İlahiyat Fakültesi’nin özel projeleri ziyarete açıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi’nde bulunan yazma ve nadir eserlerin toplandığı İsmail Hakkı Bursevi Kütüphanesi ile Necmettin Okyay Sergi Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Fakülte Binası’nda düzenlenen açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, yöneticiler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

REKTÖRDEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Programın açılış töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yoğun ve titiz bir çalışmanın ardından fakültenin son derece nitelikli bir kütüphaneye ve sergi salonuna kavuştuğuna işaret etti. İlahiyat Fakültesi’nin Bursa Uludağ Üniversitesi’nin göz bebeği fakültelerinden birisi olduğunun altını çizen Rektör Yılmaz; “Dekanımız Prof. Dr. Ali Kaya hocamız ve ekibi bugüne kadar gayretli çalışmalarla değerli işlere imza attı. Bugün de özel bir kütüphane ve sergi salonunu hizmete açmış oluyoruz. Önceki Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz başta olmak üzere katkıda bulunan ve destek olan herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLER FAYDALANACAK

Önceki Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da kıymetli eserlerin İlahiyat Fakültesi’ne kazandırılması nedeniyle yöneticilere teşekkür etti. Sanatsal anlamda da özel projelerin hayata geçirildiğini aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Yıllar önce sanat konusunda öncelikle Necmettin Okyay Salonu’nun açılması düşünülmüştü. Nadir eserleri koleksiyonumuz da vardı. Bunların bugün gün yüzüne çıkarılması, dijital ortama aktarılması ve bir anlamda korunma altına alınması son derece kıymetli bir çalışma. Fakültemizin kimlik ve kişiliğine dair son derece kıymetli bir sergi salonu ve kütüphane kazandırılmış oldu. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin böylesi özel ortamdan faydalanacaklarına inanıyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” açıklamasında bulundu.

DİJİTAL ORTAMA AKTARILIYOR

Açılışta konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya ise içerisinde 400 cilt yazma eser, 5000 cilt nadir eserin bulunduğu İsmail Hakkı Bursevi Yazma ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ndeki eserler ile Fakülte kütüphanesine bağışlanan ve bugüne kadar gelen nadir eserlerin bir araya toplanarak dijital ortama aktarma işinin kendilerine nasip olmasından ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını aktardı. Dekan Kaya; “Kültürün somutlaşmış görüntüsü olan sanat eserlerinin muhafaza edileceği Necmettin Okyay Sergi Salonumuzun da açılışını gerçekleştiriyoruz. Orada da gerek fakültemiz öğretim elemanları, gerek öğrencilerimizin ve diğer sanatkarlarımızın nadide eserleri sergilenecek. Dileyen gelerek bu eserleri inceleyebilecek. Bu iki çalışmanın Fakültemize kazandırılmasında emeği bulunan başta önceki Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da İlahiyat Fakültesi’nde açılışı yapılan projelerin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi Gülgen’in hazırladığı ebru sergisinin de gezildiği program Dr. Öğr. Ü. Ali İhsan Akçay’ın sunduğu “Kitabın Serüvesi” programı ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : 1.452 - 14