ÖĞRETİM ELEMANIMIZ ERKİN KESKİN'İN 30. YIL SEÇKİSİ SERGİSİ
 ÖĞRETİM ELEMANIMIZ ERKİN KESKİN'İN 30. YIL SEÇKİSİ SERGİSİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Erkin Keskin’in 30. Yıl Seçkisi Resim-Baskıresim sergisi 11 Kasım - 02 Aralık 2023 tarihleri arasında Ankara Valör Sanat Galerisi'nde izleyiciye açık olacak. 

Sergi katoloğu için lütfen tıklayınız. 

 

Erkin Keskin’in 30. Yıl Seçkisi

1990’lı yıllarda serigrafi tekniğinde çalışmalar yapan Erkin Keskin, bu çalışmalara eş zamanlı olarak tuval üzerine yağlı boya kullandığı resimler de üretmiştir. Sanatçının lise döneminde tanıştığı serigrafi baskı yöntemi ilk başlarda onun için sadece bir teknik uygulama alanı olmuş, aldığı sanat eğitimiyle beraber yeni dünyaların kapılarını açan anahtara dönüşmüştür. 

2000’li yılların başından itibaren gravür tekniğindeki baskıresim çalışmalarına yoğunlaşmıştır. 2015 yılından sonra bu çalışmalara paralel olarak keramik üzerine uyguladığı kabartmalı figürler “Polifonik Dokunmalar” teması içinde kendisine yer bulmuştur. 

Erkin Keskin, çalışmalarında çizgi ögesini sıklıkla kullanmıştır. Çizgiler onun çalışmalarında ince, kalın, sık, seyrek, derin veya yüzeysel olarak bir araya gelip doku ve lekeler aracılığı ile mekânlara dönüşmüşlerdir. Sanatçı çizginin yanı sıra açık koyu ton zıtlıkları ve doku farklılıklarıyla zenginleştirdiği çalışmalarında mekân soyutlamalarının içine figürleri de eklemiştir. Çalışmalarının odağındaki kadın figürü toplumun sosyal, ekonomik, politik ve kültürel yapısı içinde kadının rolüne ve gücüne vurgu yapmak içindir.

Çocukluk yıllarından itibaren müzikle ilgilenen ve amatör olarak bağlama çalan Erkin Keskin’in son dönem çalışmalarının odak noktası, müzik tınıları ve güçlü ritimlerdir. Sanatçının çalışmalarında doğa ve insan, ezgilerle buluşmuş bu sayede sanatın harmanlandığı görselliğe ulaşmıştır. 

 Yerelden evrensel değerlere ulaşma yolunda içinde yaşadığı toplumla sıkı bağlar kuran Erkin Keskin, 30 yıldır sanat alanında önemli başarılar elde etmiştir. Sanat dünyasında metal gravürleri ile tanınan sanatçının, uluslararası alanda düzenlenen yarışma ve sergilerde Türkiye’yi temsil ettiği pek çok çalışması ve ödülleri bulunmaktadır. 

Erkin Keskin’in 30 yıllık profesyonel sanat hayatında ürettiği seçilmiş çalışmalardan oluşan kişisel sergisinde; ulusal ve uluslararası yarışma, bianel, trianellerde sergilenmiş, ödüller kazanmış çalışmaların da yer aldığı 10 adet tuval üzerine karışık teknikte resim, 42 adet baskıresim, 25 adet ekslibris, 4 adet keramik ve 1 adet özgün paravan çalışması izlenime sunulmuştur.

1990’lı yıllardan günümüze kadar olan bu süreçte Erkin Keskin; hiç durmadan üretmeye, denemeye ve dönüştürmeye devam ederek özgün bir dil yakalamayı başarmıştır. Bu başarının en büyük sebebi bıkmadan usanmadan atölyesinde çalıştığı zamanlardır...

 

Prof. Sezin Türk Kaya, 2023

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [576]