Bursa’da 60 yasindaki kimya ögretmeni Ercan Türker, okumaya doymuyor. Daha önce Gazi Üniversitesi Kimya Ögretmenligi ve Ege Üniversitesi Zootekni Bölümlerini bitiren Ercan Türker, son olarak Uludag Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni de bitirerek avukat olmaya hak kazandi. Ögretmenlik meslegini birakacagini söyleyen Ercan Türker, topluma faydali bir avukat olmak istiyor.
Meslegi nedeniyle ögrencileri sürekli sinavlara hazirladigini belirten Kimya Ögretmeni Türker, önceki gün Uludag Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile hukuk fakültesi diplomasina kavustu. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’in elinden diplomasini alan ve avukatlik yapmaya hak kazanan Türker, ilk is olarak Bursa Barosu’na da kaydini yaptirdi. Sinavlara hazirlanmayi bir yasam felsefesi olarak gördügünü belirten Türker, “60 yasindayim. Bugün üçüncü diplomami aldim. Ilk önce Gazi Üniversitesi Kimya Ögretmenligi Bölümü’nden mezun oldum. Daha sonra Ege Üniversitesi Zootekni Bölümü’nden mezun oldum. Suanda özel bir egitim kurumunda kimya ögretmenligi yapiyorum. Ögrenci olmak, egitimin içinde olmak hosuma gidiyor. Meslegim dolayisi ile ögrencilerle sürekli iç içeyim. Meslekte artik 40. yilimi dolduruyorum. Sürekli üniversiteye ögrenci hazirladigim için sinavlar benim bir parçam oldu. Ara sira onlarla birlikte ben de hazirlaniyorum ve sinavlara giriyorum. Kendimi sürekli hazir hissediyorum” diye konustu.
TOPLUMA FAYDALI BIR AVUKAT OLMAK ISTIYORUM
Ilk ögrencilik zamanlarinda sürekli terör olaylari oldugunu açiklayan Ercan Türker, “Gençligimde de azimliydim. Ancak o olaylardan dolayi ögrencilikten hiç zevk alamamistim. Simdi artik her sey çok daha kolaylasti. Ben de okumayi sevdigim ve egitimin içerisinde oldugum için imkân buldukça üniversite sinavlarina girdim. En sonunda da Uludag Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandim. Burayi da bitirdim. Simdilik ögretmenlik yapmayi düsünmüyorum. Bugünden sonra avukatlik yapacagim. Baroya kayit oldum. Artik ögretmenlik meslegini birakip avukat olarak meslek hayatima devam edecegim. Topluma ve çevreme faydali bir avukat olmak istiyorum. Firsat buldukça ögretmenlik meslegime de devam edecegim” dedi.
SINIF ARKADASLARINI KENDI EVINDE KAMPA ALDI
Hukuk fakültesinde kendisi ile birlikte egitim gören ancak okulu bitiremeyen arkadaslarina da yardimci oldugunu vurgulayan Türker, “Okulu bitiremeyen ögrenci arkadaslarimi ben kampa aldim. Onlara ders çalistirdim. 6-7 yillik olup da halen okuyan ögrenci arkadaslarimi ders çalistirdim. Böyle yaklasik 20 ögrenci arkadasimi benim gibi mezun ettim. Onlari kendi evime çagirdim. Orada hep birlikte ders çalistik. Bu sayede mezun olmayi basardilar. Bana hepsi okulda hocam diye sesleniyorlardi. Onlardan çok saygi gördüm. Ben de onlara elimden gelen destegi verdim. Hukuk Fakültesi dekanimiz bile beni gördügünde hocam nasilsin diye sesleniyordu. Çok güzel bir ortamda egitimimi tamamladim. Hocalarimizdan ve ögrenci arkadaslarimdan çok memnundum. Hepsine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.
ÇAY MOLALARINDA KENDISINDEN IZIN ISTIYORDUM
Esini diploma töreninde yalniz birakmayan Fatma Türker de kocasinin çalisma azminden son derece memnun oldugunu söyledi. Kendisi emekli olan Fatma Türker, kocasinin çaliskanligi artik bir yasam felsefesi haline getirdigini kaydetti. Kocasinin ders çalismayi çok sevdiginin altini çizen Fatma Türker, “Özellikle ders çalisma stili çok farkli. Inanilmaz derecede bir is disiplinine sahip. Ders çalisma stili çok farkli. Sürekli not tutar. Notlarini temize çeker. Ögrenci arkadaslarini da eve getirerek onlara hem ders çalistirdi hem de kendi ders çalisti. Ben aralarda çay bile getirmek için kendisinden izin isterdim. O derece disiplinliydi” diye konustu.
KIZINDAN ÖNCE MEZUN OLDU
Babasinin kendisinden önce mezun oldugunu aktaran ailenin küçük kizi Ege Nur Türker ise; “Balikesir Üniversitesi Müzik Ögretmenligi son sinif ögrencisiyim. Babam bizden önce mezun oldu. Abim de var. O da Osmangazi Üniversitesi’nde matematik ve bilgisayar bölümlerinde çift anadal egitimi aliyor. Babamin çalisma azmi ve disiplini bizlere de örnek oluyor. Kendisinden çok sey ögrendik ve ögrenmeye de devam edecegiz. Babam bizi çok mutlu etti. Hepimizden önce mezun oldu. Ders çalismayi seviyor ve bunu bir yasam felsefesi olarak görüyor” dedi.