Haber

25.02.2019 11:24:23

Genç Çiftçi Akademisi ilk mezunlarini verdi

 

Tarim ve hayvancilik sektöründe bilinçli çiftçiler yetistirmek amaciyla Bursa’da da baslatilan Genç Çiftçi Akademisi’nin Bursa Uludag Üniversitesi’ndeki ilk dönemi tamamlandi. Mezunlar diplomalarini alirken, yeni dönem ögrencileri de egitimlere baslamanin heyecanini yasadi.

Ziraat Bankasi tarafindan Türkiye’nin farkli illerinde baslatilan Genç Çiftçi Akademisi’nin Bursa Uludag Üniversitesi ile yürütülen ilk etabi tamamlandi. Tarimsal faaliyetlerde bulunmak isteyen 18-30 yas arasinda gençlere verilen 5 haftalik teorik ve 2 haftalik pratik egitimlerden olusan kursun ilk etabini basari ile tamamlayan gençler sertifikalarini BUÜ Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ugur Bilgili, Ziraat Bankasi Tarim Politikalari Bölüm Baskani Ferhat Pismaf ve BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Baskani ve Süt Hayvanciligi Egitim Koordinatörü Prof. Dr. Ibrahim Ak’in elinden aldi.

BILGILER YATIRIMA DÖNÜSECEK

Törende konusan Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ugur Bilgili, ögrencilerin ilk basladiklarinda gözlerinde bir kaygi gördügünü belirtti. Türkiye’nin en büyük bankasinin gençler için büyük bir olanak tanidigina isaret eden Dekan Prof. Dr. Ugur Bilgili; “Bu kursu iyi degerlendiren gençlerimiz için ciddi bir firsat kapisinin açildigini düsünüyorum. Gençlerin edindikleri bilgilerle yatirim yapma veya yatirimlarini büyütme sanslari olacak. Ben buradan sertifika alan gençlerin birçogunun da hayvancilik ve tarim sektöründe yatirim yapacaklarini ve basarili olacaklarina inaniyorum. Yeni dönem için burada bulunan arkadaslara da simdiden basarilar diliyorum. Bol bol soru sorarak ve ögrenerek verimli bir kurs dönemi geçireceklerine inaniyorum” diye konustu.

GENÇ NÜFUSU TARIM SEKTÖRÜNE YÖNLENDIRMEK GEREKIYOR

Ziraat Bankasi Tarim Politikalari Bölüm Baskani Ferhat Pismaf ise konusmasinda Genç Çiftçi Akademisi’nin Türkiye’nin farkli illerinde devam ettigine vurgu yapti. Ülke tariminin gelecegini gençlerin kuracagina inandiklarini kaydeden Ferhat Pismaf; “Dünyada nüfus yaslaniyor. Oysa Türkiye nüfusu genç. 31,5 civarinda ortalama bir yas var ancak tarim sektöründe yas ortalamasi 52’ye çikti. Bu sektörün giderek yaslandigini gösteriyor. Bizim ülke olarak mutlaka genç nüfusumuzu biran önce bu sektöre kanalize etmemiz gerekiyor. Ziraat Bankasi olarak baslattigimiz bu proje ile gençlerimizi hem tarim sektörüne kazandirarak yeni ufuklar açmalarini istiyoruz hem de tarim sektörünün yenilikçilige açik olan gençler tarafindan istenilen seviyelere getirilmesi için çaba gösteriyoruz. 7 hafta boyunca devam eden kurslarimizi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan gençlerimizi tebrik ediyor, yeni dönem için seçilen ve bugün baslayacak olan arkadaslarimiza da simdiden basarilar diliyorum” dedi.

GENÇLER BU EGITIMLERIN DEGERINI BILECEKTIR

BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Baskani ve Süt Hayvanciligi Egitim Koordinatörü Prof. Dr. Ibrahim Ak da Ziraat Bankasi tarafindan baslatilan projeyi fakülte olarak çok önemsedikleri söyledi. Tarimda sürekliligin ve gelistirilmenin gençlere bagli oldugunun altini çizen Prof. Dr. Ibrahim Ak; “Tarimda sürdürülebilirlik gençlere baglidir. O nedenle bu islere ilgi duyan, bu alanda devam edecek gençlerle bu isin sürdürülebilirligi var. Yurt disinda oldugu gibi Türkiye’de de bu egitimlerin baslatilmasinin son derece önemli oldugunu düsünüyorum. Gençler bu egitimlerin degerini bilmelidir. Bu standartta ve süre olarak verilen egitimler ülkemizde yok denecek kadar azdir. Insallah ülkemiz için ve gençlerimiz için egitimlerin çok yararli olacagina inaniyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan kursu basariyla tamamlayan ögrencilere sertifikalari takdim edildi. Törenin son kisminda proje yöneticileri, mezunlar ve yeni ögrenciler hep birlikte hatira fotografi çektirdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 3147
Eklenme Tarihi: 25.02.2019 11:24:23
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş