BUÜ Heyetinden Ermetal’e İşbirliği Ziyareti
 BUÜ Heyetinden Ermetal’e İşbirliği Ziyareti

Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına iş dünyası temsilcileriyle yoğun temaslarına aralıksız devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, Bursa’nın öncü işletmelerinden olan Ermetal’e inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Akpınar, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Kırcı, Prof. Dr. Cemal Çakır, Prof. Dr. Yahya Işık, Prof. Dr. Tülin Gündüz, Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Doç. Dr. Murat Reis, Dr. Öğr. Ü. Ahmet Serhan Canbolat ve akademisyenlerden oluşan heyet, Ermetal Fabrikası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Firma yönetici ve çalışanlarından Yüksel Çetin, Yük. Müh. Fatih Ateş, Yük. Müh. Onur Kaya ile bir araya geldi. 

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİNE KAPILAR HER ZAMAN AÇIK

Üniversite yöneticilerine çalışmalar hakkında bilgi veren deneyimli iş insanı Fahrettin Gülener, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik ellerini taşın altına koymaya her zaman için hazır olduklarını söyledi. Ortak proje ve faaliyet konusunda kapılarının BUÜ’ye her zaman açık olduğunu belirten Gülener, üniversite heyetini fabrikalarında ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını aktardı.

OLUŞTURULAN SİNERJİ KATMA DEĞERLİ PROJEYE DÖNÜŞECEK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda üniversite-sanayi işbirliği kavramına her zamankinden çok daha fazla önem gösterdiklerini vurguladı. Bursa iş dünyasının deneyim anlamında son derece kıymetli olduğunu belirten Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “48 yıllık eğitim çınarı Bursa Uludağ Üniversitesi’nin sahip olduğu teorik bilgi birikimi ile iş dünyamızın pratik bilgi birikimini harmanlamak istiyoruz. Bu ortaklıktan doğacak enerji ülkemizin, şehrimizin, iş dünyamızın ve üniversitemizin kalkınmasına vesile olacaktır. Geçmişte başlatılan ancak tam anlamıyla istenilen seviyeye çıkarılamayan üniversite-sanayi işbirliği kavramını gerçek manada ortaya çıkarmak ve doğacak sinerji ile katma değeri bulunan çalışmalara imza atmaya niyetliyiz. Bu anlamda da şehrimizdeki iş dünyası temsilcileriyle sık sık bir araya geliyor ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ermetal ve Fahrettin Gülener de Bursa iş dünyasının en deneyimli adreslerinin başında gelmektedir. Birlikte güzel projeler üretmek istiyoruz. İki tarafın da bu konuda istekli olduğu hepimizin malumudur. İnşallah hep birlikte ülkemiz, şehrimiz ve milletimiz için fayda sağlayacak faaliyetler yürüteceğiz” diye konuştu.

İş insanı Fahrettin Gülener, fabrikanın ardından misafirlerine Ermetal-Arge Merkezi ve Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı’nı (ERTEV) da gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [634]