BUÜ’lü akademisyene TÜBİTAK 1505 desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’ın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK TEYDEB 1505 Programı kapsamında destek almayı başardı.

BUÜ’de görev yapan akademisyenlerin hazırladığı TÜBİTAK projeleri destek görmeye devam ediyor. Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız ve ekibinin hazırladığı elektrikli araç güvenlik sistemlerinin yapay zeka teknikleri ile geliştirilmesine yönelik Ar-Ge projesi, TÜBİTAK-TEYDEB-1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN GÜVENLİK SİSTEMLERİNE KATKI SAĞLANACAK

Çalışma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Çok Disiplinli Ürün Tasarımı ve Optimizasyon Laboratuvarı’nda (Multidisciplinary Product Design and Optimization Laboratory-MPDOL) tamamladıkları TÜBİTAK-ARDEB, TÜBİTAK-TEYDEB ve SANTEZ projelerinde geliştirilen bilgilerin bir ileri aşamaya taşınarak, elektrikli araçlara yönelik güvenlik sistemlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını aktardı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, 24 ay içerisinde tamamlamayı planladıkları proje kapsamında; yapay zeka tekniklerinin elektrikli araç güvenlik sistemlerinin geliştirilmesinde kullanılmasıyla ortaya yenilikçi ürünlerin çıkacağını söyledi. Bu yenilikçi ürünlerin Gemlik’teki TOGG Fabrikası başta olmak üzere, yerli ve yabancı ortaklı birçok firmada kullanılabileceğinin altını çizen Yıldız; “Projemiz ve bu projeden elde edeceğimiz çıktıların ülkemize, üniversitelerimize, bizlerle işbirliği yapan özel sektör temsilcilerine ve tüm paydaşlara yararlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’ın yaptığı proje ekibinde Bursa Teknik Üniversitesi’nden de araştırmacı olarak Prof. Dr. Hüseyin Lekesiz yer alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Nis-2023]

Haber Görüntüleme : 2.106 - 0