18. Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi'nde BUÜ'ye 3 ödül

 

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ) görev yapan akademisyen ve öğrenciler, katıldıkları 18. Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi’nden 3 ödülle döndü.

BUÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Tunca’nın yönetiminde gerçekleştirilen, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi YÖK ve BİDEB Bursiyeri Melis Erçelik’in tezinin bir bölümünden hazırlanan ve etki faktörü 8.2 olan International Journal Of Biological Macromolecules dergisinde basılan “Co-loading of Temozolomide with Oleuropein or rutin into polylactic acid core-shell nanofiber webs inhibit glioblastoma cell by controlled release” başlıklı makale Tıbbi Biyoloji ve Genetik Derneği tarafından 26-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen 18. Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi’nde camianın en prestijli ödüllerinden biri olan Prof. Dr. Altan Günalp Araştırma Birincilik Ödülü’ne layık görüldü.

İKİ ÜNİVERSİTENİN AKADEMİSYEN VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ BİRLİKTE ÇALIŞTI

TÜBİTAK tarafından desteklenen (SBAG 121S624)  “Glioblastoma Tedavisinde Kombin İlaç Yüklü Katmanlı Nanolif Yüzeylerin Tasarımı ve Kullanılabilirliğinin Analizi” başlıklı proje kapsamında hazırlanan bu makale, Üniversitemiz Nöroonkoloji grubu (Berrin Tunca, Ahmet Bekar, Hasan Kocaeli, Mevlüt Özgür Taskapılıoğlu, Gülçin Tezcan, Seçil Ak Aksoy, Pınar Eser, Melis Erçelik, Çağla Tekin, Melisa Gürbüz) ve Bursa Teknik Üniversitesi, Malzeme Mühendisliği Bölümü (Kenan Yıldırım, Fatma Nur Parın, Büşra Mutlu, Hazal Yılmaz Dogan,) Öğretim elemanlarının katkılarıyla oluşturuldu.

Projenin in-vivo çalışmaları tamamlandığında glioblastoma hastalarında rezeksiyon sonrası kullanılabilecek bir tedavi molekülünün prototipinin oluşturulması ve patentinin alınabilmesi hedefleniyor.

Prof. Dr. Asım Cenani Genç Araştırmacı Üçüncülük Ödülü de BUÜ’nün

BUÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ezgi Eryılmaz ise 18. Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi’nde “Prof. Dr. Asım Cenani Genç Araştırmacı Üçüncülük Ödülü”ne layık görüldü.

Tıbbi Biyoloji ve Genetik camiasının doçentlik öncesi genç araştırmacılarını tanımak, tanıtmak ve onları daha başarılı çalışmalara teşvik etmek amacıyla verilen bu ödül kategorisinde adaylar yayın sayısı ve kalitesine bağlı bilimsel özgeçmişleri, WOS h-indeksleri ve son olarak araştırma alanları ile ilgili doktora ve post-doc dönem makalelerini sundukları genç araştırmacı özel oturumdaki sunumları sonrasında kongre bilim kurulu tarafından değerlendiriliyor ve her yıl başvuru yapan adaylar arasından ödüle layık görülen araştırmacılar bu kriterler doğrultusunda seçiliyor.

Bu kapsamda 18. Tıbbi Biyoloji ve Genetik kongresinde 2023 yılı ödüllerine aday olan Dr. Eryılmaz, “Prostat kanserinin tanı ve tedavisinde güncel moleküler biyolojik yaklaşımlar: in vitro ve klinik deneyimlerimiz” başlıklı sunumu ile “Prof. Dr. Asım Cenani Genç Araştırmacı Üçüncülük Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Gülşah Çeçener danışmanlığında eğitim gören yüksek lisans öğrencisi Nuseybe Huriyet de aynı kongrede "Pediatrik Ph-Negatif ALL Vakalarında IKZF1Plus ile Relaps’ın Değerlendirilmesi" başlıklı çalışması ile "Poster bildiri alanında üçüncülük Ödülü"ne layık görüldü.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : 2.108 - 16