Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Hakkında

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü


Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Eğitimi’nin amacı, kamu ve özel sektörde bilişim sistemlerini geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde yöneticilik becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü özü itibariyle disiplinler arası bir program niteliğindedir. Bölümde öğrencilere bilişim sistemlerine ilişkin derslerin yanı sıra işletme, kamu yönetimi ve hukuk başta olmak üzere sosyal bilimler alanından dersler de verilmektedir. Bununla birlikte öğrenciler, mezuniyet sonrası kurumlarında ihtiyaca uygun bilişim sistemlerini geliştirebilmeleri, bu sistemleri yönetimde etkin bir şekilde kullanabilmeleri ve bu sayede kurumlarının kabiliyetlerini ve rekabet gücünü arttırabilmeleri adına eğitim aldıkları süre boyunca çeşitli projelerde yer alması ve iş tecrübesi edinmesi noktasında teşvik edilmektedir.

Bölüm mezunları, kamu ve özel sektöre yönelik bilişim sistemleri yönetimi ve geliştirilmesi ile ilgili çeşitli iş olanaklarına sahiptirler. Mezunlar, bilişim teknolojilerinin kullanıldığı gerek kamu sektörü, gerekse özel sektörde karar alma sistemleri, yazılım analizi, yazılım geliştirme, veri tabanı yönetimi, sanallaştırma, ağ yönetimi ve e-devlet/e-ticaret gibi alanlardaki ihtiyacı karşılamaktadırlar.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [05-Mar-2021 07:07]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Mar-2021 07:07]

İçerik Görüntüleme : [21.937]