BUÜ’lü akademisyenlerin Erasmus+ Projesi başladı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen’in yürütücüsü olduğu “Sustainable Environmental Education by integrating P4C Education into STEAM Courses” (SUSENSTEAM-P4C – Çocuklar İçin Felsefe Pedagojisinin STEAM Derslerine Entegrasyonu ile Sürdürülebilir Çevre Eğitimi) başlıklı Erasmus+ Projesi’nin startı verildi.

BUÜ Felsefe Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Elif Nuyan, Dr. Öğr. Üyesi Eylem Yenisoy Şahin, doktora öğrencisi Arzu Hasançebi, Dr. Ramazan Akan ve Dr. Ahmet Şengül’ün de araştırmacı olarak görev aldığı proje, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, DOLNOŚLĄSKA SZKOŁA WYŻSZA (Polonya), Gmina Wroclaw Szkola Podstawowa (Polonya, orta öğretim kurumu), Ogres Centra Pamatskola (Letonya, orta öğretim kurumu), ve Learning Hub Friesland (Hollanda, eğitim araştırma kuruluşu) ile ortak olarak yürütülecek.

STEAM UYGULAMASI İLE ÇOCUKLAR BİLİNÇLENDİRİLECEK

Çalışmanın içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen, projenin amacının Çocuklar İçin Felsefe (P4C) pedagojisini STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sosyal bilimler ve matematik) derslerine entegre etmek, bu sayede öğrencilerin bu derslerdeki ilgi ve başarısını artırmak, öğrencilerde çevreye ve iklim değişimine karşı duyarlılık geliştirmek olduğunu söyledi.

KAZANIMLAR UYGULAMAYA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Prof. Dr. Çüçen; “P4C pedagojisi yaygın biçimde öğrencilere eleştirel düşünme, fikirleri topluluk halinde değerlendirebilme, başkalarını dinleyebilme, kendini iyi ifade edebilme, yaratıcı düşünme gibi çeşitli becerilerin kazandırılması için uygulanmaktadır. SUSENSTEAM-P4C projemizin amacı tüm bu becerilerin öğrencilere STEAM dersleri çerçevesinde çevre odaklı olarak sağlanmasıdır. Projede öncelikle 10-14 yaş aralığındaki öğrencilerle iklim değişimi ve sürdürülebilir çevre anlayışı ile ilişkili STEAM konuları P4C yöntemi ile işlenerek öğrencilerin bu konularda öğrenme, yaratıcı düşünme ve çözüm üretme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca öğrencilerle okul dışında sosyal kulüp vb. çalışmalar yürütülerek bu kazanımların uygulama alanına da yansıması hedeflenmektedir. Tüm bu süreçte üretilecek eğitim ve uygulama materyallerinin paylaşımı online platformlar üzerinden sağlanacaktır” dedi.

PROJE İKİ YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Proje kapsamında ilk toplantıyı 22 Eylül 2023 tarihinde online olarak gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Çüçen, “İlk toplantımız, 4-8 Kasım 2023 tarihinde DOLNOŚLĄSKA SZKOŁA WYŻSZA (University of Lower Silesia - Wrocław/Polonya) organizasyonu ile gerçekleşti. Bu toplantıda projenin ayrıntıları ve iş planı hazırlandı. İki yıl sürecek projemizin süreç değerlendirme ve yeni aksiyonlar geliştirme toplantıları Letonya ve Hollanda’da yapılacak olup, son değerlendirme toplantısı Üniversitemiz bünyesinde gerçekleşecektir” açıklamasında bulundu.    

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : 2.428 - 28