Haber

21.08.2015 17:30:25

Bursaspor'a akademik destek

Bursaspor’a Üniversite’den akademik destek

Uludag Üniversitesi, bilgi birikimi ve deneyimi ile Bursaspor’a saglik, egitim ve spor alaninda destek vermek üzere isbirligi protokolü imzaladi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Bursaspor Kulübü Baskani Recep  Bölükbasi’nin imzaladigi çerçeve protokol, ileride daha da genisletilecek.

Bursaspor Kulübü Baskan Recep Bölükbasi, Uludag Üniversitesi ile yaptiklari isbirliginin çerçeve niteliginde oldugunu, ihtiyaç duydukça alt basliklarla daha da genisletilebilecegini söyledi. Bölükbasi, yakin zamanda Sporcu Saglik Merkezi açmayi planladiklarini, burada Uludag Üniversitesi’nden alacaklari destegin çok önemli oldugunu vurgulayarak “Bu protokolün Bursaspor ile Uludag Üniversitesine hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, imzalanan protokolün diger kent dinamikleriyle imzaladiklarindan çok farkli oldugunu vurgulayarak, “Çünkü ben bir Bursa çocuguyum ve Bursasporluyum.  Bu isbirligi protokolünü imzalamak bana nasip oldugu için sükrediyorum” diye konustu. Bursaspor’un spordaki basariyi ulusal ve uluslararasi alana tasiyan önemli bir Bursa markasi, Uludag Üniversitesi’nin de Bursa’nin bir markasi oldugunu belirten Rektör Ulcay, “Bursa’nin tüm güzelliklerini ortaya çikaran iki kurumun isbirliginin pozitif bir sinerji yaratacagina inaniyorum. Burada sadece profesyonel kulüple isbirliginden söz etmiyorum; 700 sporcuyu barindiran bir altyapiya sahip Bursaspor’a destek vermekten söz ediyorum. Bunun uzun vadede sonuçlar verecegini biliyorum. Ama sabirla çalisacagiz.  Bursaspor’un sektöre farkli elemanlar seçmesine, yönlendirmesine, sportif, tibbi ve biyolojik olarak yaklasip antrenör ve teknik adamlarina destek olmaya gayret edecegiz. Bu isbirligi üniversitemizdeki genç arkadaslarimiza da heyecan getirecektir.  Uludag Üniversitesi, 65 kisilik büyük ailesiyle Bursaspor’a da heyecan getirecek” dedi.

PROTOKOL KAPSAMI

Protokole göre, Uludag Üniversitesinde görevli ögretim elemanlari tarafindan Bursaspor’un antrenörlerine ve sporcularina verilecek egitim seminerlerinin ve programlarinin yaninda laboratuvar, kütüphane, Spor Bilimleri Fakültesi tesislerinden yararlanilmasi, Bursaspor’un tüm branslarindaki sporcularinin tetkik/tedavilerinin Spor Hekimligi Ana Bilim Dali tarafindan karsilikli isbirligi çerçevesinde yapilmasi, Bursaspor tesislerinin ve antrenmanlarinin Uludag Üniversitesi ögrencilerine belirli sayida ve program dahilinde egitim amaçli olarak açilmasi, olusturulacak laboratuvarlar çerçevesinde Bursa ili ve çevresinde yetenek seçimi çalismalari ile sportif projelerin ortaklasa yürütülmesi, tespit edilen yeteneklere bilimsel antrenman ve psikolojik performans destegi saglanarak (Bursaspor sporculari ve antrenörleri dahil olmak üzere) Bursa ve ülke sporuna kazandirilmasini, spora yönelik etkinliklerde yer almayi, bu etkinliklerde Bursaspor sporculari ve antrenörlerinin belirli program ve planlama dahilinde aktif katilimlarini içeriyor.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertugrul Saglam ve Kulüp Baskani Recep Bölükbasi protokolün imzalanmasinin ardindan Uludag Üniversitesi Rektörü Ulcay ve beraberindeki akademisyenlere Özlüce Tesislerini gezdirerek bilgi verdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 3012
Eklenme Tarihi: 21.08.2015 17:30:25
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş