Proje Dersleri Duyurusu

Bölüm Ders Planında  4 adet proje dersi bulunmaktadır. Bunlar;
1-MAK3009 PROJECT MANAGEMENT in ENGINEERING (Güz YY)
2-MAK4001 DESIGN OF ENGINEERING SYSTEMS (Güz YY)
3-MAK4402 MACHINE DESIGN (Bahar YY)
4-MAK4433 PROJE HAZIRLIK(Güz YY)/MAK4004 BİTİRME PROJESİ(Bahar YY) (bu iki ders birbirinin devamıdır.)

Proje almak isteyen öğrenciler öncelikle 2 veya 3'er kişilik gruplar oluşturarak çalışmak istedikleri konuya uygun olan öğretim elemanları bizzat görüşerek konu olabilirler. Öğretim elamanı kabul ettikleri öğrencileri kendileri ile paylaşılan google formuna konuları ile birlikte işleyeceklerdir.

Proje konuları genel olarak iki kısımdır. Bunlar;
A- Mekanik  Tasarım (Konstrüksiyon İmalat, Mekanik ve Makine Teorisi ve Dinamiği ABD Öğretim elemanlarında alınan projeler)
B- Isıl Tasarım (Termodinamik ve Enerji ABD öğretim elemanlarından alınan projeler)

Yukarıda belirtilen 2,3 ve 4 nolu proje dersleri için 2+1 kuralı geçerlidir. Buna göre 2 projesini mekanik tasarımdan alan bir öğrenci 3. projesini ısıl tasarımdan almak zorundadır. Tersine; 2 projesini Isıl tasarımdan alan bir öğrenci 3. projesini Mekanik tasarımdan almak zorundadır. Danışman seçerken bu hususun göz önünde bulundurulması çok önemlidir.

16 Ekim 2023 tarihine kadar Danışman bulamayan öğrenci grupları Bölüm Başkan Yrd. Kenan TÜFEKCİ ile o hafta(16-20 Ekim) öğleden sonraları saat 13:00-14:00 arasında görüşmeleri gerekmektedir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [04-Eki-2023 13:01]