Engelsiz Moda Defilesi
 Engelsiz Moda Defilesi

ENGELSİZ MODA DEFİLESİ BASIN BÜLTENİ

6 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen “Engelsiz Moda Günü” isimli Defile organizasyonu dört kurumun iş birliği yaparak hazırlamış olduğu bir etkinliktir.  Uludağ üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı,  Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Engelliler Federasyonu, Özel Yıldırım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi bu organizasyonun gerçekleşebilmesi için çeşitli katkılar sağlamışlardır..

Defile Programında Açılış konuşmalarını, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müsürü Prof.Dr.Mürsel Alper, Yıldırım İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Yıldırım ilçe Kaymakamı Mehmet Aydın yapmışlardır. Programın sunumunu Ayhan Zembilci yapmıştır.

Yüksekokulumuz Tekstil Teknolojisi Programı olarak her yıl bir proje kapsamında sene boyunca tasarımlar yapmakta ve öğrencilerimizin hazırladıkları kıyafetleri sene sonunda bir defile ile sunmaktayız. Bu yıl ki çalışmamız bizim için gerçekten önceki senelere göre çok daha istekli yaptığımız bir çalışma oldu. Özel Yıldırım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin değerli katkılarıyla burada eğitim gören öğrenciler için onlara özel kıyafet tasarımları yapıldı. Tekstil teknolojisi programı öğrencilerimiz bu süreçte tasarım yapacakları engelli öğrencilerle zaman zaman bir araya gelerek onları tanımaya ve doğru tasarımları yapmaya çalıştılar. Gerçekten özel olduklarını düşündüğümüz bu çocuklarla bir arada olmak, onları yakından tanıma fırsatı bulmak, onlar için bir şeyler yapabilmek bizim için ve öğrencilerimiz için son derece gerçek, hayatın içinden ve heyecan verici bir deneyim oldu. Bu çalışmanın amacı hem engelli çocuklarımızı böyle bir aktivitenin heyecanı içine sokmak, onlara organizasyonun önemli bir parçası olduklarını hissettirmek, hem de kendi öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bağlamında böylesine önemli bir çalışma da bulunmalarını sağlamaktı. Dolayısıyla her iki taraf açısından da değerli kazanımların elde edildiği bir çalışma oldu. Öğrencilerimizin sene boyu süren çalışmalarının sonucunda okulumuzdaki materyalleri kullanarak atölyelerimizde hazırladıkları kıyafetleri bugün bu defile ile seyirciyle buluşturuldu.

Yüksekokulumuz adına organizasyonun gerçekleştirilmesinde Öğr.Gör.Dr.Mürüvvet Mangut ve Öğr.Gör.Neslihan Yürük, giysilerin dikimi için  Vildan Amuk görev  almışlardır.

Defile organizasyonunun gerçekleşmesinde Bursa Engelliler Federasyonu’nun  önemli katkıları olmuştur.  Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Merkezi mekanlarını defile için tahsis ederek bu anlamlı günün gerçekleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-May-2017]

Haber Görüntüleme : [1.298]