ünal H, Akbudak B (2008) Some quality properties of three sweet cherries (Prunus avium L.) during shelf life. Italian Journal of Food Science, 20(3): 391-399.

  • Kumral N.A, Kovancı B, Akbudak B (2008) Using degree-day accumulations and host phenology for predicting larval emergence patterns of the olive psyllid, Euphyllura phillyreae. Journal of Pest Science, 81(2): 63-69.

  • Kumral N.A, Kovancı B, Akbudak B (2008) ‘Gemlik’ çeşidi zeytin bahçelerinde zeytin sineği [Bactrocera oleae (Gmelin)]’nin mücadelesine esas olacak biyo-ekolojik özelliklerin saptanması. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 1(22): 31-41.

  • Yücel S, Yerilakaya C, Ertürk Ü (2008) Influence of cultivar and region on the fatty acid content of Turkish walnuts. “Oils, fats and lipids in the 3rd millenium: challenges, achievements and perspectives” 6th Euro Fed Lipids Congress, Athens.

  • İrkin R, Ertürk Ü, Korukluoğlu M (2008) Meyvelerdeki fenolik bileşiklerin sağlık yönünden önemi. Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum s:1157–1158.

  • İrkin R, Ertürk Ü, Korukluoğlu M (2008) Hasat sonrası meyvelerin korunmasında kullanılan doğal antifungal maddeler. Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum s: 349–352.

  • İpek M, İpek A, Simon P.W (2008) Molecular characterization of Kastamonu garlic: An economically ımportant garlic clone in Turkey. Sci. Hortic.-Amsterdam, 115: 203-208

  • İpek M, İpek A, Simon P.W (2008) Genetic characterization of Allium tuncelianum: An endemic edible allium species with garlic odor Sci. Hortic.-Amsterdam, 115: 409-415

  • Şeker M, Gül M.K, İpek M, Toplu C, Kaleci N (2008) Screening and comparing tocopherols in the rapeseed (Brassica napus L.) and olive (Olea europaea L.) varieties using high-performance liquid chromatography. Int. J. Food Sci. Nutr., 59: 483-490.

  • İpek M, İpek A, Simon P.W (2008) Rapid characterization of garlic clones with locus specific dna markers. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 32: 357-362.

  • Şeker M, Gül, M. K, İpek M, Kaleci N (2008) Bazı yerli ve yabancı zeytin çeşitlerinin tokoferol ve fitosterol bileşenlerinin karşılaştırılması. V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Erzurum, s: 433-436.

  • İpek M, İpek A (2008) Kastamonu sarımsağında parmak izi analizi. V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Erzurum.

  • İpek M (2008) Sarımsakta (Allium sativum) Tohum Üretimi. VII. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, s: 210-212.
  • İpek M, İpek A, Simon P.W (2008) Tunceli sarımsağı (Allium tuncelianum (Kollman) Özhatay, Matthew, Şiraneci) ve sarımsağın (Allium sativum L.) morfolojik ve genetik olarak karşılaştırılması. VII. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, s:178, 2008.

  • Sönmez İ, Özgür M (2008) Isıtmasız seralarda ilkbahar dönemi için farklı ürün desenleri ve ekonomik analizleri. 7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova .

  • Yau Y.Y, Davis S.J, İpek A, Simon P.W. (2008) Early identification of stable transformation events by combined use of antibiotic selection and vital detection of green fluorescent protein (GFP) in carrot (Daucus carota L.) callus. Agr. Sci. China, 7: 664-671.

  • 2007 YILI YAYINLARI

  • Eriş A, Gülen H, Barut E, Cansev A (2007) Annual patterns of total soluble sugars and proteins related to cold-hardiness in olive (Olea europaea L.’Gemlik’). J. Hort. Sci. Biotech., 82: 597-604.
  • Eriş A (2007) Tarımsal Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma. Ulusal Tarım Kurultayı. Ç.Ü.Z.F. Adana, s: 6-10.

