Dünya Dilleri Topluluğu Dünya Arapça Günü Etkinliği

Dünya Dilleri Topluluğu, 22.12.2022 tarihi saat 15.00'te Molla Fenari Salonu'nda "Dünya Arapça Günü" adlı programı öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdi. Etkinliğin amacı fakülte öğrencilerinin Arapça ile ilgili münasebetlerini diri tutmak, Yüce İslam'ın dili olması hasebiyle Arapça'nın önemini, güzelliklerini ve inceliklerini vurgulamaktı. Nitekim yüzde yüz Arapça gerçekleştirilen program, Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle başladı, Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Turgay Gündüz ve B.U.Ü. Yabancı Diller Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İsmail Güler’in konuşmalarıyla devam etti. Etkinlik; topluluk başkanının konuşması, cahiliye devri hutbesinin, fakültenin güncel haberlerinin okunması, şiir dinletisi, küçük tiyatro gösterisi ve son olarak kaside icrası ile son buldu.

Haber Tarihi : [26-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.032]