Yarım asırlık fakültenin yeni mezunları

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 48. dönem öğrencileri, hekimliğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadı.

BUÜ Tıp Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemini tamamladı. Fakülte yönetimi tarafından organize edilen 48. Dönem Mezuniyet Töreni Görükle Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gökhan Dinçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

YARIM ASIRLIK KÖKLÜ FAKÜLTE

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz konuşmasında, "Tıp Fakültemiz 50 yıllık geçmişiyle ülkemizin önde gelen Tıp Fakültelerinden birisi. Bu birikim ve gösterdiği kaliteli eğitim anlatışıyla üniversitemizdeki yerini de anlatmaya gerek yok. Bildiğiniz gibi üniversitemiz bir Araştırma Üniversitesi. Tıp fakültemiz de bilgi ve birikimiyle bu statüyü kazanma konusunda etkin fakültelerimizden birisi. Sevgili veliler, bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı şimdi sizlere ve ülkelerine hizmet edecek şekilde sizlere teslim ediyoruz. Kıymetli mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Ülkemize ve insanlığa, hayırlı hizmetler etmelerini temenni ediyorum" dedi.

6 YILLIK YOĞUN EMEĞİN SONUCU

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, "Salgından kurtulduğumuza sevinirken, bu yıl maalesef deprem üzüntüsü ile karşılaştık. Eğitimimiz sekteye uğradı. Öğrencilerimize hasret kaldık. Umarım ki bir daha böyle bir felakete maruz kalmayız. Bu törende 6 yıllık yoğun çalışmanın, hayallerin yansımaları, beklentiler, tespitler ve kutlamalar var. Ayrıca bu dönem mezunlarının şahsımda ayrı bir yeri var. Bu gençler hekimleri 6 yıl önce öğrenci olarak aldım, elimden geldiğince ilgilenerek mezun ediyorum" ifadelerini kullandı.

İKİ BİRİNCİLİ MEZUNİYET

Aynı dereceyi yaparak Fakülteden birincilikle mezun olan doktor Tarık Özkan ve doktor Beyza Gürpınar, "Öncelikle bu mutlu ve özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için törene katılan herkese teşekkür ederiz. Uzun ve meşakkatli bu yolculuğun sonuna geldiğimiz mutlu günümüzde birinciliği paylaştığımız arkadaşımla bu konuşmayı yaptığımız için heyecanlı ve mutluyuz. Tabi 6 yılımız burada geçti, aile olduk. Buradan ayrıldığımız için hüzünlüyüz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ve mezunlara anı belgeleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : 2.857 - 123