  • Eriş A, Efe E, Şengül H, Yurdakul O, Özkaya T (2007) Tarımda Yapısal Sorunlar Çalıştayı Sonuç Raporu. Ulusal Tarım Kurultayı. Ç.Ü.Z.F. Adana, s: 247-248.

  • Sivritepe H.Ö, Sivritepe N (2007) NaCl priming affects salt tolerance of onion (Allium cepa L.) seedlings. Acta Horticulturae 729: 157-161.

  • Sivritepe H.Ö, Sivritepe N (Editors) (2007) Proceedings of the Third Balkan Symposium on Vegetables and Potatoes. Acta Horticulturae 729. (ISBN: 978-90-66057-39-5).

  • Mohammadi J, Sivritepe N (2007) In vitro clonal propagation of Cucumis sativus L. by shoot tipculture. Journal of Biological Sciences, 7(4): 653-657.

  • Koşar M, Küpeli E, Malyer H, Uylaşer V, Türkben C, Başer K.H.C, (2007) Effect of brining on biological activity of leaves of Vitis vinifera l. (cv. sultani çekirdeksiz) from Turkey. J. Agric. Food Chem., 55: 4596-4603.

  • Türkben C (2007) Bitkilerde yüzey mumu (epikutikular mum) ve meyvelerdeki önemi. U. Ü. Zir. Fak. Derg. Journal of Agricultural Faculty of Uludag University, 21(2):21–26.

  • Gülen H, Turhan E, İpek A, Köksal N, Cansev A, Kesici M, Eriş A (2007) Bazı Çilek Çeşitlerinde Yüksek Sıcaklığa Toleransın Belirlenmesi. V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Erzurum, Bildiriler Kitabı, 1: 32-36.

  • Akbudak B, Akbudak N (2007) Effects of hot water treatment and modified atmosphere packaging on the quality and cold storage life of cherry tomatoes. Journal of Food Science and Technology, 44(2): 216-219.

  • Akbudak B, Özer M.H, Uylaşer V, Karaman B (2007) The effect of low oxygen and high carbon dioxide on storage and pickle production of pickling cucumbers cv. ‘Octobus’. Journal of Food Engineering, 78(3): 1034-1046.

  • Alibaş İ, Akbudak B, Akbudak N (2007) Microwave drying characteristics of spinach. Journal of Food Engineering, 78(2): 577-583.

  • Gökmen V, Akbudak B, Serpen A, Acar J, Turan Z.M, Eris A (2007) Effects of controlled atmosphere storage and low-dose irradiation on potato tuber components affecting acrylamide and color formations upon frying. European Food Research and Technology, 224(6): 681-687.

  • Akbudak B, Akbudak N, Şeniz V, Eriş A (2007) Sequential treatments of hot water and modified atmosphere packaging in cherry tomatoes. Journal of Food Quality, 30(6): 896-910.

  • Kumral N.A, Kovancı B, Akbudak B (2007) Life tables of the olive leaf moth Palpita unionalis (Hübner) (Lepidoptera: Pyralidae), on different host plants. Journal of Biological and Environmental Sciences, 1(3): 105-110.

  • Ertürk Ü, Yerlikaya C, Sivritepe N (2007) In vitro phytoextraction capacity of blackberry for copper and zinc. Asian Journal of Chemistry, 19(3): 2161-2168.

  • Ertürk Ü (2007) Growth and chemical composition of cherry rootstock Gisela 5 cultured under different bicarbonate concentrations in vitro. Asian Journal of Chemistry, 19(4): 3056-3062.

  • Ertürk Ü, Sıvrıtepe N, Yerlıkaya C, Bor M, Ozdemır F, Turkan I (2007) Responses of the cherry rootstock to salinity in vitro. Biologia Plantarum, 51(3): 597-600.

  • Mert-Türk F, İpek M, Mermer D, Nicholson P (2007) Microsatellite and morphological markers reveal genetic variation within a population of sclerotinia sclerotiorum from oilseed rape in the Çanakkale province of Turkey. J. Phytopathol., 155: 182-187.

