Eğitim Fakültesinin Fahri Profesörünü Kutlarız

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yer alan L.N. Gumilev Avrasya Milli Universitesi bu ülkenin en büyük ve en prestijli ilk üç üniversitesinden biridir. QS World University Rankings’nin yapmış olduğu sıralamaya göre Gumilev Universitesi dünya üniversiteleri arasında 277 sırada yer almaktadır. Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD’da görevli olan Prof. Dr. Emin Atasoy 10 yıl boyunca bu üniversitenin yüksek lisans ve doktora öğrencilerine coğrafya alanında eğitim vermektedir. Bugüne kadar yaklaşık 20 Kazak doktora öğrencisinin danışmanlığını tamamlayan Atasoy’un doktora öğrencileri arasında 2 dekan, 2 dekan yardımcısı ve 4 bölüm başkanı akademik faaliyetlerini Kazakistan’da sürdürmektedir. Kazak doktora öğrencileri ile birlikte bugüne kadar Atasoy’un SSCI ve Scopus’ta taranan dergilerinde 40’tan fazla makalesi ve 30’dan fazla kongre bildirisi yayımlanmıştır. Tüm bu başarılı bilimsel faaliyetler neticesinde L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi senatosu ve rektör Prof. Dr. Yerlan Battashevich Sydykov tarafından Prof. Dr. Emin Atasoy’a fahri profesörlük derecesi verilmiştir. Hocamıza akademik hayatında başarılar dileriz.

Haber Tarihi : [08-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [709]