Dünya devi Bosch, geleceğin mühendislerinin kullandığı Teknoloji Atölyesi’ni yeniledi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu’nun (UMAKİT) proje çalışmalarını sürdürdüğü Teknoloji Atölyesi, Bosch Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası tarafından yenilendi. Modern cihazlar ve gelişmiş altyapı ile donatılan atölyede öğrenciler nitelikli projeler üretmeye devam edebilecek.

Bosch Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nın katkılarıyla yenilenen UMAKİT Teknoloji Atölyesi, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ticari Genel Müdürü Gitta Unger, Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Karpat, ULUTEK TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, akademisyen, idari personel ve öğrencilerin katıldığı bir tören ile açıldı.

NİTELİKLİ BİLİMSEL VE AKADEMİK ALTYAPI ÜNİVERSİTENİN GENELİNE YAYILACAK

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Araştırma Üniversiteleri arasında yer alan ve bu konuda kendisini ispatlamış bir üniversitede böylesine özel projelerin hayata geçirilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Gelişen ve yenilenen bir kampüs ortamı oluşturmayı her zaman için kendilerine şiar edindiklerini kaydeden Prof. Dr. Zekeriyya Arı; “Akademik ve bilimsel anlamda kalkınan, Ar-Ge yapan, proje yapan ve bu projelerden elde ettiği verileri toplumsal faydaya dönüştüren bir Bursa Uludağ Üniversitesi için çalışıyoruz. Bunu yaparken de eğitim-öğretim hizmeti verdiğimiz öğrencilerimizi mezuniyet sonrasına en iyi şekilde hazırlamaya gayret ediyoruz. Önceki dönemde en iyi dönemlerinden birisini yaşayan Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarımızı, yeni Rektörümüz Prof. Dr. Ferudun Yılmaz hocamız yönetiminde de aynı kararlılıkla sürdürmeye ve UMAKİT Teknoloji Atölyesi’nde yakaladığımız üst düzey atmosferi tüm üniversitemize yaymayı hedefliyoruz. Bizlere geçmişte defalarca kez olduğu gibi bu projede de destek olan, ortak çalışmalar yürütmemize olanak sağlayan ve katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Bosch firmasının yetkililerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin de böylesine nitelikli bir ortamda çok daha kıymetli projelere imza atacağına gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Bosch Bursa Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası Ticari Genel Müdürü Gitta Unger ise Bursa Uludağ Üniversitesi ile uzun yıllardır sürdürdükleri işbirliğini UMAKİT Teknoloji Atölyesi ile taçlandırmış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Yenilik, teknoloji ve üretimde sürekliliğe önem veren Bosch Bursa Fabrikası’nda birçok çalışanın Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu açıklayan Gitta Unger, gelecekte de işbirliği çalışmalarının arttırılarak devam edeceğini vurguladı.

FABRİKADA HER 4 KİŞİDEN 1’İ BUÜ MEZUNU

Teknik Genel Müdür Mustafa Bulut da “Bosch Bursa Fabrikası’nda yaklaşık 1300 beyaz yaka çalışanın bulunduğuna işaret ederek; “Bu arkadaşlarımızın 130 tanesi de yönetici kadrosunda görev yapıyor. Hem beyaz yaka hem de yönetici kadrosuna genel olarak baktığımızda çalışanlarımızın yüzde 25’i Bursa Uludağ Üniversitesi’nden mezun olmuş. O yüzden Üniversitemiz ve burada eğitim gören öğrenciler bizim için son derece değerliler. Burada kurduğumuz atölyede öğrencilerimizle birlikte bizler de çalışmayı arzuluyoruz. İşbirliğimizin de artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

DEKANDAN BOSCH YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR

Törende konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ise Bosch’un katkı ve destekleri sayesinde yenilenen atölyenin tüm üniversiteye örnek olacağının altını çizdi. Son derece kıymetli bir destek ile modern ve donanımlı bir çalışma ortamına kavuşan öğrencilerin çok daha azimli çalışacaklarına inandığını kaydeden Dekan Etemoğlu, projeye destek veren tüm Bosch yöneticilerine teşekkür etti.

Bosch Tesis Yöneticisi Onur Algur’un da atölyede yapılan iyileştirme çalışmalarını aktardığı program, kurdele kesimi ve UMAKİT üyesi öğrencilerin proje sunumlarının ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : 990 - 15