  • İpek M, İpek A, Senalik D, Simon P.W (2007) Characterization of an Unusual Cytoplasmic Chimera Detected in Bolting Garlic Clones. J. Am. Soc. Hortic. Sci., 132(5): 664-669.

  • Akbudak N, Tezcan H, Şeniz V (2007) Effect of harpin protein on yield and fruit quality of pepper grown in greenhouse conditions. Acta Horticulturae, 729: 267-270.

  • Akbudak N, Akbudak B, Şeniz V (2007) Foliar applied harpin effects on fruit quality of peppers. Acta Agriculturae Scandinavica Section B. Soil and Plant Science, 57: 82-86.

  • İpek A, Turhan E, Köksal N, Gülen H, Eriş A (2007) Carbohydrate metabolism in pepper (Capsicum Annum L.) seedlings under high temperature stress. International Conference on Environment: Survival and Sustainability, Nicosia, Northern Cyprus p:753-760.

  • Köksal N, Turhan E, İpek A, Gülen H, Eriş A (2007) Clustering of some local common bean (Phaseolus vulgaris l.) genotypes based on carbohydrate metabolism. International Conference on Environment: Survival and Sustainability, Nicosia, Northern Cyprus p: 467-474.

  • Mert C, Soylu A (2007) Morphology and anatomy of pollen grains from male-fertile and male-sterile cultivars of chestnut (Castanea sativa Mill.). The Journal of Horticultural Science & Biotechnology, 82(3): 474-480.

  • Mert C, Ertürk Ü, Soylu A, Öztürk Ö (2007) The king fruit versus lateral fruit thinning effects on yield and fruit quality in apple. International Journal of Fruit Science, 7(1): 37-46.

  • Mert C, Soylu A (2007) Possible cause of low fruit set in the sweet cherry cultivar 0900 Ziraat. Canadian Journal of Plant Science, 87(3):593-594.

  • Mert C, Soylu A (2007) New approach to the bud culture of chestnut. International Workshop on CHESTNUT Management in Mediterranean Countries: Problems and Prospects. Bursa, Turkey. Abstracts, p: 21

  • Soylu A, Mert C (2007) Selected chestnut cultivars of Marmara region. International Workshop on CHESTNUT Management in Mediterranean Countries: Problems and Prospects. Bursa, Turkey. Abstracts, p: 13.

  • Soylu A, Serdar Ü, Ertan E, Mert C (2007) Türkiye kestane yetiştiriciliğinde son gelişmeler. Türkiye V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Erzurum 1: 138-144.

  • 2006 YILI YAYINLARI

  • Yıldız D, Barut E (2006) Böğürtlende mikro çoğaltım çalışmaları. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 20(1): 25-31.

  • Demirkaya M, Sivritepe H.Ö (2006) Soğan tohumlarında yaşlanma esnasında meydana gelen fizyolojik ve biyokimyasal değişimler. 6. Sebze Tarımı Sempozyumu, Kahramanmaraş.

  • Özer M.H, Akbudak B, Cetin B (2006) Controlled atmosphere storage of fresh black ‘Gemlik’ olives. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science, 75(1): 85-90.

  • Özer M.H, Akbudak B, Uylaser V, Tamer E (2006) The effect of controlled atmosphere storage on pickle production from pickling cucumbers cv. ‘Troy’. European Food Research and Technology, 222(1-2): 118-129.

  • Gülen H, Turhan E, Eriş A (2006) Changes in peroxidase activity and soluble proteins in strawberry varieties under salt-stress. Acta Physiol. Plant., 28(2): 109-116.

  • Turhan E, Gülen H, İpek A, Eriş A (2006) Fiziksel ve Enzimatik Markırlar Kullanılarak Soğan (Allium cepa) Genotiplerinin Gruplandırılması. VI. Sebze Tarımı Semp. Kahramanmaraş, Bildiriler: 66-69.

  • Köksal N, Turhan E, Gülen H, Eriş A (2006) Bazı Yerel Fasulye (Phaseolus vulgaris L.) Genotiplerinin Enzimatik Markırlar Kullanılarak Tanımlanması. VI. Sebze Tarımı Semp. Kahramanmaraş, Bildiriler, s: 414-418.

