Fakültemiz ve ULUSEM ile ilk kez iş birliği içinde Arş. Gör. Mensure SÖNMEZ tarafından 3 Mart-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve fakültemizin 26 öğrencisinin katılıp e-devlet onaylı sertifika aldığı “İlahiyat Alanında Uygulamalı TÜBİTAK 2209-A Projesi Hazırlama Eğitimi” meyvelerini verdi. Fakültemizde ilk kez hazırlanan 7 projenin tamamı TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. 2209-A Projeleri İlahiyat Fakülteleri sıralamasında Fakültemiz bu başarıyla 4. sıraya yükseldi. Yeni dönem başvurusunda başarısını daha yukarılara taşımayı hedefleyen fakültemiz yeni Proje Eğitimine başlamayı planlamaktadır. Ayrıca Arş. Gör. Mensure SÖNMEZ’e başka üniversitelerden ve fakültelerden Projelerle ilgili çok fazla soru ve talep gelmiştir. İşte tüm bu sebeplerden dolayı 13 Aralık 2023 saat 15.00’te Molla Fenari Salonu’nda Arş. Gör. Mensure SÖNMEZ tarafından “TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ” yapılmıştır. Başka fakültelerden Hocaların ve öğrencilerin de katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan AKÇAY, projelerin öneminden, fakültemizin başarısından ve yeni başlayacak eğitimden bahsettikten sonra Arş. Gör. Mensure SÖNMEZ’i ve öğrencilerini başarılarından ötürü tebrik etmiştir. Sonrasında Eğitmen ve bu Seminerin Koordinatörü Arş. Gör. Mensure SÖNMEZ, TÜBİTAK 2209-A proje kodunu ayrıntısıyla anlatmış, nasıl yazılacağını uygulamalı bir şekilde göstermiş ve kendi eğitim modelini tanıtmıştır. Proje yapmayı düşünenlere tavsiyelerde bulunmuş ve bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırmıştır. Daha sonra projeleri kabul alan öğrencilerimizden Hatice Beyza EROĞLU, Mehmet Ali DEMİR, Merve ŞENER ve Taha Kayra SARITAŞ tecrübe ve kazanımlarını aktarmış, tavsiyelerde bulunmuşlardır. Soru-Cevap bölümüyle devam eden seminer, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Abdullah KARAHAN’ın Arş. Gör. Mensure SÖNMEZ’e Teşekkür Belgesi’ni takdimi ve konuşmacı öğrencileri tebriğiyle sona ermiştir.

Programı youtube üzerinden izlemek için lütfen tıklayınız.

Haber Tarihi : [18-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [600]