“Haydi Bir Çocukluk Yap” Kültürel Oyuncak Sergisi İzlenime Açıldı

23 Nisana Özel Oyuncak Sergisi Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin yaptığı oyuncak sergisi İnegöl Kent Müzesinde izlenime açıldı. İnegöl Belediyesi işbirliğinde, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından çocuklara farkındalık kazandırma amacıyla hazırlanan “Haydi Bir Çocukluk Yap” Kültürel Oyuncak sergisi dün izlenime açıldı. Kent müzesinde düzenlenen sergi açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Başkanı Emre Bozdemir, Emniyet Müdür vekili İlhami Araali ile öğrenciler katıldı. Sergi açılışı öncesi konuşan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Başkanı Emre Bozdemir, çocuklara yönelik eğitici bir etkinlik hazırladıklarını, oyuncaklarla çocukları eğitmenin daha kolay bir yol olduğunu ifade etti. DÜNYASI İLE ENTEGRE OLABİLMİŞ ÇOCUKLAR YETİŞTİREBİLİRİZ Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu tarih kokan güzel mekanda yine güzel ve anlamlı bir sergi ile karşınızdayız. Bildiğiniz üzere bu hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı… Bizler de bu haftayı çocuklarımızın doya doya geçirmeleri için çeşitli etkinlikler hazırladık. Bunların ilki de bunun açılışını gerçekleştireceğimiz “Haydi Bi Çocukluk Yap” Kültürel Oyuncak Sergimiz. Ülkemizin geleceğinin teminatı çocuklarımızın gözlerindeki o ışıltıyı görünce onların her şeyi hak ettiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda eğitimden tutunda sağlığa, ekonomiye, teknolojiye kadar her alanda ilerlemenin olmazsa olmazı olan çocuklarımıza bundan sonra daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bir anne- baba olarak ülkemizin geleceği için çocuklarımıza zaman ayırmayı lütfen unutmayalım. Onların bazen görmezden geldiğimiz veya önemsemediğimiz o okyanusları aşan hayal dünyalarını daha da genişletmek, hayata farklı bir pencereden bakmalarını sağlamak, o masum yüzlerini üzmek yerine sevindirmek, ülkesine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı olarak yetiştirmek biz yetişkinlerin birinci öncelikli vazifeleri olması gerekiyor. Şöyle bir dünyaya baktığımızda söz sahibi ülkelerin askeri ve ekonomik durumlarının iyi olmasını sağlayan en önemli gücün o ülkenin çocuklarına ve gençlerine verilen değer ile ölçüldüğünü görebiliyoruz. Şunu unutmayalım ki bu küçük dimağlar gün gelecek öğretmen, polis, doktor, hakim, belediye başkanı, kaymakam, vali ve nihayetinde başbakan ve cumhurbaşkanı olacak. İşte çocuklarımızı bir işe yöneltirken sadece onları mekanik olarak büyütmeyelim. Çocuklarımızı ileri de işlerini zoraki şekilde değil severek gönül vererek hiçbir zümreden emir almadan vatanına milletine ve devletine bağlı olarak bu şanlı ülkeye hizmet etmelerini sağlayalım. Biz büyüklere bu aşamada çok iş düşüyor.. İnşallah bilinçli, nitelikli, kendini her platformda en doğru şekilde kendini ifade edebilen, günümüz dünyası ile entegre olabilmiş çocuklar yetiştirebiliriz.” Dedi. Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; ,”Bugün çocuklarımıza yaşadıkları şehrin geçmişini en ince ayrıntısına kadar anlatan Kent Müzemizde 23 Nisan Çocuk Bayramına özel olarak hazırladığımız ‘Haydi Bi Çocukluk Yap’ Kültürel Oyuncak Sergimizin açılışını gerçekleştirmek için toplandık. Bu güzel sergi ilk olarak geçen sene Bursa Göç Tarihi Müzesinde izlenime açılmıştı. Bu yılda ‘Haydi Bi Çocukluk Yap’ Kültürel Oyuncak Sergisi’ne biz ev sahipliği yapmaktayız. Bu sergimiz Kent Müzemizde gerçekleştirilen 82. Sergi. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergimizde; Yöresel bebekler ve zeka oyunları, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin çabaları ile Temel Tasarım ve Eğitici Araç-Gereç Geliştirme Dersleri kapsamında araştırılıp Çocuk Gelişimi Atölyesinde yapılmakta. Sergideki malzemeler yaklaşık 250 adet olup çoğunlukla artık kumaş ve ahşaplardan oluşturulan oyuncaklardan oluşmaktadır. Sergi salonunda sergilenen oyuncaklar sonra ihtiyaç sahibi okullara gönderilecektir. Her dönem yaklaşık 200 adet oyuncak ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmakta. Haydi Bi Çocukluk Yap Kültürel Oyuncak Sergisi’nin amacı; unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş el yapımı yöresel bebeklerin gün yüzüne çıkması ve nesilden nesle aktarılması. Ayrıca Türk Kültüründe oynanmış ve oynanmakta olan zeka oyunlarının da yaşaması ve unutulmamasıdır. Çocuklarımızın hayal dünyalarına katkı sağlayacağına yürekten inandığımız Oyuncak Sergimiz 19 – 23 Nisan tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda ziyarete açık kalacak.

Haber Tarihi : [20-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : [1.070]