  • Akbudak B, Akbudak N, Şeniz V, Eriş A (2006) The effect of harpin treatment on storage of cherry tomato cv. ‘Naomi’. Acta Horticulturae, 712: 237-243.

  • Kovancı B, Kumral N.A, Akbudak B (2006) Bursa ili zeytin bahçelerinde zeytin fidan tırtılı, Palpita unionalis (Hübner) (Lep.: Pyralidae)'in popülasyon dalgalanması üzerinde araştırmalar. Türkiye Entomoloji Dergisi, 30(1): 23-32.

  • Ertürk Ü, Mert C, Soylu A (2006) Chemical composition of fruits of some important chestnut cultivars. Brazilian Archives of Biology and Technology, 49(2) 183-188.

  • Tavacıoğlu L, Yerlikaya C, Ertürk, Ü. Okutan H.C (2006) Hypertension developing elements in processed foods, EMChIE 2006, 5th European Meeting on Chemical Industry an Environment, (Chemical Industry and Environment) p:1133-1139, Vienna-Austria.

  • Yerlikaya C, Ertürk Ü, Engin E, Okutan H (2006) Bitkilerde iyon analizinde kullanılan çözünürleştirme yöntemlerinin karşılaştırılması. VII Kimya Mühendisliği Kongresi, Eskişehir.

  • İpek M, İpek A, Simon P.W (2006) Sequence Homology of Polymorphic AFLP Markers in Garlic (Allium sativum L.). Genome, 49: 1246-1255.

  • Akbudak N, Tezcan H (2006) Bitkisel üretimde ve bitki korumada yeni bir etken madde: harpin. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, 20(2): 39-43.

  • Akbudak N, Akbudak B, Seniz V, Eris A (2006) Preharvest application of harpin on the cool storage life of pepper. Acta Horticulturae, 712: 517-522.

  • Gökçe A.F, Havey M.J (2006) Selection at the ms locus in open pollinated onion populations possessing S-Cytoplasm or mixtures of N-and S-cytoplasm. Genetic Resources and Crop Evolution, 53: 1495-1499.

  • İpek A, Masson P, Simon P.W. (2006) Genetic transformation of an Ac/Ds-based transposon tagging system in carrot (Daucus carota L.). Europ. J. Hort. Sci., (ISI) 71: 245-251.

  • İpek A, İpek M Simon P.W. (2006) Association of reversible inactivation of maize transposable element, Ds, with tissue-specific processing of the 35S:TPase transcript in carrot (Daucus carota L.). J. Hortic. Sci. Biotech., (ISI) 81: 819-826.

  • Mert C, Soylu A (2006) Flower and stamen structures of male-fertile and male-sterile chestnut (Castanea sativa Mill.) cultivars. Journal of American Society for Horticultural Science, 131(6): 752-759.

  • Soylu A, Serdar Ü, Ertan E, Mert C (2006) Recent advances in chestnut growing in Turkey. 1st International Non-Wood Forest Products Symposium, Trabzon. s: 365-375.

  • Mert C, A Soylu (2006) Bazı kızılcık (Cornus mas L.) çeşitlerinin döllenme biyolojisi üzerinde araştırmalar. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 21(2): 45-49.

  • Soylu A, C Mert (2006) Kestane ve Kazdağları. Kazdağları II. Ulusal Sempozyum, Çanakkale, s: 288-293.

  • Cansev A, Gülen H, İpek A, Eriş A (2006) Seasonal changes in various enzyme activities in olive genotypes. Plant Biology Meeting, Boston, MA, USA, p: 140.

15.04.2013 tarihinde güncellenmiştir.

DERS NOTLARI

FAKÜLTE DERGİSİ

TEZLER

BÖLÜM YAYINLARI ↓

  • Bahçe Bitkileri
  • Bitki Koruma
  • Biyosistem Mühendisliği
  • Gıda Mühendisliği
  • Peyzaj Mimarlığı
  • Tarla Bitkileri
  • Tarım Ekonomisi
  • Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
  • Zootekni