2023 Yaz Öğretimi Uygulama Esasları Hakkında Duyuru

Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Öğretimi Uygulamaları ve Açılacak Dersler (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)

http://uludag.edu.tr/oidb/duyuru/view?id=31126&alias=yaz-ogretimi-uygulamalari-ve-acilacak-dersler-2022-2023-egitim-ogretim-yili

Bölüm Başkanlığından alınacak denklik kararları için başvurularınızı ilgili formları doldurup sadece yazogrmakine@uludag.edu.tr e-posta adresine öğrenci numaralarından oluşan kurumsal e-posta adreslerinden (ogr.uludag.edu.tr ) göndererek yapmalısınız. Ders denklik onayı olmayan öğrencilerin notları, yaz öğretimine katılsalar bile otomasyon sistemine işlenmeyecek ve geçersiz sayılacaktır.

Bölümümüzde kurulan komisyon başka bölüm ve üniversitelerden alınmak istenen dersler için yapılmış başvuruyu değerlendirip uygunluğunu web sayfasından belirli aralıklarla duyuracaktır. 

Değerlendirmede en önemli kriter ders saati (yerel kredinin) eşit veya fazla olmasıdır. AKTS uyumu/uyumsuzluğu değerlendirme dışıdır. Derslerin içeriği öğrencilerimizce sağlanacak belgelere bağlı olarak incelenecektir. Ancak ders adı ve ders yerel kredi (ders saati) açısından uyum söz konusu ise yüksek ihtimalle kabul edilecektir. Öğrencilerimizin diğer üniversitelerin kayıt dönemlerini kaçırmaması için bu kriterlere uygun değerlendirme yaparak kayıt yapmaları tavsiye edilir. Ancak bölüm komisyonunun kararı yatırılacak kayıt ücreti ile ilgili mali bir sorumluluk içermemektedir. 

Öğrencilerimiz eğer diğer üniversitenin ders içeriklerini temin zorunluluğu çekmesi durumunda başvuru askıda tutulacak, içerik geldikten sonra sonuçlanacaktır. Bu durumda uygun bulunmama riski öğrencilerimizce göz önüne alınmak zorundadır. 

Mezuniyette sorun yaşanmaması için sorumlu olduğunuz ders planımızda yer alan seçmeli ders gruplarına karşılık uygun ders yerel kredisine (ders saati) sahip derslerin seçilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Diğer üniversitelerinin makine mühendisliği bölümlerinden alınacak sosyal seçmeli derslerde yerel kredisi (ders saati) seçmeli dersine eşit veya fazla ise başvurular olabildiğince esnek değerlendirilecektir. Sosyal seçmeli dersler yaz okuluna kayıt yaptırılacak makine mühendisliği bölümünün sosyal seçmeli ders havuzundan olmak kaydıyla farklı fakülteden alınabilecektir. 

Ders planında İngilizce adıyla yer alan dersler İngilizce olarak açılan üniversitelerden alınabilecektir.  

Senato Kararı

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [28-Haz-2023 10:42]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [28-Haz-2023 10:42]

Duyuru Görüntüleme : [1.926]