2023 Mezuniyet Sevinci
 2023 Mezuniyet Sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı Eğitim Öğretim Dönemi’nde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenledi. Törene katılan yüzlerce öğrenci mezun olmanın sevincini hep birlikte kep atarak kutladı.

BUÜ Görükle Kampüsü Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, akademisyenler, idari personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“MESLEĞİNİZİ YAPARKEN ADALETTEN AYRILMAYIN”

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, mezuniyete hak kazanan tüm öğrencileri ve onlara her anlamda destek veren ailelerini tebrik etti. Pandemi ve deprem gibi üzücü durumlara rağmen en iyi şekilde görevlerini yapmaya devam eden tüm akademisyenlere de şükranlarını ileten Prof. Dr. Zekeriyya Arı, öğretmenlik mesleğine adım atan mezunlara ise adaletten uzaklaşmamaları tavsiyesinde bulundu. Arı; “Öğrencilerimizin aldıkları eğitim, göreve başladıklarında onlara büyük kolaylıklar sağlayacak. Mesleğini en iyi şekilde yapacaklarına inandığım öğrencilerimizin, bu esnada adil olacaklarına ve görevlerinin bilinci ile hareket edeceklerine gönülden inanıyorum. Mezuniyet, hayatlarınızın en önemli dönüm noktasıdır. Daha çok çalışmak ve kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz. Hazıra konmadan, işimizi en iyi şekilde yapmaya odaklanmak temel hedefimiz olmalıdır. Mesleğimize tutku ile bağlı kalmalı, toplumdan kazandıklarınızı yine toplumun yararına kullanmaya devam etmenizi rica ediyorum. Mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilerimi tebrik ediyor, yeni hayatlarında da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

SORGULAYIN, ARAŞTIRIN VE ÖĞRENMEYE DEVAM EDİN

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ise konuşmasında öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değindi. Ülkesini ve milletini düşünen, öğrencileri ile birebir ilgilenen ve onların gelişimi için her türlü koşulda mücadele edecek mezunlar yetiştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Salih Çepni, velilere de seslendiği konuşmasında; “Sevgili velilerimiz, çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bugün sizin için özel bir gün. Bundan sonra onlar için yeni bir hayat mücadelesi başlıyor. Bu fakülteden donanımlı bir şekilde mezun olarak hayata atılacaklar. Ancak tabii ki çok çalışmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Dünyada her şey değişirken, bu bilgilerle kalmayacaklarına ve kendilerini yetiştirmeye devam edeceklerine gönülden inanıyorum. Kıymetli hocalarımıza da vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz; bugün artık mesleğe ilk adımları atacağınız yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik gibi son derece kutsal bir görevi icra edeceksiniz. Sorgulayan, araştıran, öğrenmeye devam eden birer öğretmen olmak zorundasınız. Böyle olacağınıza da gönülden inanıyorum. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyor, her birinize başarılarla dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Derece yapan öğrencilere hediyelerinin takdim edildiği program, anı belgelerinin dağıtılması ve hep birlikte kep fırlatılmasının ardından sona erdi. 

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ

Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı 2023 mezunlarımızdan en yüksek mezuniyet ortalaması ile mezun olan ilk üç öğrencimiz:

1. Birsu Bozkurt

2. Ayşenur Aydın

3. Deniz Topuz

olmuştur. Dereceye giren ve mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : [918]