Haber

4.03.2019 14:08:42

TUSAS’in Istanbul disindaki ilk Ar-Ge Merkezi Bursa’da açildi

 

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii’nin (TUSAS) Istanbul ve Ankara’daki merkezi disinda ilk kez Bursa’da hayata geçirdigi Ar-Ge Merkezi, Bursa Uludag Üniversitesi’nde (BUÜ) açildi. Ilk etapta 24 mühendislik ögrencisinin stajyer olarak egitim gördügü merkezde savunma, havacilik ve uzay sanayii alaninda gelecegin uzmanlari yetistirilecek. Çalismalari begenilen ögrenciler stajlarinin ardindan TUSAS’ta çalisma imkâni yakalayacak.

ULUTEK Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen açilis töreninde TUSAS Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Oguz Borat, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, TUSAS Strateji ve Teknoloji Yönetim Baskani Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanik, BEBKA Genel Sekreteri Ismail Gerim, BUÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Asli Hockenberger, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Eray Alper ve Prof. Dr. Atakan Avci, BTÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hamdi Ögüt, BUTEKOM Genel Müdürü ve BASTEC Baskani Dr. Mustafa Hatipoglu TUSAS BUÜ Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, akademisyenler, kent sanayicileri ve TUSAS BUÜ Ar-Ge Merkezi’nde egitim görecek strajyer mühendisler hazir bulundu.

BURSA, BU MERKEZIN ARKASINDA DURACAK

Törende konusan TUSAS Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Oguz Borat, yüksek teknolojili katma deger saglayan tüm ürünlerin bilimsel çalisma sartindan geçtigine isaret etti. Üniversitelerin ve teknoparklarin ciddi bilimsel çalismalara imza attigini söyleyen Prof. Dr. Oguz Borat, bu kurumlara ayrilan kaynaklarin daha da yukarilara çekilmesi gerektigini kaydetti. Görükle Kampüsü’nde açilan Ar-Ge Merkezi’ne Bursa Uludag Üniversitesi’nin, Bursa Teknik Üniversitesi’nin ve Yalova Üniversitesi’nin bilimsel katkilar saglayacagini belirten Borat; “Bursa gibi sanayisi ve hizmet sektörü çok gelismis olan bir kentin bu merkezin arkasinda duracagina inaniyorum ve bu beni sevindiriyor. Bizler de kurum olarak Bursa’dan çok sayida sanayi merkezi ile isbirligi içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Gerek kent sanayicilerinin gerekse de bu üniversitelerin katkilari ile buradaki merkezimizin büyük çalismalara imza atacagina inaniyorum. Yakin zamanda da insallah buradaki projelerin sonuçlarini görecegiz. TUSAS benzeri kurumlar bilimsel yapi temelli çalistigi için üniversiteler ile sürekli dirsek temasindadir. Bursa Uludag Üniversitesi’nde açtigimiz bu merkezin de kurumumuza çok büyük hizmetler saglayacagina inancim tamdir” diye konustu.

MILLI KALKINMA HAMLESI IÇIN EN ÖNEMLI GIRISIM; AR-GE MERKEZI KURMAK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise üniversitelerin Türkiye’nin milli kalkinma hamlesine en yüksek katkiyi saglamak için gayret göstermesi gerektigini vurguladi. BUÜ olarak Türkiye’nin içerisinde bulundugu degisimi iyi okuduklarini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “3. Nesil Üniversite vizyonuyla kamu ve özel sektör basta olmak üzere, toplumun tüm dinamikleri ile sürdürülebilirligi ve verimliligi esas alan isbirliklerini hayata geçirdik. Savunma Sanayii Baskanligimiz ile 2016 yilinda baslattigimiz proje kapsaminda savunma sanayisi sektörüne nitelikli ve yetismis arastirmaci ve personel saglanmasi için ortak çalismalarimiz sürüyor. Türkiye’nin son dönemde yakaladigi teknolojik atilimlara önderlik eden kurumlarin basinda gelen TUSAS da bu alandaki projelerimizde en önemli paydaslarimiz arasindadir. Bursa Uludag Üniversitesi olarak BTSO ve Büyüksehir Belediyemiz ile kurdugumuz Teknoparkimizda TUSAS’in kurdugu Ar-Ge Merkezi bu isbirliginin en somut ve anlamli adimlarindan biridir. Bugün açtigimiz merkezimizi Arastirma Vadisi projemiz kapsaminda önümüzdeki yillarda daha da büyük bir alana yayacagiz. TUSAS Ar-Ge Merkezi için bin metrekarelik bir çalisma alani üniversite olarak tahsis ettik. Kurum en kisa sürede bu alanda güzel bir yer olusturacak ve çalismalarina devam edecek” dedi.

