Uludag Üniversitesi Ögrenci Topluluklari tarafindan 3 farki temada organize edilen festivaller açilis töreni ile basladi.
Kültür-sanat, çevre ve spor kategorilerinde birçok etkinligi barindiran Ögrenci Topluluklari Festivalleri’nin açilis törenine Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Bursa Büyüksehir Baskanvekili Abdülkadir Karlik, UÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Eray Alper, rektör danismanlari, idari ve akademik personel ile ögrenciler katildi.
SENLIKLERI ZENGINLESTIREREK, FESTIVAL HAVASINA DÖNÜSTÜRDÜK
Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dün gerçeklestirilen törende yaptigi konusmada daha önce bahar senlikleri olarak düzenlenen etkinlikleri ögrenci topluluklariyla birlikte daha da zenginlestirerek festival havasina dönüstürdüklerini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Ulcay “Dünyanin önde gelen üniversitelerine baktiginizda senlik ya da festivaller daha güzel olarak ögrenci topluluklari tarafindan organize ediliyor. Festival, etkinlik ya da senlikler ögrencilerimizi sosyallestirilen yarinlara da hazirliyor. Bu yil sportif, kültürel, bilimsel ve sosyal aktivitelerle zengin bir festival programi planlandi. Ögrencilerimizin talep ve önerileriyle etkinliklerimiz 3 farkli temada sekillendi. Üniversitemizde 2 bin 500 yabanci ögrencimiz var. Gelecek yil onlarin temsil ettikleri kültürel ögeleri de festivalimize dahil etmeyi hedefliyoruz. Böylelikle üniversitemizde daha renkli bir mozaik insa edebiliriz. Yönetim olarak, kaynaklarimizi ögrencilerimiz için kullanmaya devam edecegiz” dedi.
Törende konusan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, festivalde olmaktan duydugu memnuniyeti ifade ederek “Uludag Üniversitesini 3.Nesil üniversite sloganiyla yola çiktiklari için tebrik ediyor ve basarilar diliyorum. Girne Üniversitesi 30 yillik bir geçmise sahip, ayni Uludag Üniversitesi gibi köklü bir üniversite, bu sebeple Uludag Üniversitesi ile ortak projeler yapmayi hedefliyoruz” dedi.
Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Abdülkadir Karlik da, Uludag Üniversitesi ögrenci festivalinin hayirli olmasi temennisinde bulunarak “Uludag Üniversitesi ve Bursa Büyüksehir Belediyesi ortak akilla hareket ediyor. Böyle olunca hem Bursa hem de üniversitemiz kazaniyor” diye konustu.
Açilis konusmalarinin ardindan, sahne alan akrobatik basketbol ekibi Karizma Show’un gösterisi izleyenlere heyecanli anlar yasatti.
Söylesiler, spor karsilasmalari, oyunlar, yarismalar, gösteriler ve müzik dinletilerinin yer aldigi festival, 14 Mayis Cumartesi günü sona erecek. Festivalde tüm etkinlikler ve oyunlardan ögrenciler ve çalisanlar ücretsiz yararlanabilecek.