Depremzede vatandaşlara “Uludağ” desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Uludağ Enerji, depremden etkilenen illerde ikamet eden vatandaşlar için maddi ve manevi destek verme konusunda anlaştı.

BUÜ ile Uludağ Enerji firması, 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 ili etkisi altına alan büyük deprem felaketinin yaralarını birlikte saracak. Kurumlar arasında yürürlüğe alınan “Dayanışma ve Destek İşbirliği Protokolü” sayesinde bölge halkına tedavi ve lojistik yardımların yanı sıra psikolojik ve rehberlik desteği sağlanacak. Hazırlanan işbirliği protokolüne Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Uludağ Enerji CEO’su İsmail Ergüneş imza attı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, görev süreleri içerisinde farklı kurum ve kuruluşlar ile 320’nin üzerinde işbirliği protokolü imzaladıklarını vurguladı. Bu işbirliklerini üniversitenin temel görevleri arasında yer alan topluma hizmet anlayışı içerisinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “İnsan hayatına dokunacak, refahının yükseltilmesini sağlayacak ve insana yararlı olacak projelerin içerisinde yer almaya özen gösteriyoruz. Bu öncelikli konularımızın başında geliyor. Bugün imzalayacağımız işbirliği projesi de ana hedeflerimiz içerisindeki topluma hizmet başlığının en kıymetli göstergelerinden birisi olacak” diye konuştu.

BÖLGE HALKININ YARALARINA MERHEM OLACAK

Deprem felaketinin ardından toplumun rehabilite edilmesi ihtiyacının ortaya çıktığını ve bu sorunun giderilmesi için akademik ve bilimsel deneyimin gerektiğini söyleyen Rektör Kılavuz; “Üniversitemizin bu konuda deneyimi ve yeterli insan kaynağı bulunmaktadır. Uludağ Enerji firması da bu çalışmaya maddi destek sağlayacak. Ortak bir paydada buluşmuş olacağız. İlgi ve katkılarından dolayı firmanın tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin bu kıymetli projesinde yer alacak tüm akademisyen ve öğrencilerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bölge halkının yaralarının sarılmasında bir nebze de olsa katkımızın bulunacak olmasından ötürü mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. İşbirliğimiz hayırlara vesile olsun” açıklamasında bulundu.

ULUDAĞ ENERJİ CEO’SU: HATAYLIYIM, ACININ ETKİSİNİ ANLATACAK SÖZ BULMAK ÇOK ZOR

Uludağ Enerji CEO’su İsmail Ergüneş ise millet olma hissinin ortak acı ve sevinçlere sahip olmaktan geçtiğine vurgu yaptı. Depremin gerek yaşayanlar açısından gerekse de bireysel anlamda çok büyük bir imtihan olduğuna işaret eden CEO İsmail Ergüneş; “Şirket olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinde bulunmaya ve insanların yaralarını sarmaya çaba gösterdik. Çünkü bu milletin bir ferdi olarak bu konunun öncelikli sorumluluklarımız arasında olduğuna inanıyoruz. Yaşanan yıkımı kelimelerle anlamak pek mümkün değil. Ben Hataylıyım. Acının etkisini anlatacak bir söz bulmak zor. Ancak yaşanan acıları ve yaraları birlikte iyileştireceğiz. Sadece binalar değil, sosyal ve ekonomik hayatlar da yıkılmış durumda. Herkesin bu seferberlik içerisinde bulunması gerektiğine inanıyorum ve hatta bunun bir vatan borcu olduğunu düşünüyorum. Bu manada Uludağ ismini taşıyan iki kurumun birlikteliği ve üniversitenin bizlere bu desteği vermesini son derece kıymetli buluyoruz” dedi.

DEPREMZEDELERİN HAYATLARINA DOKUNACAK PROJE

Projeyi seçerken mümkün olan en fazla kişiye ulaşabilmeyi ve onların hayatına dokunabilmeyi hedeflediklerini kaydeden Ergüneş; “İyi niyetle yola çıkıyoruz. Bölgedeki yıkımı, tahribatı ve ihtiyacı göz önüne aldığımızda çok daha fazla çalışmaya ihtiyacımız olduğunu anlıyoruz. Bu manada üniversite yönetimine ve projede görev alacak herkese teşekkür ediyoruz. İşbirliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah insanların acılarına ve sıkıntılarına bir nebze olsun iyi gelebiliriz” şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, akademisyenler, öğrenciler ve firma yöneticileri de hazır bulundu. Program, gerçekleştirilecek projenin detaylı sunumunun ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Nis-2023]

Haber Görüntüleme : 2.289 - 26