Haber

12.12.2017 13:03:00

Rektör Yardimcisi Yüce; Filistin, Türk milleti için kutsal bir davadir

 

Kudüs’ün herhangi bir siyasi beklentiye alet edilemeyecegini vurgulayan Uludag Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Yüce; “Türk milleti için Filistin ve Kudüs kutsal bir davadir. O bölgenin tüm semavi dinler için özel önemi vardir. O yüzden siyaset üstü tutulmasi gerekmektedir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanligi ile Bursa Valiligi tarafindan organize edilen Filistin Kültür Günleri etkinligi Uludag Üniversitesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirildi. Etkinlik kapsaminda Filistinli arastirmaci ve yazarlarin katildigi ‘Kudüs Tarihi’ konulu bir de panel düzenlendi. Bursa Vali Yardimcisi Yunus Fatih Kadioglu, UÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Prof. Dr. Asli Hockenberger ile Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’nin hazir bulundugu etkinlige Kültür ve Turizm Bakanligi, Bursa Valiligi ve Filistin Devleti’nin temsilcilerinin yani sira akademisyenler ve ögrenciler de ilgi gösterdi.

ADALET GELMEDEN BÖLGEDE BARIS OLMAYACAK

Filistin Kültür Günleri’nin açilis töreninde konusan Vali Yardimcisi Yunus Fatih Kadioglu, Yahudilerin Filistin bölgesinde bir devlet kurmayi Osmanli Devleti’nin yikilmasindan önce planladigini söyledi. Osmanli Devleti döneminde bölgede tüm halklarin huzur ve mutluluk içerisinde yasadigina isaret eden Vali Yardimcisi Kadioglu; “Filistin Devleti, o dönem Osmanli’ya bagli bir sancakti. Sadece 100 asker ile güvenligi saglanabiliyordu. Bugün o bölgede toplar, tanklar ve tüfekler var ama güvenlik yok. Filistinli kardeslerimizin haklari verilmedigi müddetçe de bu güvenlik ve barisi saglamak mümkün olmayacaktir. Ne zaman adaletli bir baris bölgeye getirilirse o zaman bölgedeki insanlar huzuru yakalayabileceklerdir” diye konustu.

KUDÜS BU MILLETIN BAM TELIDIR, DOKUNURSANIZ SESIMIZ ÇIKAR

Uludag Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Yüce ise konusmasinda Filistin’in Türk milleti için kutsal bir dava oldugunun altini çizdi. Türk milletinin, Filistinliler ile her zaman birlikte oldugunu kaydeden Rektör Yardimcisi Yüce; “Filistin, Islam dünyasinin kanayan bir yarasidir. Onlar ümmetin yetim çocuklaridir. Kudüs, bizim gönül cografyamizin merkezindedir. Bu milletin bam telinde yer almistir ve oraya dokunuldugu zaman bu milletten ses gelmesi çok normaldir. Kudüs denildigi zaman aklimiza Hz. Ömer gelir, Selahaddin Eyyubi gelir. Onlarin emanetidir. Yine aklimiza Sultan Abdülhamit gelir. Kudüs bizlere Abdülhamit’in vasiyetidir. Kudüs, bizim milletimiz için büyük bir anlam tasir. Üstelik sadece bizim için degil, semavi tüm dinler de Kudüs’ün özel bir yeri vardir. Bu nedenle Kudüs’ün özel bir statüde olmasi ve siyaset üstü tutulmasi gerekmektedir” seklinde konustu.

Açilis töreninin ardindan Filistinli arastirmaci ve gazeteciler Halit Tüfekçi, Nasir El Rifçi ve Cihad Saleh’in konusmaci olarak yer aldigi ‘Kudüs Tarihi’ isimli sempozyum gerçeklestirildi. Konusmacilar, Kudüs’ün tarihsel gelisimi ve degisimi konusunda bildirilerini sundu.



Bilgi

Okunma Sayısı: 3065
Eklenme Tarihi: 12.12.2017 13:03:00
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş