DİL SINAVLARI HAKKINDA
DEĞİŞİM PROGRAMLARI YABANCI DİL SINAVI BAŞVURUSU

Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı takvimi ilan edildikten sonra, takvimde ve yönergede belirtildiği şekilde UKEY üzerinden başvuru yapılması yeterlidir.

PUANLAMA

Erasmus öğrenim hareketliliğinden yararlanabilmek için B2 düzeyinde bir dil puanına sahip olmak gerekmektedir. B2 düzeyinin 100 üzerinden yapılan tüm sınavlardaki karşılığı en az 75/100 puandır. 100’lük sistem dışında yapılan sınavlardan alınmış olan puanlar için ÖSYM’nin belirlemiş olduğu dönüşüm tablosu kullanılır.

Erasmus staj hareketliliğinden yararlanabilmek için akademik kurumlar dışındaki kurumlarda staj yapılması durumunda B1 (en az 60/100), akademik kurumlarda staj yapılması durumunda B2 seviyesinde dil puanına sahip olmak gerekmektedir.

SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ VE SONUÇ BELGESİ

Erasmus öğrenim ve staj hareketlilikleri başvurularında, Bursa Uludağ Üniversitesi Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı, Bursa Uludağ Üniversitesi Erasmus Dil Kursu Sonuçları ve BUÜDS sonuç belgelerinin ibraz edilmesine gerek yoktur. Bu sınavların sonuçları UKEY üzerinden otomatik olarak çekilmektedir. Başka bir sebeple sonuç belgesi alınması gerekiyorsa, BUÜ YDYO (ydyo@uludag.edu.tr) ile iletişim kurunuz.

DEĞİŞİM PROGRAMLARI BAŞVURUSUNDA GEÇERLİ SINAVLAR

Bursa Uludağ Üniversitesi Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı, Bursa Uludağ Üniversitesi Erasmus Dil Kursu Sonuçları, Bursa Uludağ Üniversitesi Dil Sınavı (BUÜDS), YÖKDİL, YDS, E-YDS ve ÖSYM’nin tanıdığı diğer sınavlar.

Hazırlık muafiyet sınavı, hazırlık yeterlilik (proficiency) ve başka üniversiteler tarafından yapılmış olan sınav sonuçları geçerli değildir.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu (BUÜ YDYO) tarafından düzenlenen Değişim Programları Yabancı Dil Sınavları ücretsizdir. Değişim programları yabancı dil sınavları ile ilgili sorular için (örnek sorular, sınav içeriği vb.) BUÜ YDYO web sayfasını inceleyiniz.

GEÇERLİLİK

Bursa Uludağ Üniversitesi Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı ve Bursa Uludağ Üniversitesi Erasmus Dil Kursu Sonuçları öğrencinin mevcut öğrenim kademesinden (Önlisans/Lisans/Yüksek Lisans/Doktora) mezun olana kadar geçerlidir.

Bursa Uludağ Üniversitesi Dil Sınavı (BUÜDS) 2 yıl geçerlidir.

Dış kaynaklı yabancı dil sınavlarının sonuçları, sonuç belgesinde geçerlilik süresi belirtilmeyen sınavlar için, sınav sonuç açıklama tarihinden Erasmus öğrenim ve/veya staj hareketlilikleri başvuru başlangıç tarihine kadar 5 yıl geçerlidir.

Değişim programları yabancı dil sınavları; Erasmus (öğrenim ve staj hareketlilikleri), Mevlana ve Secondos değişim programları başvurularında geçerlidir. Asgari dil puanları için, her bir hareketliliğin kuralları incelenmelidir.

 

Güncelleme Tarihi: 26.02.2024

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [04-Oca-2022 12:14]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [26-Şub-2024 08:28]

İçerik Görüntüleme : [22.267]