Almanya Hessen Eyaleti’ndeki Giessen Justus-Liebig Üniversitesi (JLÜ) Heyetinin Fakültemizi Ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Almanya Hessen Eyaleti’ndeki Giessen Justus-Liebig Üniversitesi’nin (JLÜ) 25 yılı aşan işbirliği kapsamında, Giessen Justus Liebig Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Martin Kramer, Hessen Eyaleti Kültür Sanat ve Bilim Bakanlığı Eski Müşteşarı Prof. Dr. Joachim Felix Leonhard ve İslam İlahiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yaşar Sarıkaya İlahiyat Fakültemizi ziyaret ettiler. Dekan Prof. Ali Kaya tarafından karşılanan heyet ile iki akademik kurumun teoloji alanındaki çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Fakültemiz Dekan yardımcısı Doç.Dr. Turgay Gündüz’ün ve bazı öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda, ayrıca, Giessen Justus Liebig Üniversitesi İslam İlahiyatı Bölüm Başkanı Prof. Yaşar Sarıkaya’nın koordinatörlüğünde Giessen’de yürütülen ve 3ncü yılına devam eden IMPACCT (International Mobility with Partners Abroad for Culturally Competent Teachers/Kültürlerarası Eğitime Ehil Öğretmen Yetiştirmeye dönük Uluslararası Değişim Ortaklığı) Projesi hakkında bilgi sunuldu. Geçen yıl ve bu yıl, IMPACCT projesine Rektörlük Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü olarak ve Fakültemiz Felsefe Din Bilimleri Bölümü’nden proje ortağı olarak katılan Prof.Dr. Bülent Şenay’ın refakatıyla Fakültemizi ziyaret eden heyet, Fakültemizin Yazma ve Nadir Eserler Kütüphanesi hakkında da bilgi aldı. Heyetle son olarak Prof.Dr. Hicabi Gülgen tarafından Fakültemizdeki Türk-İslam Sanatları alanındaki çalışmalar hakkında da bilgi paylaşıldı. Giessen Justus Liebig Üniversitesi heyetinin ziyareti, üniversitelerimiz arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini dilekleri paylaşılarak sona erdi.

Haber Tarihi : [20-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [568]