Uludag Üniversitesi Harmancik Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi ögrencileri, 16. Istanbul Uluslararasi Mutfak Günleri yarismasindan madalyalarla döndü. Ögrenciler, yaristiklari kategorilerde 1 altin, 6 gümüs ve 4 bronz madalya getirdi.
Istanbul’da 21-26 Subat 2018 tarihleri arasinda düzenlenen 25 ülkeden 400’ü yabanci olmak üzere toplam 2000 yarismaci asçinin 70 kategoride yaristigi yarismaya, Harmancik Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi Ögretim Görevlisi Yilmaz Sever önderliginde katilan ögrenciler, 25’i yabanci 100 kisiden olusan jüri önünde yaptiklari yemeklerle 1 altin, 6 gümüs, 4 bronz madalyaya layik görüldü.
Restoran Tatli Tabagi Kategorisinde Çikolatali Milföy ile Özcan Öztürk altin, Panna Paradise ile Nur Sena AKYOL gümüs; Makarna Kategorisinde Deniz Mahsullü Raviolli ile Hakan ARSLAN gümüs madalya aldi. Harmancik MYO’lu genç asçilar, ekip olarak da Yilin En Iyi Üniversitesi Ekip Yarismasinda Et Tartar, Gömlek Yagina Sarili Kuzu Fileto ve Cennet Limonu tatlisiyla gümüs madalyaya layik görüldü. Modern Türk Mutfagi Ekip kategorisinde yarisan ögrenciler Oguzcan Sekitarla, Hakan Arslan, Büsra Çolak ve Özcan Öztürk ise gümüs madalya almaya hak kazandi.
Ögrenciler ayrica, Modern Türk Mutfagi Ekip Yarismasinda da Enginar Sefasi, Begendili Mutancana ve Çikolatali Baklava ile bronz madalya kazandi. Modern Türk Mutfagi ekibinde Özcan Öztürk, Semih Erdem, Seyda Çiçek ve Hakan Arslan yaristi.