Fakülte Koordinatörleri Toplantısı
 Fakülte Koordinatörleri Toplantısı

Toplantı Geniş Katılımla Gerçekleşti

Eramsus Koordinatörlüğü 2023 yılı değerlendirme toplantısı 19 Nisan Cuma günü yapıldı. Erasmus Programından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda,  Erasmus enstitü ve fakülte koordinatörlerinin yanı sıra, Kalite ve MEYOK Koordinatörleri de hazır bulundu. 

Erasmus Programının Önemi Vurgusu

Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İİBF, İlahiyat, İnegöl İşletme Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, Sayın Kırıştıoğlu'nun üst yönetim olarak Erasmus Programına verdikleri önemi vurgulaması ile başladı. Toplantı pandemi döneminden beri ilk kez gerçekleştirilirken, koordinatörler de birbirlerini tanıma fırsatı yakalamış oldu. 

Kararlar ve Hedefler

Geçmiş yılların değerlendirildiği, hedeflerin paylaşıldığı ve taleplerin değerlendirildiği toplantı, alınan yeni karar ve kuralların da paylaşıldığı etkin bir bilgi paylaşımı toplantısı oldu. Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Recep Yücedoğru'nun geçmiş dönem değerlendirmesi ve dört yıllık projeksiyon ile hedefleri paylaştığı toplantıda, özellike iki temel konuya değinildi. Üst yönetim ile birlikte alınan karar doğrultusunda, YÖKAK kriterleri ile Erasmus Ders Verme Hareketliliği'nin uyumlaştılması ile özellikle öğrenciler boyutunda, Staj Hareketliliği sayılarının artılmasına yönelik olarak alınan kararlar paylaşıldı.

2022 Bütçenini etkin kullanımı için en son çıkılan Ders Verme Hareketliliği'nde süreler 2 haftaya uzatılmış, staj hareketliliğinde "stajını akademik kurumlar dışındaki kurumlarda yapmak isteyen öğrenciler için B1 (en az 60/100), stajını akademik kurumlarda yapmak isteyen öğrenciler için B2 seviyesinde (en az 75/100 puan) dil puanı" kuralı uygulamaya konulmuştu. 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [110]