OTOMOTİV LİSESİ ZİYARETİ
 OTOMOTİV LİSESİ ZİYARETİ

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Arasında İşbirliği Ziyareti Gerçekleştirildi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni (Otomotiv Lisesi) ziyaret etti. Ziyarette, iki kurum arasında yapılacak işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette, BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem AKPINAR, BUÜ Otomotiv Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan SEVILGEN, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza YILDIZ, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Emre BULUT, Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre İsa ALBAK, Konstrüksiyon ve İmalat Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin YÜCE, Termodinamik Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serhan CANBOLAT ve BUÜ Ar-Ge Koordinatör Yrd. Öğr. Gör. Koray AKİ yer aldı.

Ziyarette, Bursa/Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin SEZER, Bursa/Nilüfer İlçe Milli Eğitim Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet ORHAN, Otomotiv Lisesi Müdürü Güray KÖKEN ve lisede görevli öğretmenler de hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında, okulun Ar-Ge Merkezi ve lise laboratuvarları gezildi. Ziyaret sırasında, iki kurum arasında yapılacak işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İki kurum temsilcileri, iş birliklerinin her iki kurum için de önemli kazanımlar sağlayacağına inandıklarını belirterek, iş birliklerini geliştirmek için çalışmaların devam edeceğini belirttiler.

Dekanımız Prof. Dr. Adem AKPINAR, "Bursa Uludağ Üniversitesi olarak otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu amaçla, Otomotiv Lisesi ile işbirlikleri geliştirmek için görüşmeler yaptık ve bu işbirliklerinin, sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi konusunda önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın SEZER, Şube Müdürü Sayın ORHAN ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Güray Köken de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bursa Uludağ Üniversitesi ile işbirlikleri geliştirmek için her zaman hazırız. Bu işbirliklerinin, okulumuzun eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerimizin daha iyi bir kariyere hazırlanması için önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Ziyarette, lise öğrencilerinin üniversite deneyimi kazanmaları için işbirliklerinin öneminden bahsedildi. Bu kapsamda, öğrencilerin üniversite kampüsünü ziyaret etmesi ve etkinliklere katılması gibi imkanların sağlanabileceği belirtildi. Ayrıca, otomotiv alanındaki genç yetenekleri desteklemek amacıyla TEKNOFEST Yarışması'na birlikte katılmak için ortak bir çalışma yapılabileceği de görüşüldü. Görüşme sonucunda, iki kurum arasında işbirliklerinin yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Yapılacak iş birliğinin üniversite ve lise öğrencilerinin gelişimini olumlu yönde etkileyeceği ve otomotiv sektörünün nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacağı konusunda fikir birliğine varıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [273]