Erasmus Değişim Programı’nda işbirliği alanı genişlemeye devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) Erasmus Değişim Programı kapsamındaki kurumsal staj anlaşmalarına Almanya’dan bir mimarlık ofisi eklendi.

BUÜ’nün uluslararasılaşma stratejik planı çerçevesinde öğrenci hareketliliği kapsamında çeşitliliğin ve değişime katılan öğrencilerin sayısının arttırılması konusunda çalışmalar devam ediyor. Bu doğrultuda lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik ikili Erasmus staj hareketliliği anlaşmalarının sayısı da arttırılıyor.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’nün, 2022 yılında Almanya’daki Jena Üniversitesi Hastanesi’yle yaptığı düzenli Erasmus staj hareketliliğine yönelik prensip anlaşmasından sonra yine Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunan ve Almanya’nın ödüllü projelerine imza atan Matthias Bauer Associates (MBA/S) mimarlık ofisi ile anlaşmaya varıldı. 2023 Mart ayında BUÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi M. Ozan Aşık’ın Almanya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında staj performans değerlendirmesi ve kurumsal işbirliği inşa etmek üzere MBA/S mimarlık ofisine ziyaretinin ardından, ofisin baş mimarı Matthias Bauer ile 12.04.2023 tarihinde Dr. M. Ozan Aşık ve Mimarlık Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Figen Kıvılcım Çorakbaş’ın katıldığı bir çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda BUÜ Mimarlık Fakültesi ile MBA/S arasında ikili iş birliğinin temelleri atıldı ve Erasmus Değişim Programı kapsamında her yıl düzenli olarak staj yapmak üzere Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin MBA/S’e gönderilmesi konuşuldu. Toplantı sonunda, lisansüstü seviyede olmak üzere Mimarlık Fakültesi’nden bir öğrencinin her yıl, Erasmus staj hareketliliğine başvurup seçilmesi kaydıyla, 6 ay boyunca MBA/S ofisinde staj yapması konusunda prensipte anlaşma sağlandı.

Dr. Aşık, staj hareketliliğine yönelik öğrencilerden yüksek sayıda talep aldıklarını belirtti. Avrupa’daki üniversite ve firmalarla Erasmus staj hareketliliğine yönelik iş birliklerinin artması yönünde çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Aşık, BUÜ’nün akademik ve bilimsel gelişimine olduğu kadar uluslararasılaşmasına da katkı sunması bakımından memnuniyet verici bir gelişme olarak gördüklerini belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Nis-2023]

Haber Görüntüleme : 1.274 - 12