Günümüzde asil maharetin teknolojiye uyum saglamakta degil, teknoloji üretmekte oldugunun altini çizen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Bu merkezin önümüzdeki yillarda kabuk degistirecegini gördügümüz otomotiv ve makine sektörüne önemli hizmetler verecegini de düsünüyoruz. Türkiye’deki bu iki sektörün altyapi imkani bakiminda hizlica uzay, havacilik ve savunma sanayiine dönüsmesinin mümkün oldugunu düsünüyorum. Gelecegi yakalamak adina özellikle Bursa’mizda yapilacak sektörel dönüsüm hamlesinde TUSAS Ar-Ge Merkezi’nin ciddi katkilar sunacagina inaniyorum. Bu firmalarimizin dönüsümlerini gerçeklestirecek kalifiye mühendis ihtiyaci için açilan merkezin bir sans oldugunu düsünüyorum. Birlikte çalismamiz gerekiyor” seklinde konustu.

BAGIMSIZLIK MÜCADELESINDE HEP BIRLIKTE ÇALISACAGIZ

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de Bursa’ya çok önemli bir merkez kazandirdiklari için BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve TUSAS yöneticilerine tesekkür etti. Kurulan merkezlerin çalisabilmesi için ihtiyaç duyulan en önemli faktörün insan kaynagi olduguna isaret eden Prof. Dr. Arif Karademir; “Ögrenci ve akademisyen anlaminda bizler de Bursa Teknik Üniversitesi olarak Uludag Üniversitesi’yle beraber elimizden gelen katkilari vermeye her zaman haziriz. Insallah hep beraber, bagimsizlik savasinda mesafeler aliriz” dedi.

GÜÇLÜ TÜRKIYE IÇIN BILGI TEKNOLOJISI SART

TUSAS Strateji ve Teknoloji Yönetim Baskani Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Uludag Üniversitesi ile yapilacak önemli çalismalar için açilan Ar-Ge Merkezi’ni ilk adim olarak gördüklerini aktardi. Dünyanin artik bilgi çaginda yasadiginin altini çizen Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, güçlü bir Türkiye için teknoloji alaninda bilgi sahibi bir toplum yetistirmenin çok önemli oldugunu belirtti. TUSAS BUÜ Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu ise törende yaptigi konusmasinda açilan merkezin yapacagi çalismalar hakkinda genel bilgiler verdi. Merkez Müdürü Fidanboylu, Ar-Ge Merkezi’nde ilk etapta 24 stajyer mühendisin egitim alacagini, bu rakamin gelecek yillarda daha da artacagini söyledi. Fidanboylu, stajyerlerin begenilmeleri halinde TUSAS bünyesinde personel olarak ise baslayabileceginin de müjdesini verdi.

Konusmalarin ardindan TUSAS BUÜ Ar-Ge Merkezi’nin açilis kurdelesi kesildi. Törenin sonunda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Ar-Ge Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, misafirlere merkezi gezdirerek yapilacak çalismalar hakkinda bilgiler verdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 5332
Eklenme Tarihi: 1.06.2026
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş