Uludag Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi'nin 39. kurulus yildönümü etkinlikleri kapsaminda ‘Farkli Gözlerden Klinisyen Hekimlik’ paneli düzenlendi. Ünlü isimlerin de konuk oldugu panelde veteriner hekimlik meslegi degisik bakis açilari ile irdelendi.
Organizasyonun ilk gün açilisinda Veteriner Fakültesi alaninda Süt Kupasi Kosusu, Spor Bilimler Fakültesi Halk Danslari Toplulugu'nun gösterisi ve yemek ikrami yapildi. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinligin ikinci gün açilisi Anadolu’da Nesli Tükenen Hayvanlar Sergisi ile yapildi. UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinin resmettigi ve bir zamanlar Anadolu topraklarinda yasayan hayvanlarin sergisi katilimcilar tarafindan büyük ilgi gördü. Serginin ardindan Sinema ve Tiyatro Sanatçisi Begüm Kütük, Veteriner Hekim Sükrü Çobanoglu, Köpek Egitmeni Ali Yesilirmak ve Yeteneksizsiniz Türkiye Yarismasi Sampiyonu köpek Max’in konuk oldugu panele geçildi.
ILKELERINIZDEN ASLA TAVIZ VERMEYIN
UÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Ebru Yalçin'in moderatörlügünü yaptigi panelde konusan Veteriner Hekim Sükrü Çobanoglu, klinisyen olmak isteyen ögrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Hayvan sevgisi, hayvan sahibi empatisi ve mesleki ahlak konularindan asla taviz verilmemesi gerektigini vurgulayan Hekim Çobanoglu, hasta sahibinin anlayacagi dilden konusulmasi gerektiginin altini çizdi. Çobanoglu ayrica Uludag Üniversitesi’nden mezun oldugunu için de onur duydugunu söyledi.
MESLEGINIZI SEVEREK YAPIN
Oyuncu Begüm Kütük ise sahip oldugu hayvanin hastaligi sürecinde yasadigi olaylar nedeniyle bir dönem veteriner hekimlere olumsuz yaklastigini belirtti. Aileden gelen bir hayvan sevgisine sahip oldugunu aktaran Begüm Kütük; “Baktiginiz zaman ben hayvanlar ile hayatini geçirmis biriyim. Son yasadigim olayda, evladim gibi gördügüm kedimi maalesef veteriner hatasi yüzünden kaybettim. Benim buradan veteriner hekim adayi ögrenci arkadaslarima tavsiyem lütfen ilgilendiginiz hayvana bir teshis koymadan onu geri göndermeyin. Lütfen mesleginizi severek yapin. Karsinizdakinin de bir cani oldugunu, sahibinin onu aileden biri gibi gördügünü unutmayin” diye konustu.
EGITIMDE BASARI ÖNCELIK SIRASINA GÖRE YÜKSELIYOR
Köpek Egitmeni Ali Yesilirmak de 22 yildir bu isi yaptigini ve veteriner hekimler ile is anlaminda ortak yönlerinin bulundugunu söyledi. Disaridan bir gözle baktigi zaman kendi sorumlulugunun köpek sahibine degil, köpege karsi oldugunu vurgulayan Ali Yesilirmak; “Ilk önce hayvana karsi sorumluyum, hayvan sahibi ikinci sirada geliyor. Bizim egitimlerimizde eger öncelikler sasarsa basari orani da o derece düsüyor. Her zaman iyi seylerle karsilasmiyoruz. Farkli durumlar ve insanlar ile karsilasiyoruz. Ancak burada benim geldigim nokta itibariyle artik seçme sansim var. Sizin ise mesleginiz dolayisiyla seçme sansiniz hiçbir zaman olmayacak. O yüzden yapacaginiz isi sevmek ve meslek etigini korumak zorundasiniz” seklinde konustu.
YETENEKSIZSINIZ MAX’TEN ÖGRENCILERE ÖZEL GÖSTERI
Konusmalarin ardindan Ali Yesilirmak, Yeteneksizsiniz Sampiyonu Max ile katilimcilar için kisa bir gösteri yapti. Panelin sonunda katilimcilar ögrencilerle birlikte hatira özçekimi yapti.
Uludag Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ülgen Günay, panele katilan konusmacilar için özel hazirlanan tablolarini hediye etti.