BUÜ, depremzedelere yardım etkinliğine ev sahipliği yaptı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), depremzede çocuklar yararına düzenlenen organizasyonun ev sahipliğini üstlendi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Genç BEKSİAD işbirliği ile 0-12 yaşındaki depremzede çocuklar için BUÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde kıyafet mağazası kuruldu. Mağazada raflı elbise düzeni, askılı sistem ve giyinme kabinleri ile çocuklar için yeni kıyafetler alabilecekleri detaylı bir düzen oluşturuldu. Depremzede aileleri ve çocukları Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilen servisler vasıtasıyla alışverişe getirilip, tekrar ikamet ettikleri yere bırakıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCELİ HAFTASONU

Depremzede aileler ve çocuklarına moral verebilmek amacıyla organize edilen programda onlarca farklı etkinlik düzenlendi. Çocukların gönüllerince alışveriş yapabilmeleri için açılan ücretsiz mağaza ise Cumartesi ve Pazar günü hiç kapanmadan hizmet verdi. Katılımcılar keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Genç gönüllülerden oluşan ekip çeşitli oyunlar ve yüz boyama etkinlikleri ile çocukları eğlendirdi. Gün boyunca ikramların eksik olmadığı programda binlerce kıyafet dağıtıldı. Organizasyon, depremzede çocukların bayram öncesinde gülümsemelerine vesile oldu.

Programı, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ve BUÜ SKS Daire Başkanı Mehmet Aydemir de ziyaret etti. Bursa Gençlik Meclisi Başkanı Onur Koçak ve Genç BEKSİAD Başkanı Yusuf Arıkan, destek veren herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Nis-2023]

Haber Görüntüleme : 1.551 - 14