Gıda Teknolojisi Öğrencilerinin Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Gezisi: Bilgi ve Uygulama Bir Arada
 Gıda Teknolojisi Öğrencilerinin Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Gezisi: Bilgi ve Uygulama Bir Arada

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi öğrencileri, T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü'ne teknik bir gezi düzenledi. Gezi, öğrencilere gıda ve yem kontrolü üzerine bilgi edinme ve laboratuvar uygulamalarını yakından gözlemleme fırsatı sundu.

Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Eğitim ve Yayın Bölüm Başkanı Erdal EROĞLU, öğrencilere merkezin çalışma alanları ve işleyişi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere, gıda ve yemlerin güvenliği ve kalitesinin nasıl sağlandığı, laboratuvarlarda yapılan analizlerin önemi ve süreci gibi konularda bilgi verildi.

Ardından, Enstitü bünyesinde bulunan farklı örneklerde analizler yapılabilmesi için gerekli donanıma sahip laboratuvarlar uzman personeller nezaretinde öğrencilere tanıtıldı. Bu laboratuvarlarda, gıda ve yemlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin nasıl yapıldığı, analiz sonuçlarının nasıl yorumlandığı konularında öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

Öğrenciler, bu gezide ileride kamuda çalışma olanağı bulabilecekleri bu Merkez hakkında önemli bilgiler edindiler. Bu değerli deneyimlerin yaşanmasında emeği geçen Erdal Eroğlu'na ve enstitü çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [186]