Mustafakemalpaşa MYO’da mezuniyet coşkusu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, 2022-2023 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için geniş katılımlı bir mezuniyet töreni düzenledi.

Mustafakemalpaşa MYO 29. dönem mezunlarını verdi. 80 öğrencinin kep atarak mezuniyet sevinci yaşadığı törene İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Emre Kavak, protokol üyeleri, yüksekokul öğretim elemanları, idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

SURİYELİ BİRİNCİDEN DUYGUSAL KONUŞMA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törende, mezun olan öğrenciler adına açılış konuşması yapan ve 4 üzerinden 3,95 ortalamayla yüksekokul birincisi olan Gıda Teknolojisi öğrencisi Suriyeli Nour Alfrıekhe, mezun olan arkadaşlarını tebrik ederek ailesine, MYO okul yönetimine ve akademik personeline teşekkür etti. Suriye İç Savaşı’nın ilk yıllarında üniversite hayali kurarken bir dönüm noktası olan 2011 yılında evini kaybettiğini söyleyen Alfrıekhe, önce Lübnan’a 2015’te ise Türkiye’ye öğrenci olarak gelme kararı aldığını dile getirdi. Uludağ Üniversitesi TÖMER Merkezi’nde Türkçe dil eğitimi aldıktan sonra 2 yıl boyunca yabancı öğrenci sınavına hazırlandığını belirten okul birincisi Nour Alfrıekhe; “Sınavın ardından Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü tarafından kabul edildim. Bugün burada, mezuniyetimizi kutlarken kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu büyük başarıyı elde etmemde destek olan herkese minnettarım. Öncelikle, Türkiye Cumhuriyeti’ne savaşın karanlık gölgesinden çıkmamıza yardımcı oldukları için teşekkür etmek istiyorum. Bize sadece güvenli bir sığınak sağlamakla kalmadılar aynı zamanda eğitim hakkımızı da korudular. Mezuniyetimiz kutlu olsun, her şey gönlünüzce olsun” ifadelerini kullandı.

‘EN BÜYÜK SORUN YURT EKSİKLİĞİ’

Törende konuşan Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz ise 1992 yılında 50 öğrenci ile akademik eğitime başlayan yüksekokulun 1994’te bağımsız müdürlük statüsü aldığını hatırlattı. MYO Müdürü Öz, 6 programda 615 öğrencinin eğitim aldığı yüksekokulun akademik kadrosunda 3 profesör, 2 doktor öğretim üyesi, 4’ü doktora dereceli toplam 11 öğretim görevlisi olmak üzere 15 öğretim elemanı bulunduğunu, 1 öğretim görevlisinin de, BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan geçici olarak görevlendirildiğini belirtti.

Mehmet Öz ayrıca, Mustafakemalpaşa MYO’nun tercih noktasındaki en önemli sorunlarının başında KYK öğrenci yurdu eksikliği geldiğine dikkat çekerek bu ihtiyacın çözülmesini beklediklerini dile getirdi. MYO bahçesinde üretilen bazı tarım ürünlerinin yüksekokul laboratuvarında işlenerek Görükle Kampüsü ve yüksekokulda döner sermaye kapsamında satışa sunulduğunu anlatan Mehmet Öz; “Bu sene ürün portföyümüze pancar pekmezini de katacağız. 2020 yılı Ekim ayında imzalanan bir protokol ile MYO bahçesinde, içinde lavantadan ada çayına, ekinezyadan tıbbi papatyata kadar 23 çeşit bitkinin bulunduğu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Örnek Bahçesi de oluşturuldu” dedi.

ÖĞRENCİ DOSTU BELEDİYE

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise okul birincisi öğrencisi Nour’u kutlayarak duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Kanar, belediye olarak öğrenci dostu çalışmalar yürütme gayreti içinde olduklarını dile getirerek mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi. Yüksekokul öğrencilerinin tüm taleplerine olumlu yanıt vererek öğrencilerin öğrenim gördükleri süre boyunca yanlarında olan Başkan Kanar’a öğrenciler ve okul yönetimi tarafından teşekkür edildi.

MUSTAFAKEMALPAŞA MYO’YA ÖVGÜ

BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da konuşmasında, üniversite bünyesindeki 15 meslek yüksekokulunda 20 binin üzerinde öğrencinin eğitim aldığını belirterek; “Önümüzdeki yıllarda bu sayı daha artacak. YÖK’ün bu konuda bir eğilimi var. 23 araştırma üniversitesinden biri olan Uludağ Üniversitesi’ndeki 70 bin öğrencinin 7 binini yabancı öğrenciler oluşturuyor. Mustafakemalpaşa MYO’nun akademik olarak güçlü bir kadrosu var. Mustafakemalpaşa’da birinci olan öğrencimiz bizleri etkiledi. Yabancı öğrenci alma konusunda ciddi bir sınavı bünyemizde yapıyoruz, bu seçiciliğimizin güzel bir örneğini oluşturdu. Mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

OKULLA BAĞ KOPMAMALI

Mustafakemalpaşa MYO’nun son dönemde önemli bir gelişme sağladığını, akademik kadrosu ile kuvvetli bir paydaş olduğunu kanıtladığını ifade eden MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın da konuşmasında; “Mezuniyet yeni bir başlangıç. Gençlerimiz öğrenmeye devam etmeli ve okulla bağını koparmamalıdır. Mezun öğrencilerimize yeni hayatlarında üstün başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.

KEPLER MEZUNİYET SEVİNCİYLE FIRLATILDI

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ödüller ve mezuniyet anı belgeleri verilerek, hep birlikte öğrenciler kep fırlattı. Mustafakemalpaşa MYO’da bu yılın birincisi, Gıda Teknolojisi programındaki eğitimini 4.00 üzerinden 3.95 not ortalamasıyla bitiren Suriyeli öğrenci Nour Alfrıekhe oldu. Alfrıekhe’ye başarı ödülünü Kaymakam Ahmet Altıntaş verdi. MYO Gıda Teknolojisi programından Pınar Güder ikinci, Organik Tarım öğrencisi Fatih Kayalı da üçüncü oldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : 1.158 - 30