Uludag Üniversitesi Harmancik Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi ögrencileri, 15. Uluslararasi Mutfak Günleri yarismasindan 2 gümüs, 5 bronz madalya ile döndü.
Istanbul’da düzenlenen ve 25 ülkeden 400’ü yabanci olmak üzere toplam 2000 asçinin 70 kategoride yaristigi 15. Uluslararasi Mutfak Günleri yarismasinda, Harmancik Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi ögrencileri Aydinel Berk Anlar, Onur Erdem, Tolunay Çetin, Hidir Yesil, Oguzcan Sekitarla, Hakki Semih Yurdagelen ve Hakan Arslan katildiklari yarismalarda toplam 7 madalya kazandi.
NELER PISIRDILER?
Yarismaya Ögretim Görevlisi Yilmaz Sever önderliginde hazirlanan ögrencilerden Aydinel Berk Anlar, 25’i yabanci 100 juri üyesinin yaptigi degerlendirmeler sonunda Balik kategorisinde “Noodle yataginda karides soslu somon”la; Onur Erdem ise “Firik pilavi yataginda balli soslu somon”la gümüs madalyaya layik görüldü.
Modern Türk mutfagi dalinda, “Dereotlu ve besamelli baby patlican bayildi”, “Deniz börülcesi yataginda biber soslu bonfile” ve “Meyve soslu cennet helvasi” yaparak yarisan Oguzcan Sekitarla, Hakki Semih Yurdagelen ve Hakan Arslan’dan olusan ekip ise bronz madalya almaya hak kazandi.
Ögrencilerden Tolunay Çetin, tatli kategorisinde “Antep fistikli irmik helvasi ve çikolatali incir tatlisi”yla; Hidir Yesil ise pizza kategorisinde “Keçi peynirli ve halapenyo biberli ve ananasli pizza”yla bronz madalya getirdi.
Madalya kazanan ögrenciler, yarismanin kendileri için büyük bir deneyim oldugunu, ayni zamanda sektörü tanima firsati verdigini belirterek, kendilerine bu firsati yaratan Uludag Üniversitesi yönetimine, Harmancik Belediyesi’ne ve Emek Yag Sanayiine tesekkür etti.