Fakülte Tanıtımı

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1981 yılında kurulmuş olup, bugün; Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Zootekni, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Gıda Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı olmak üzere 9 bölüme sahip bulunmaktadır. Peyzaj Mimarlığı dışındaki bölümlerimizde 1978 öğrenciyle eğitim ve öğretim devam etmektedir. 36 yıllık geçmişiyle, 93’i öğretim üyesi olmak üzere 105 öğretim elemanı ve 33 idari personelden oluşan deneyimli ve üretken kadrosuyla fakültemiz seçkin bir Ziraat Fakültesidir.

Fakültemizin vizyonu; eğitim-öğretim ve araştırmada evrensel standartlarda başarılı, sürdürülebilir ve çevreci bir akademik kurum olmaktır.

Fakültemizin misyonu; evrensel düzeyde bilgi üreterek bilim ve teknoloji üretimine katkıda bulunmak; kurumsal değerlerimizi önemseyen, mesleki etik sahibi, çevre bilinci gelişmiş, yaratıcı, girişimci, dinamik, katılımcı, bilimsel formasyonu ve özgüveni ile dünyanın her yerinde, akademik kurumlarda, kamuda ve özel sektörde başarılı olacak bireyler yetiştirmektir.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) 1985 yılında kurulmuş olup, 2250 dekar alanda faaliyet yürütmektedir. Fakültemiz tarım alanlarının sulanmasında kullanılmak üzere DSİ 1. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilmiş bir sulama göletimiz bulunmaktadır. Kayapa Barajı’ndan 13 km’lik iletim hattı ile gölette toplanan su ile Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarım alanlarında yaklaşık 1000 dekar alanda eğitim-öğretim ve araştırmalar yapmak amacıyla sulu tarım yapılmaktadır.

Fakültemizde; tarla bitkileri alanında; bölge ve ülke çiftçisine kaliteli buğday tohumluğu temini için her yıl 250-300 ton civarında tohumluk buğday üretim ve satışı gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında yağlık ve çerezlik ayçiçeği, kolza, silajlık mısır üretimleri de vardır.

Bahçe bitkileri alanında; elma, üzüm, ceviz, zeytin, süs bitkileri ve kesme çiçek gibi üretimler yapılmaktadır.

Zootekni alanında; besi ve süt sığırcılığı, koyun, keçi, etlik piliç, deve kuşu, bıldırcın yetiştiriciliği ve tavuk yumurtası, bıldırcın yumurtası, devekuşu yumurtası, devekuşu eti, inek ve keçi sütü üretimleri bulunmaktadır.

Gıda alanında; domates suyu, domates salçası, elma suyu, sirke, tarhana, sele zeytini, salamura siyah zeytin gibi üretimler gerçekleştirilmektedir.

Öğrenciler, eğitim-öğretim dönemi içerisinde ki derslerin uygulamalarında, mesleki uygulama derslerinde ve yaz stajlarında tüm alanlarda gerçekleştirilen faaliyetlerde birebir yer alarak yoğun bir uygulama yapma imkanı bulmaktadırlar.

Fakültemiz, ülkemizdeki ziraat fakülteleri içerisinde, sahip olduğu arazi varlığı, araştırma ve uygulama alan ve tesislerinin öğretim elemanlarının ve öğrencilerin kolayca ulaşabileceği mesafede olması gibi nedenlerle ayrıcalıklı bir konumdadır.

Fakültemiz programlarına ilk üç sıradan yerleştirilen tüm öğrencilerimize YÖK tarafından aylık 625 TL burs sağlanmaktadır. Burslar öğrenci başarılarına bağlı olarak 4 yıl boyunca ve yılda 12 ay şeklinde verilmektedir. YÖK bursu başka bir kurumdan burs almaya da engel teşkil etmemektedir.

 

Bölüm Tanıtımları

Bahçe Bitkileri Bölümü

Tarla Bitkileri Bölümü

Gıda Mühendisliği Bölümü

Zootekni Bölümü

Bitki Koruma Bölümü

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü

Tarım Ekonomisi Bölümü

Biyosistem Mühendisliği Bölümü

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [4.146]