BUÜ Fen Bilgisi Eğitimi Öğrencilerinin Projelerine TÜBİTAK desteği

BUÜ Eğitim Fakülteli Öğrencilerin Projelerine TÜBİTAK desteği

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Programa toplam 158 proje başvurusu yapan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencilerinin 103’ü destek almayı başardı.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçlarına göre en fazla başvuru yapan ve destek alan üniversiteler belli oldu. Başvuru yapan 197 üniversite içerisinde 27. sırada bulunan BUÜ, araştırma üniversiteleri arasında ise 11. sırada yer aldı. 2209-A kategorisinde toplam 158 başvuru yapan BUÜ’lü öğrencilerin 103 projesi kabul aldı.

2209-A kategorisinde destek kazanan projelerin 38’i Mühendislik Fakültesi’nden, 12’si Ziraat Fakültesi’nden, 9’u Eğitim Fakültesi’nden, 8’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden, 8’i Veteriner Fakültesi’nden, 4’ü Fen-Edebiyat Fakültesi’nden, 4’ü Tıp Fakültesi’nden, 1’i Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden, 1’i de Spor Bilimleri Fakültesi’nden geldi.

Eğitim Fakültesinden kabul alan 9 projenin 2’si Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalından.   Proje adları ve projeye katkı sağlayan öğretmen adaylarının isimleri şu şekildedir:

Ana Bilim Dalı

Katkı Sağlayan Öğretmen Adayları

Proje Danışmanı

Proje Adı

Fen Bilgisi Eğitimi ABD

Fatma Şevval HANEY (Yürütücü)
İrem CEYLAN
Beyza Nur YILMANKAYA

Doç. Dr. Dilek ZEREN ÖZER

Üniversite Öğrencilerinin Çevre Kirliliği Hakkındaki Görüşleri

Fen Bilgisi Eğitimi ABD

Dicle YENİ (Yürütücü)
Betül Seza TAN
Gözde TOPAL

Doç. Dr. Dilek ZEREN ÖZER

Fen Bilgisi Öğretmenlerinin Mesleki Adanmışlıkları Ve Bağlılıklarının İncelenmesi

Proje danışman hocamızı ve öğretmen adaylarımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Haber Tarihi : [26-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [186]