Yüksekokul Tanıtım

2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi gereğince 06.04.1999 tarihinde kurulan Yüksekokulumuz; 2000-2001 Eğitim-Öğretim Yılında Teknik Programlar Bölümüne bağlı Tekstil Programına 31, Döküm Programına 11 öğrenci olmak üzere toplam 42 öğrenci, iki Öğretim Elemanı ve iki İdari Personel ile öncesinde tevkif evi, sonrasında soğuk hava deposu olarak kullanılan ve toplamda 3500 m2'lik kullanım alanına sahip binada Eğitim-Öğretime başlamıştır. Zaman içinde Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde ilçeye yakışır yeni bir meslek yüksek okulu binası kazandırmak için başlattıkları arayış 2014 senesinde karşılılık bulmuş ve Orhangazi’de faaliyet gösteren Asil Çelik Fabrikası, o zaman belde olan Yeniköy Belediyesinin bedelsiz olarak tahsis ettiği 65000 m2'lik alanın 9000 m2'sine yeni bir bina yapma sözünü vermiştir. Daha sonra Asil Çelik Fabrikası, -Bursa Uludağ Üniversitesi- Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği arasında yapılan üçlü protokolle yeni binaların yapımına başlanmıştır.  Yüksekokulun adı da yapılan bu protokol gereği 2016 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla Bursa Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu olarak değişmiştir.

Bursa Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü altında,

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü / Bilgisayar Programcılığı Programı

Elektronik ve Otomasyon Bölümü / Elektronik Teknolojisi Programı

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü / Makine Programı

Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü / Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri / Otomotiv Programı

olmak üzere toplam beş programda Eğitim-Öğretim faaliyetini sürdürmektedir.  Yüksekokulumuzda yedisi Doktora, sekizi yüksek lisans mezunu olmak üzere kadrolu 15 Öğretim Görevlisi ile 11 idari personel bulunmaktadır. Eğitimimize üniversitemizin çeşitli birimlerinden konularında uzman öğretim üyeleri ve sanayide çalışan deneyimli mühendisler de katkı sunmaktadırlar.

Yüksekokulumuz İdari Bina ve Dershane binaları (A ve B Blok) olmak üzere toplam 9000 m2 kapalı 3000 m2 kullanılabilir açık alan üzerine kurulmuştur. Geri kalan yaklaşık 53000 m2’lik boş arazi ileride yapılması planlanan atölyeler, kapalı spor salonu ve kız-erkek öğrenci yurtlarına ayrılmıştır. Yüksekokulumuzda 12 adet değişik kapasitede sınıf, 6 adet atölye, 4 adet laboratuar, 2 adet mini anfi dersliği, 100 kişi kapasiteli Kütüphane-Okuma salonu, 200 kişi kapasiteli kafeterya, 160 kişilik öğrenci - 60 kişilik personel yemekhanesi ve 2 ibadethane (Bay-Bayan) bulunmaktadır. Okula ulaşım Orhangazi ilçe terminalinden hareket eden Yeniköy Minibüsleri tarafından her 15 dakikada bir karşılıklı sefer ile yürütülmektedir. Öğrencilerin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kafeterya hizmet vermektedir.

Yüksekokulumuz’da gerek çalışanlarımızın gerekse öğrencilerimizin memnuniyetini artırmak için başlatılan kalite çalışmaları çerçevesinde yüksekokulumuz ISO 9001:2015 Kalite Belgesi almıştır.  

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [24-Eki-2021 10:35]

İçerik Görüntüleme : [9.812]