Uluslararasılaşma Faaliyetleri

Üniversitemizin uluslararasılaşma faaliyetleri, akademik çalışmalar ve idari kapasite başta olmak üzere tüm alanları kapsayacak şekilde bütüncül bir yaklaşımla planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu süreçte, uluslararasılaşma kapsamında izleme kriterleri oluşturulmakta, kurum içi (akademik ve idari birimler) ve uluslararası paydaşlarla (Uluslararası Akademik Danışma Kurulu) değerlendirilmekte ve gerekli iyileştirmeler yapılmaktadır.

Koordinatörlüğümüz, uluslararasılaşma alanında uzman ve yurtdışı eğitim tecrübesine sahip koordinatörlerden oluşmaktadır. Koordinatörlerimiz, sahip oldukları vizyon ve deneyimleri kurum içinde paylaşarak üniversitenin uluslararasılaşma süreçlerine doğrudan katkı sağlamaktadır.

Koordinatörlüğümüzde çeşitli altyapıdan, yeterli akademik ve idari personel görev almakta olup, işbirliği süreçleri, değişim programları, ortak proje faaliyetleri etkin şekilde yürütülmektedir. Ayrıca uluslararası iletişim açısından farklı dillerde yeterli sayıda yetkin personel bulunmaktadır. Yurtdışı paydaşlarla etkili iletişim kurulmasının yanı sıra, üniversiteyle iletişime geçen veya işbirliği yapılması planlanan kişi ve kurumların güvenilirliğini ve doğruluğunu teyit etme, belge doğrulama ve yükseköğretim kurumlarını inceleme gibi süreçlerde bu kapasiteden faydalanılmaktadır. 

Rutin Faaliyetler

  • YÖK kriterlerinin gözetilerek, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi, üst yönetim ve fakültelerdeki paydaşlarla katılımcı ve şeffaf bir biçimde istişare edilmesi.

  • Anlaşma belgelerinin düzenlenmesi ve imza süreçlerinin yürütülmesi.

  • Yurt dışı kaynaklı işbirliği, ziyaret talebi veya akademik etkinlik davetleri gibi her türlü iletişimin çeşitli yönlerle stratejik açıdan değerlendirilip, uygun görülmesi hâlinde ilgili birimlerin görüşüne sunulması veya kurum içinde paylaşılması.

  • Uluslararası işbirliği aşamalarında paydaş profillerinin incelenmesi ve işbirliğine karar verilmesi halinde merkezi birim olarak fakülteler adına iletişimin kurulması ve sürecin takibi.

  • Uluslararası konularla ilgili kurum içi taleplerin değerlendirilmesi ve yönlendirmede bulunulması.

  • Üniversiteyle ilgili genel veri ve bilgilerin güncel olarak izlenmesi ve yurtdışı paydaşlara tanıtım süreçlerinde kurumsal bilgilerin aktarılması

  • UAİK birim koordinatörleriyle fakültelerin uluslararasılaşma süreçlerinin izlendiği ve iyileştirme önerilerinin değerlendirildiği periyodik toplantılar düzenlenmesi.

  • Uluslararasılaşma sürecinde kurumsal kapasitenin artırılması için paydaşlara tavsiyelerde bulunulması (İngilizce ders/program açılması, uluslararası öğrencilerin üniversiteye uyum süreçlerinin geliştirilmesi, vb.).

  • Yurtdışından gelen idari nitelikte iletişimlerin (diploma teyidi, uluslararası öğrenci başvuruları, vb.) ilgili birimlere yönlendirilmesi ve gerektiğinde kurum adına yazışmaların gerçekleştirilmesi. 

  • Öğrenci ve akademisyenlerin uluslararası deneyimlerini artırmak ve küresel akademik ağlara erişimlerini desteklemek amacıyla, uluslararası staj, eğitim, araştırma programları ve projeleri gibi fırsatların araştırılması ve kurum içinde paylaşılması.


Bilgi

Okunma Sayısı: 231
Eklenme Tarihi: 31.01.2025 15:30:24
Güncelleme Tarihi: 15.05.2025 15:36:23

Paylaş