Yeni mühendislerin mezuniyet heyecanı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Görükle Kampüsü Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rektör Yardımcısı Prof.Dr Adem Doğangün, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Akın Burak Etemoğlu, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

MEZUNLARIMIZ TÜRK SANAYİSİNE DEĞER KATIYOR

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ferudun Yılmaz konuşmasında; “40 yılı aşkın tecrübeyle Türkiye’nin önde gelen mühendislik fakültelerinden birisi olan fakültemiz ülkemizin mühendislik beşeri sermayesine önemli katkılar yapan bir fakülteye dönüşmüş durumdadır. Bu durum tamamıyla üstün bir gayretin sonucudur.  Aynı gayret Bursa Uludağ Üniversitesi’nin eğitim geleneğine ve Türkiye’deki üniversiteler içerisindeki yerine yönelik olarak da büyük katkılar yapmıştır. Son derece güçlü bir eğitim kadromuz var. Üniversitemiz Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesinden birisidir. Mühendislik Fakültemizin de bu unvanı elde etme ve koruma anlamında ayrıcalıklı bir yeri olduğunu söyleyebiliriz.  Sanayiye katılmış mezun mühendislerimiz ülkemizin nitelikli üretim alt yapısına büyük katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir. Yeni mühendislerimizin de ülkemiz sanayisine önemli katkılar yapacağından şüphemiz yoktur. Değerli mezunlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyor, onlar üzerindeki emekleri için ailelerini ve çok değerli hocalarını tebrik ediyorum” dedi.

GEÇERLİLİĞİ SON DERECE YÜKSEK BİR DİPLOMAYA KAVUŞUYORSUNUZ

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ise, pandemi ve depremin belirlediği ağır şartlardan geçmiş mezunların bu özel gününü çok kıymetli olduğuna vurgu yaparak; “Fakültemiz mezunlarının sahip olduğu diplomalar; uluslararası geçerliliği sahip, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi kapsamında kabul gören bir diplomadır. Hocalarımız hayata geçirdiği projelerle Araştırma Üniversitesi ligindeki yerimizi güçlendiriyor. Dünyaca ünlü ve en prestijli sıralama kuruluşlarından birisi olan Times Higher Education tarafından belirlenen beş kriterden beşinde de şartları sağlayan fakültemizin kalitesini anlatmaya gerek yoktur. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası bilim ve fikir yarışmalarında sayısız ödülü üniversitemize kazandırmışlardır. Sevgili aileler, evlatlarınız böyle bir fakülteden mezun oluyor. 1976’dan beri fakülte olarak bilim ve eğitim camiasına, ülkemizin ar-ge ve üretim ekosistemine olan katkılarımızla gurur duyuyoruz. Şüphesiz bunlar bir günde olan işler değildir. Bunların oluşması köklü mühendislik geleneğine bağlı hocalarımızın yıllar içerisindeki uyumlu, gayretli ve sürekli çalışmasının sonucudur. Son derece kaliteli bir fakülteden mezun olan yeni mühendislerimizi tebrik ediyor, çok kıymetli ailelerini ve hocalarını gönülden kutluyorum.”şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ve mezunlara anı belgeleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : 2.192 - 82