Haber

16.03.2016 15:46:05

Evlerimizi degil, sehirleri isitiyoruz

 

Enerji Verimliligi Dernegi (ENVERDER) Bursa Subesi Baskani Dr. Mustafa Uysal, yapilmayan veya yanlis yapilan yalitim sistemleri nedeniyle insanlarin evlerini isitmakta zorlandiklarini vurgulayarak, “Gerçek yalitim olmadigi için evimizin pencere, kapi ve diger bölümlerinden isi hizla disari yayiliyor. Böylelikle evimizi degil, sehirleri isitiyoruz” dedi.

Uludag Üniversitesi V. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsaminda düzenlenen Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Enerji Paneli, UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi. Yard. Doç. Dr. Erhan Pulat’in moderatörlügünü üstlendigi panele Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) Enerji Enstitüsü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Durmayaz, Enerji Verimliligi Dernegi (ENVERDER) Bursa Subesi Baskani Dr. Mustafa Uysal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Yenilenebilir Enerji Uzmani Ali Bülent Kapci ve Tunçmatik A.S. Genel Müdürü Mehmet Özer konusmaci olarak katildi.

DOGRU YALITIM ENERJI TÜKETIM ORANLARINI DÜSÜRÜR

Panelin ilk konusmacini ENVERDER Bursa Subesi Baskani Dr. Mustafa Uysal yapti. Vatandaslarin isi yalitimi konusunda hassas davranmadigini belirten Dr. Mustafa Uysal, evlerdeki yalitim eksikliginin yüksek faturalari da beraberinde getirdigini kaydetti. Uysal, “Hiç yapilmamis ya da yanlis yapilmis yalitim, yüksek fatura ve isinmayan ev demektir. Siz evinizi isitmaya çalistikça kombiyi daha çok açacaksiniz, faturalariniz da ona göre yükselecek. Gerçek yalitim olmadigi için evinizin pencere, kapi ve diger bölümlerinden isi hizla disari yayiliyor. Böylelikle evimizi degil, sehirleri isitiyoruz. Dogru yalitim, hem isinin çok iyi korundugu bir evde oturmanizi saglar hem de faturalari düsürür. Biz enerjiyi disaridan alan bir milletiz. Enerji maliyetlerimizin düsürülmesine de yalitimlarin büyük katkisi olacaktir” diye konustu.

 DOGRU UYGULANIRSA NÜKLEER ENERJIYE IHTIYACIMIZ VAR

Panelde konusan ITÜ Enerji Enstitüsü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Durmayaz da dogru tesis edilmesi ve uygulanmasi durumunda Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyaci oldugunu söyledi. Türkiye’de yapimina baslanan ve önümüzdeki yillarda açilmasi planlanan ilk nükleer tesis olan Akkuyu’nun yani sira Sinop ve Igneada’da da nükleer tesislerin kurulmasi için girisimlerin baslatildigini açiklayan Prof. Dr. Ahmet Durmayaz, “Eger dogru uygulanirsa en güçlü ve en çok enerji nükleerden saglanir. Dogru tesis, kaliteli teçhizat ve zamaninda bakim ile nükleer bize ciddi bir getiri saglayacaktir. Mutlaka nükleer olsun demiyorum ama daha iyisi olmadigi için Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Füzyon enerjisi gelecegin enerjisi olarak görülüyor. Bu enerji tipinin alt yapisi da nükleer enerji tesislerinden geçiyor. Türkiye’nin bu dönemde nükleer enerjiye yönelmesinin sebebi ileride füzyon teknolojisine geçmek olabilir” seklinde konustu.

Konusmacilardan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Yenilenebilir Enerji Uzmani Ali Bülent Kapci’nin yenilenebilir enerjiye Türkiye’deki genel bakis üzerine hazirladigi sunumu katilimcilar ile paylastigi panelin son konusmacisi ise günes enerji panelleri konusunda çalisan Tunçmatik A.S.’nin Genel Müdürü Mehmet Özer oldu.

Panelistlerin konusmalarinin ardindan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, katilimcilara tesekkür belgesi ve plaket hediye etti. 



Bilgi

Okunma Sayısı: 3698
Eklenme Tarihi: 16.03.2016 15:46:05
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş