“Araştırma Üniversitesi” vizyonuna BUTAL katkısı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) arasında bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapmak ve Kamu – Üniversite – Sanayi işbirliğine katkı sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Yaklaşık 4 yıl önce ilk kez imzalanan ve süreç içerisinde çok sayıda ortak projenin hayata geçirilmesine vesile olan işbirliği protokolü, BUÜ’nün “Araştırma Üniversitesi” vizyonu doğrultusunda 4 yıl daha geçerli olacak şekilde yenilendi. TÜBİTAK BUTAL Yönetim Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün ile Prof. Dr. Zekeriyya Arı, BUÜ Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, kurum yöneticileri ve idari personel katıldı.

REKTÖR YILMAZ: HEDEFLERİMİZE DOĞRU PARTNERLERLE YÜRÜYECEĞİZ

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yeni dönemde temel hedeflerinin Araştırma Üniversitesi vizyonu doğrultusunda üniversitedeki bilimsel ve akademik çalışmaların hem nitelik hem de nicelik olarak artırılması olacağını söyledi. Gelinen noktada BUÜ’nün çok daha üst sıralamalarda yer alması gerektiğinde herkesin hem fikir olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Hedeflerimiz doğrultusunda, mevcut parametreler ışığında hemen hemen atmamız gereken adımlar belli. Bu adımları atarken kurumsal olarak doğru partnerlerle yol almamız gerekiyor. TÜBİTAK BUTAL da bu anlamda bizim için en doğru adres olarak karşımıza çıkıyor. Bir önceki dönem imzalanan işbirliği protokolünün, yeni dönemde de sürdürülmesi ve ortaklığımızın gerçek anlamda bilimsel çıktılara dönüşebilmesi için gayret edeceğiz” diye konuştu.

AKADEMİK VE BİLİMSEL ORTAK ZEMİNİ KURULACAK

BUTAL’ın sadece bilimsel anlamda değil, akademik konularda da son derece değerli bir partner olacağının altını çizen Rektör Yılmaz; “Biraz önce de anlattığımız hedefler doğrultusunda karşılıklı kazan kazan anlayışı ile ortak çalışmalar, projeler ve faaliyetler yapmayı arzu ediyoruz. Burada görev yapan personelin doktora çalışan sayısının yüzde 30’a tekabül ettiğini öğrendik. Sadece bu açıdan bakıldığında bile bizim için son derece önemli kıymetli bir partner olacaksınız. Bu işbirliği protokolü bizler için ayrıca değerli. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, kıymetli çıktılara birlikte ulaşabileceğimize gönülden inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

YENİ DÖNEMDE İŞBİRLİĞİNİN YOĞUNLUĞU ARTACAK

BUTAL Müdürü Sedat Aktaş ise konuşmasına ikinci kez protokol imzalayacakları Bursa Uludağ Üniversitesi’nin tüm yetkililerine teşekkür ederek başladı. Toplam 4 yılı kapsayan işbirliği protokolünün BUÜ-BUTAL ortaklığının daha da geliştirilmesine vesile olacağına inandıklarını söyleyen Sedat Aktaş; “Çok sayıda kurum ve kuruluş ile proje odaklı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi ise bizim en değerli ortaklarımızın başında geliyor. Bugün ikinci kez imzalayacağımız protokol ile üniversitemizle birlikte çok daha değerli ve yoğun bir çalışma sürecine yeniden başlamış olacağız. Bizlere ilgi gösteren, destek veren ve birlikte çalışabilmemizin önünü açan Üniversitemizin tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Ağu-2023]

Haber Görüntüleme : 1.400 - 24