2022-2023 Yılı Mezuniyet Programı Gerçekleştirildi
 2022-2023 Yılı Mezuniyet Programı Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemini başarıyla tamamlayarak mezun olmayı hak eden öğrencilerine 16. 06. 2023 Cuma günü düzenlediği güzel bir tören ile veda etti.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem DOĞANGÜN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KAYA, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrencilerimiz Şimdi İlim ve İrfan Yolcusu Olarak Memleketlerine Dönecekler

Törende Konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KAYA, altmış dokuz ülkeden ailelerinden uzaklaşıp fakültemize gelen misafir öğrencilerin şimdi bizim ilim ve kültür elçilerimiz olarak memleketlerine güzel hizmetler yapmak üzere döneceklerini, en önemlisi de İslam dinini, ülkelerindeki talebelerine ve onlardan hizmet bekleyen halklarına en güzel şekilde götüreceklerini ifade etti. Prof. Dr. Ali KAYA, sevgili velilerimizin bizlere emanet ettiği öğrencilerimize güzel bir şekilde sahip çıkmaya çalıştıklarını, onlara iyi bir eğitim vermek için gayret gösterdiklerini, şimdi emanet edilen bu kıymetli gençleri ilim adamı ve ilahiyatçı olarak din-i İslâm’a ilmiyle irfanıyla hizmet edecek birer nefer olarak sahaya gönderdiklerini zikretti. Öğrencilerimizi maddi ve manevi olarak destekleyen Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Göç İdaresi ve Bursa’nın şehr-i emini olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve şehrin diğer dinamiklerinin de katkısı olduğunu belirten Prof. Dr. Ali KAYA, “sizlere kazandırdığımız inovatif düşünce yeteneğini durmaksızın geliştirmenizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yurt Dışında Önemli Bir Yere Sahip

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem DOĞANGÜN, yurt dışında yapmış oldukları bazı gezilerde gittikleri bölgelerde Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunlarını çok önemli vazifelerde gururla gördüklerini, bundan Uludağ Üniversitesi olarak çok mutlu olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Adem DOĞANGÜN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KAYA’ya fakülteye yapmış olduğu özverili hizmetinden dolayı teşekkür etti ve mezunlarımızı tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [1.026]