Bilimsel ve Toplumsal Çalışmalar

25 Kasım 2021'de Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünün düzenlediği ve Üniversite televizyonunda canlı yayınlanan "Karadeniz'de Tiyatro Sohbetleri" adlı etkinliğe Prof. Dr. Ayhan HELVACI "Tiyatro Sanatında Müzik" başlıklı konuşmasıyla katılmıştır.


18 Ocak 2021'de Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında düzenlenen webinara Prof. Dr. Ayhan HELVACI "İnsanda Ses Kalitesini Etkileyen Faktörler" konulu bir konuşma yapmıştır.


 

Prof. Dr. Ayhan HELVACI, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarına yönelik "Sağlıklı ve Kaliteli Ses" konusunda atölye çalışması düzenlemiş ve workshop yürütücüsü olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Ayhan HELVACI, Voice İstanbul Uluslararası Kongresi’nde "Basic Vocal Training for Speech and Language Therapists" başlıklı bir sunum yapmış ve workshop eğitmenliği görevi üstlenmiştir.

Prof. Dr. Ayhan HELVACI, Uludağ KBB Günlerinde bir sunum yapmıştır.

Prof. Dr. Ayhan HELVACI, UBİAT Tıp Kongresi’nde "Anatomik ve Pedagojik Bakış Açısıyla İnsan Sesi" konulu bir workshop eğitmenliği yapmıştır.


        

Prof. Dr. Ayhan HELVACI, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kıraat Topluluğu’nun seminerinde "Ses Terapisi Kaliteli ve Doğru Ses Kullanımı" başlıklı bir sunum yapmış ve workshop eğitmenliği görevi üstlenmiştir.

Prof. Dr. Ayhan HELVACI Uluslararası Performans Sanatları ve Eğitimi Kongresi'ne davetli konuşmacı olarak katılmış ve workshop etkinliğinde yer almıştır.

        

Altınşehir Okullarında düzenlenen "Oyunla Öğrenme» adlı seminerin yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Tülay YILDIZ AKGÜL üstlenmiştir.


10 Ocak 2022'de Bursa Rotary Kulüplerinin ev sahipliğinde düzenlenen gençlik forumunda Dr. Öğr. Üyesi Tülay YILDIZ AKGÜL "Gençlerin Gözüyle Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" başlıklı bir konuşma yapmıştır.


       

Dr. Öğr. Üyesi Tülay YILDIZ AKGÜL, 13-17 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen 25. Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalinde sanat kurulu üyeliği ve "Çocuk Oyununda Söze Giden Yol: Oyuncu / İmge / Nesne İlişkisi" konulu bir atölye çalışması yapmıştır.

        

Ege Üniversitesi Kariyer Söyleşileri kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU "Dans Hareket Tiyatro Bağlamında Bedensel İfade Eğitimi" ve "İnterdisipliner Çalışma Pratikleri Üzerinden Dans Eğitimi" başlıklı sunumlarla katılmıştır.


                

Prof. Dr. Ayhan HELVACI, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençler Arası Ses ve Müzik Yarışması Marmara Bölge Finali’nde ve Özel 3 Mart Okulları Sesini Arıyor Ses Yarışması’nda jüri üyeliği yapmıştır.

 
Prof. Ali Sait LİMAN, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinin Sinema ve Tasarım Günleri kapsamında "Senaryo Yazımı" konulu workshop etkinliğine eğitmen olarak katkıda bulunmuştur.

Prof. Ali Sait LİMAN, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen, sinema eleştirmeni Atilla DORSAY’ın konuk olduğu söyleşinin moderatörlüğünü üstlenmiştir.

Prof. Ali Sait LİMAN, "Göç" temalı 2. Uludağ Kısa Film Yarışması’nda jüri üyeliği yapmıştır.


Prof. Ali Sait LİMAN, "Karagöz Sinema Atölyesi Söyleşisi" düzenlemiştir.


        

Dr. Öğr. Üyesi Tülay YILDIZ AKGÜL ve Dr. Öğr. Üyesi Banu ÇAKMAK DUMAN, 27 Mart 2022 tarihinde "Nilüfer Kent Tiyatrosu Tiyatro Konuşmaları" etkinliğine konuşmacı olarak katılmışlardır.

Dr. Öğr. Üyesi Banu ÇAKMAK DUMAN, Nilüfer Kent Tiyatrosu Oyun Yazma Yarışması’nda seçici kurul üyeliği yapmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin ELCİK YORGANCIOĞLU, Mudanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen I. Söğütpınar Tiyatro Kampı Geleneksel Halk Dansları Atölyesi’nde workshop yöneticiliği ve eğitmenlik görevi üstlenmiştir.

Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN’ün senaryo tasarımını gerçekleştirdiği ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın hayatını anlatan “Bir Başarı Hikayesi” isimli belgeselin gösterimi Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü Bekir Okan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [03-Ara-2020 11:04]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Kas-2022 20:56]

İçerik Görüntüleme : [1.897]