Genç mimarların mezuniyet sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. 2022-2023 Akademik yılını başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, törende kep fırlatmanın sevincini yaşadı.

Görükle Kampüsü içerisindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu, akademisyenler, idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

ZORLU SÜREÇTEN BAŞARIYLA ÇIKTIK

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, 13 yıldır İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde görev yaptığını ve Mimarlık Fakültesi ile fakülte akademisyenlerini yakından tanıdığına işaret etti. Önceki yıl TÜBİTAK’ın yaptığı ölçme değerlendirme sonuçlarına göre Mimarlık Fakültesi’nin birinci grupta yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Adem Doğangün; “Biz her anlamda Fakültemizden memnunuz. Lisans eğitiminin yanı sıra yüksek lisans ve doktora çalışmalarında da son derece kıymetli işlere imza atıyorlar. Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinde de Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin akademisyenlerimizin ciddi sorumluluklar üstlendiğine şahit olduk. Her birine gönülden teşekkür ediyoruz. Son 3 yıldır zorluklarla dolu günler geçirdik. Buna rağmen eğitim-öğretim çalışmalarımızı hiç aksatmadan sürdürdük. Öğrencilerimiz de böylesi bir dönemde derslerine odaklandı ve mezun olmayı başardı. Her birini tebrik ediyor, yeni hayatlarında da üstün başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

EN BÜYÜK TASARIM KENDİ HAYATINIZ OLACAK

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin Vural Arslan ise konuşmasında öğrencilere seslenerek; “Üniversite eğitiminde en çok hatırlayacağınız şey; bilgiye ulaşma ve araştırma becerisi, araştırdığını sorgulama ve yorumlama yetisi olacaktır. Bu becerilerin yanı sıra takım çalışmasında farklılıklara saygı gösterme, ustalıkla karşındakini ikna edebilme ve sabırla çalışma, zamanı iyi organize edebilme ve en önemlisi de asla pes etmeme alışkanlıklarını da sizlere kazandırmaya çalıştık. Unutmayın ki bundan sonra güzellikler ve zorluklarla dolu bir hayat sizi bekliyor. Bundan sonraki yolculuğunuzda yapacağınız en büyük tasarım kendi hayatınız olacaktır. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun” açıklamasında bulundu.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu da hayatın çeşitli zorluklarla dolu olduğunu, meslek odası olarak mezun öğrencilere her zaman kapılarının açık bulunacağını kaydetti.

Fakülteyi derece ile bitirmeye hak kazananlara plaket ve hediyelerinin takdim edildiği program, mezuniyet belgelerinin dağıtılması ve hep birlikte kep fırlatılmasının ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : 1.488 - 39