BUÜ ile Ermaksan arasında “nitelikli işgücü” protokolü

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), nitelikli personel yetiştirilmesi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla iş dünyası temsilcileriyle proje ortaklığı yapmaya devam ediyor. BUÜ, staj ve uygulama dersleri konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından Ermaksan ile özel bir protokol yaptı.

Farklı endüstrilerin bugün ve gelecekte ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünü yetiştirmek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmaya katkıda bulunmak, mesleki eğitimde paydaş iş birliğini artırmak ve mezunların istihdamının sağlanmasına yönelik destekleyici çalışmalar yapmak amacıyla BUÜ ile Ermaksan arasında işbirliği protokolü yapıldı. BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin istihdam ve staj faaliyetlerini kapsayan sözleşmeye Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan imza attı.

ÜNİVERSİTE, ÖĞRENCİ VE İŞ DÜNYASI KAZANACAK

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, eğitim-öğretimdeki niteliğin yükseltilmesi adına topyekûn bir mücadele verdiklerini vurguladı. Araştırma üniversiteleri arasında yer alan BUÜ’nün akademik ve bilimsel gelişiminin yanı sıra öğrencilere de en iyi eğitim olanaklarını sağlamak için çalıştıklarını aktaran Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Ermaksan sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin de önemli bir değeridir. Yüksek teknoloji ile çalışan ve katma değerli projelere imza atan böyle firmaların sayısının artmasını diliyoruz. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz da kendi alanında Türkiye’nin en önemli eğitim kurumları arasında geliyor. Bu iki değerin bir araya gelmesi, öğrencilerimiz adına da kazandırıcı olacaktır. Mesleki anlamda iyi bir eğitim alan gençler, Ermaksan gibi özel bir işletmede staj görme şansını yakalayacaklar. Bu işbirliklerinin daha da geliştirilmesini ve ortak projeler yaparak ülkemize, üniversitemize, iş dünyamıza ve öğrencilerimize çok daha kıymetli katkılara vesile olmasını diliyoruz. Protokolümüz hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

REKABETTE “İNSAN KAYNAĞI” DETAYI

Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan ise BUÜ ile işbirliğini artıracak olmaktan ötürü mutluluk duyduklarını söyledi. Şirketin 60 yıldır makine sanayi üzerine faaliyet gösterdiğini açıklayan Ahmet Özkayan; “Bunun yanında 2013 yılında elektronik grubunu kurduk. Çip, yüksek güçlü lazer ve sensörlere kadar üretim yapabiliyoruz. Son 4 yıldır da savunma sanayi üzerine yatırımlar gerçekleştirdik ve büyük projelere imza atıyoruz. Üniversitemizden gelen yetişmiş personel bizim için büyük bir önem taşıyor. Günümüz rekabet şartlarında insan kaynağı özel bir yer tutuyor. Diğer tüm şartları yerine getiriyor olsanız da nitelikli insan gücünüz yoksa ilerleme şansınız kalmıyor. Bu yüzden de eğitimi asla küçümsememek gerekiyor. Buradan gelen arkadaşlarımız hızlıca adapte olabiliyor. O nedenle de üniversitemizle işbirliklerimizi geliştirmeye devam etmek istiyoruz. Protokolün taraflara hayırlar getirmesini diliyoruz” açıklamasında bulundu.

İŞBİRLİĞİ YELPAZESİ GENİŞLİYOR

BUÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da öğrenci sayılarının her geçen yıl daha da artış gösterdiğine işaret etti. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında ortaklık yaptıkları sanayi kuruluşlarının sayısını da aynı oranda yükseltmeye gayret ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Mehmet Karahan; “Öğrencilerimizin staj ve istihdam konusunda zorluk yaşamamaları amacıyla iş dünyamızın farklı kesimlerinden temsilcilerle çeşitli ortaklıklar yapıyoruz. Bu işbirlikleri hem meslek yüksekokulumuza hem firmaya hem de öğrencilerimize kazanımlar sağlıyor. Ermaksan, Bursa’mızın güzide ve gurur kaynağı bir işletmesi. Böyle bir projede bizlere katkı sağlayacak olmalarından ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Protokol imza töreninde BUÜ Teknik Bilimler MYO ile Ermaksan yöneticileri ve akademisyenler de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : 1.894 - 24