BUÜ Hastanesi’nde el hijyenine dikkat çekildi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Enfeksiyon Kontrol Ekibi “Dünya El Hijyeni Günü” dolayısıyla personel, hasta ve hasta yakınlarına yönelik bilinçlendirme çalışması yürüttü.

BUÜ Hastanesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Enfeksiyon Kontrol Ekibi, Dünya El Hijyeni Günü’nde el hijyeninin önemini anlatan özel bir projeye imza attı. ‘El hijyeni konusundaki ilerlemeyi birlikte hızlandırabiliriz’ temasıyla hastane içerisinde personel, hasta ve hasta yakınlarıyla birebir temasa geçen ekip, genel bir bilinçlendirme çalışması yürüttü.

El hijyeninin etkili uygulanmasının özellikle hastane enfeksiyonlarını önlemede en ucuz ve en etkili yol olduğunu vurgulayan ekip; klinik ve yoğun bakımları da ziyaret ederek çalışan ve öğrencilere uygun el hijyenini anlatan broşürler dağıttı, uygulamalı olarak el hijyenini anlattı. Ayrıca Enfeksiyon Kontrol Komitesi hemşireleri tarafından yapılan gözlemlerde BUÜ Hastanesi’nde son beş yıl içinde en yüksek el hijyeni uyumu oranına sahip olduğu tespit edilen Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne teşekkür belgesi takdim edildi.

İlk olarak Enfeksiyon Kontrol Komitesi El Hijyeni Koordinatörü Doç. Dr. Esra Kazak tarafından el hijyeninin öneminin anlatıldığı programda El Hijyeninden Sorumlu Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Gül Çalışkan tarafından Enfeksiyon Kontrol Komitesinin görevlileri, uygun el hijyeni kuralları ve hastanedeki el hijyeni uyum oranları konusunda bilgi verildi. Törende Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Halis Akalın tarafından Yenidoğan Yoğum Bakım Ünitesi adına Prof. Dr. Nirgül Köksal’a teşekkür belgesi sunuldu. Başarının ödüllendirilmesinin kendilerini ayrıca motive ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Nirgül Köksal başarının ekip işi olduğunu belirterek belgeyi klinik sorumlu hemşiresi Aylin Vatansever ile aldı.

Programda; BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Remzi İşçimen, Doç. Dr. Ayşegül Oruç, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri, Enfeksiyon Kontrol Komitesinde görevli öğretim üyeleri Prof. Dr. Emel Yılmaz, Prof. Dr. Solmaz Çelebi, Dr. Öğretim Üyesi Uğur Önal, Enfeksiyon Kontrol Komitesi hemşireleri, Hastane başhemşireleri, Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı doktor ve hemşireleri de hazır bulundu.

Tören sonunda hep birlikte günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-May-2023]

Haber Görüntüleme : 1.424 - 21